شناسهٔ خبر: 94362 - سرویس سیاست
نسخه قابل چاپ

فضائلی در میزگرد هسته ای:

ماهیت پرونده هسته‌ای ایران سیاسی است، به طرف مقابل بی اعتماد هستیم

مهدی فضائلی43 کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه به میزانی که به تیم مذاکره‌کننده خود اعتماد داریم بیشتر از آن به طرف مقابل بی‌اعتماد هستیم یادآور شد: باید توجه کنیم که ما با دشمن در حال مذاکره‌ایم و این دشمن مکار و فریبکار است.

به گزارش نماینده به نقل از فارس، مهدی فضائلی کارشناس مسائل سیاسی با حضور در میزگرد کارشناسی در روز ملی مقاومت و پایداری با عنوان مشق غیرت، بازرسی و بازجویی ممنوع، که در خبرگزاارری مهر برگزار شد، ضمن تبریک ایام شعبانیه اظهار داشت: روزهایی که با نام مقاومت پیوند خورده یادآور و تداعی‌کننده روزهای پرحماسه دفاع مقدس است و همزمانی این ایام با مباحث امروز برای اینکه متوجه باشیم ملت و انقلاب ما از چه پشتوانه‌ای برخوردار است، الهام‌بخش خواهد بود.

فضائلی با اشاره به روزهای سختی که ملت ایران سپری کرده‌اند و سربلندی‌هایی که برای ملت ما رقم خورده است افزود: نباید اجازه دهیم با مکر و حیله دشمن و برخی از ساده‌اندیشی‌ها این سرمایه و دستاورد بزرگ آسیب ببیند.

این کارشناس مسائل سیاسی ادامه داد: آنچه ما امروز به عنوان پرونده هسته‌ای با آن روبرو هستیم و افکار عمومی ما با آن درگیر است پیشینه‌ای حدود ۱۳ سال فراز و فرود دارد و اگر ما امروز می‌خواهیم تصمیم مناسبی اتخاذ کنیم و تحلیل صحیحی از شرایط داشته باشیم و در عین حال یک رفتار سنجیده متناسب با آن بروز دهیم بدون تردید باید به این ۱۳ سال مراجعه کنیم.

وی با تاکید براینکه ما نمی‌توانیم خود را از تجربه گذشته‌ای که نسبت به رفتار دشمن داشته‌ایم، منقطع کنیم، تصریح کرد: آنچه این روزها درحال اتفاق است مانند چیزی است که درگذشته نیز تجربه کرده‌ایم؛ ما از تابستان سال ۸۲ تا اوایل سال ۸۴ حدود دو سال با سه کشور اروپایی گفت‌وگوهای مفصلی داشتیم و ماجرای هسته‌ای ما دو بخش شد.

فضائلی با اشاره به تقسیم‌بندی پرونده هسته‌ای‌ کشورمان به دو بخش فنی و حقوقی که ما گفتیم طرف ما آژانس است و بخش مذاکرات سیاسی تصریح کرد: این تحلیل از اول وجود داشت که موضوع هسته‌ای ایران فنی و حقوقی نیست. گرچه مستمسک دست بخش سیاسی شده بود تاکشورمان را درگیر کنند اما ماهیت آن فنی و حقوقی نبود.

این کارشناس مسائل سیاسی خاطرنشان کرد: به موازاتی که ما در بخش فنی و حقوقی پیشرفت می‌کردیم مسئله ما حل نشد درحالی که اگر ماهیت پرونده فنی و حقوقی بود باید به میزان گام‌های ما از ابعاد مسئله کاسته می‌شد اما این اتفاق نیفتاد.

وی با اشاره به دوران ریاست علی لاریجانی در جریان پرونده هسته‌ای کشورمان یادآور شد: ما در آن دوران مدالیته‌ای را تعریف کردیم و قرار شد آژانس همه مسائل خود را به ما اعلام کند و ما نیز یکی یکی آن را حل کنیم و هر مسئله‌ای که از سوی آژانس تایید شد ما مسئله بعدی را مطرح کنیم.  

فضائلی ادامه داد: ما شروع به حل ۶ مسئله‌ای کردیم که برخی از آنها را حتی مسئولان امروز مذاکره‌کننده نیز باور نمی‌کردند که حل شود اما شد ولی در عین حال مجدداً پرونده ما در آژانس ادامه یافت لذا این نشان می‌دهد که ماهیت پرونده هسته‌ای ما کاملاً سیاسی و با برنامه‌ریزی سیاسی است.

این کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه ما به سراغ کدخدا رفته و شروع به مذاکره چهره به چهره کردیم و وضع فعلی ما نیز همینی است که می‌بینیم گفت: ما هیچ گاه از اصل مذاکره روی‌گردان نبوده‌ایم و امروز هم موافق ترک میز مذاکره نیستیم.

وی در ادامه تاکید کرد: تیم مذاکره‌ همانطور که بارها رهبری فرمودند فرزند انقلاب هستند و از افراد با تجربه در حوزه دیپلماسی محسوب می‌شود.

فضائلی با بیان اینکه به میزانی که به تیم مذاکره‌کننده خود اعتماد داریم بیشتر از آن به طرف مقابل بی‌اعتماد هستیم یادآور شد: باید توجه کنیم که ما با دشمن در حال مذاکره‌ایم و این دشمن مکار و فریبکار است.

وی با بیان اینکه توجه به سابقه گذشته‌ای که خیلی گران به دست آمده حائز اهمیت است، یادآور شد: بعد از عقب‌نشینی‌های پی در پی که صورت گرفت این بی‌توجهی ما را متحمل هزینه‌هایی می‌کند.

این کارشناس مسائل سیاسی افزود: بعد از توافق پاریس در نوامبر ۲۰۰۴ قرار بود مسئله ما حل شود؛ بعد از این توافق سه کشور اروپایی طرحی را به ما دادند که با آنچه در حال حاضر در حال توافق است، شباهت‌ها و تفاوت‌هایی دارد.

وی با اشاره به موضع شباهت این توافق با توافق فعلی تصریح کرد: این طرح آنقدر طرح بدی بود که آقای روحانی مسئول وقت پرونده هسته‌ای کشورمان پاسخی را برای اروپا آماده کرد و آن را برای مقام معظم رهبری و رئیس‌جمهور وقت آقای احمدی‌نژاد فرستاد.

وی با اشاره به تأیید پاسخ روحانی به این سه کشور اروپایی و مستند بودن این مسئله به کتاب خاطرات حسن روحانی اشاره کرد و افزود: یکی از پاسخ‌ها به سه کشور اروپایی این بود که این طرح در صدد مرعوب ساختن ایران برای بازرسی‌های غیرحقوقی است و در گذشته تنها توسط شورای امنیت علیه عراق اعمال شده است. از این رو بازرسی‌های فراپروتکلی هیچ ضمانتی ندارد.

فضائلی تأکید کرد: وقتی که طرف مقابل و مقامات آنها به صورت مکرر تکرار می‌کنند که بازرسی‌ها از جمهوری اسلامی بی‌سابقه‌ترین بازرسی‌ها است نمی‌توان راحت از کنار آن گذشت.

این کارشناس مسائل سیاسی با طرح این سوال که شرایط امروز آقای روحانی با آن زمان که در مقابل زیاده‌خواهی اروپا واکنش نشان داد چه فرقی کرده است، افزود: این مسئله چه تفاوتی کرده در حالیکه آن زمان آقای روحانی از آنها درخواست کرد که عذرخواهی کنند اما چرا امروز این اتفاق نمی‌افتد؟

وی تصریح کرد: متأسفانه کیفیتی کردن ماجرای هسته‌ای و پیوند زدن آن به مسائل سیاست داخلی و همچنین ارتباط غیرمنطقی بین این شرایط با اقتصاد باعث شده که به این زیاده‌خواهی‌ها توجهی صورت نگیرد.

فضائلی تأکید کرد: درخواست آمریکا برای بازرسی و بازجویی از جمهوری اسلامی نه تنها از زیاده‌خواهی سه کشور اروپایی کمتر نیست بلکه گام‌های بیشتری نیز در آن دیده می‌شود؛ اگر آن روز مقابل آن زیاده‌خواهی آن واکنش به حق که برگرفته از غیرت دینی، انقلابی، اسلامی و ایرانی بود منجر به نپذیرفتن طرح اروپایی‌ها شد، امروز هم باید همان اتفاق بیفتد.

نظر شما