شناسهٔ خبر: 78685 - سرویس مجلس
نسخه قابل چاپ

لاریجانی:

رهبر انقلاب فصل الخطاب شرعی و قانونی همه هستند/پاسداشت ۹ دی در درس گرفتن از آن و پایداری بیشتر است

لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی ضمن گرامیداشت حماسه ۹ دی، گفت: پاسداشت ۹ دی در درس گرفتن از آن و پایداری بیشتر است.

به گزارش نماینده به نقل از ایسنا، علی لاریجانی در نطق ابتدای جلسه علنی روز سه‌شنبه با بیان اینکه روز ۹ دی را که به‌حق ایام‌الله نامیدند گرامی می‌داریم، گفت: مقام معظم رهبری فرمودند: راهپیمایی ۹ دی تجلی قدرت خدا و حرکت ماندگار در تاریخ انقلاب است و به حق چنین بود. بعد از توطئه‌های گوناگون خارجی و داخلی عنایت الهی در اراده ملت تجلی یافت و در قیام ۹ دی فتنه سال ۸۸ خاتمه پیدا کرد.

رئیس قوه مقننه خاطرنشان کرد: در طول تاریخ انقلاب حرکت انقلابی امت اسلامی همیشه در بزنگاه سرنوشت ساز بوده است. این حرکت جوشان ملت بود که انقلاب اسلامی را به‌وجود آورد و با پیوستن ملت بزرگ ایران در جنگ بود که سرنوشت جنگ عوض شد.

وی تصریح کرد: این قیام ملت بود که در ۲۳ تیر قائله ۱۸ تیر را ختم کرد و این بار قیام هنرمندانه ملت ایران در ۹ دی طراحی دشمن را نقش بر آب کرد.

لاریجانی با بیان اینکه قیام ۹ دی درس‌های گرانقدر برای امروز و آینده ایران دربر دارد گفت: نخست اینکه مقام معظم رهبری در تحلیل انقلاب اسلامی و فتنه ۸۸ بحث مهمی دارند و می‌فرمایند دشمنان ما تصور می‌کردند با رحلت امام آغاز فروپاشی این نظام مقدس کلید زده خواهد شد. آنها خیال می‌کردند امام که رفت به تدریج این چراغ خاموش خواهد شد. اما بعد از مراسم تشیع جنازه امام آن احساسات مردم و آن حرکت عظیم مردم در حمایت از کاری که خبرگان کردند این ها را مایوس کرد. یک برنامه ریزی ده ساله کردند. این تحلیل من است. به معنای اطلاع نیست. تحلیلی است که قرائن آن را برای ما اثبات می‌کند.

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه تصریح کرد:‌ ۱۰ سال بعد امیدوار بودند که نتیجه دهد؛ سال ۷۸ آن حوادث پیش آمد، آن کسانی که این حوادث را خنثی کردند مردم بودند. روز ۲۳ تیر ۷۸ مردم به خیابان‌ها آمدند و توطئه دشمن را که سال‌ها برایش برنامه ریزی کرده بود در یک روز باطل کردند.

لاریجانی افزود: آن روز گذشت موج دوم باز یک برنامه ده ساله بود تا سال ۸۸، به نظرشان فرصتی به دست می‌آمد و به خیال خودشان زمینه را آماده کرده بودند، مطالباتی هم مردم داشتند؛ مردمی که وابسته و وفادرا به نظام هستند. فکر کردند از این مطالبات بتوانند استفاده کنند، لذا آن قضایای سال ۸۸ به وجود آمد.

رئیس قوه مقننه ادامه داد: دو سه ماه تهران را متلاطم کردند، البته فقط تهران را دو سه ماه توانستند. دلها و ذهن‌ها را به خودشان مشغول کردند، اما اینجا هم مردم به میدان آمدند، بعد از آنکه باطن‌ها ظاهر شد. در روز قدس مردم دیدند که حرف دلشان چیست. در روز عاشورا فهمیدند که اینها عمق خواسته‌هایشان تا کجاست. مردم عزیز ما به میدان آمدند و حماسه ۹ دی را به راه انداختند. نه فقط در تهران بلکه در سراسر کشور و میلیون‌ها نفر در روز ۹ دی و بعد هم بلافاصله در ۲۲ بهمن به میدان آمده قائله را ختم کردند. این هنر مردم است.

رئیس نهاد قانون گذاری اظهار کرد: بر اساس این تحلیل آیا امروز با تهدیدی مواجه هستیم؟ این تهدید از چه نوع است که باید مراقبت کنیم؟ بنابراین شرایط امروز ایران از نظر امنیتی متفاوت از دهه‌های قبل و حتی پنج سال گذشته است؛ زیرا جمهوری اسلامی ایران نظامی است که ساختار مردم‌سالار داشته است. لذا از پیوندهای قوی مردمی برخوردار است.

وی تصریح کرد: به این دلیل ملت در مقابل دسایس گوناگون نظیر ۱۸ و فتنه ۸۸ با حضور میلیونی خود در ۲۳ تیر و ۹ دی تعلق خاطر خود را به نظام نشان داد و این امر برای برخی از رهبران ناقص‌العقل غربی حاوی پیامی بود که با این گونه ماجراجویی و دغل‌کاری نمی‌توانند با نظامی مستحکم دست به گریبان شوند.

لاریجانی تصریح کرد:‌ در کوران حوادث سال ۸۸ یکی از مسئولین غربی گفته بود به نظرم شرایط فعلی لحظه‌ای بسیار مهم در ایران است. مناظره شدیدی در ایران در جریان است و همچنین اختلاف جدی و عمیق در داخل رژیم در حال وقوع می‌باشد که نشان می‌دهد آنها روی اختلافات داخلی کشور چقدر حساب بازکردند و باید این مساله مورد توجه دوستداران انقلاب باشند.

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه اظهار کرد: اما بعد از ۹ دی تلقی آنان عوض شد که تحریک داخلی آنان ملت را هوشیارتر و از اقدامات آنان عصبانی کرده است لذا سیاست خود را فشار بیشتر اقتصادی قرار دادند؛ گرچه این حوادث آبدیدگی روحی برای ملت نستوه ایران به وجود آورد، اما نمی‌توان از دسایس بیگانگان با روش‌های دیگر غافل شد. لذا روشن بینی در تحلیل مسائل داخلی و خارجی ضرورت دارد.

رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین ادامه داد: یکی از نقاط قوت انقلاب ما ماهیت اسلامی آن است که در ویژگی برجسته دینی بودن مردم‌سالاری تجلی یافته است. تا جایی که این چراغ فروزان تفکر دینی نور افشانی کند توطئه دشمن عقیم بوده یا با فوریت خنثی شده است. لذا بر اساس این اصل تقویت معرفت دینی همیشه عامل صیانت بخش از دستاوردهای ملت خواهد بود. مخصوصا با فناوری‌های نوین ارتباطاتی که دسترسی به اطلاعات مختلف زمینه را برای نوع دیگری از عملیات روانی دشمن فراهم می‌کند هر چه فرهنگ دینی فروزان‌تر باشد قدرت مقابله ملت فزون‌تر است.

لاریجانی ادامه داد: رهبری معظم در همین ایام فرمودند یکی از خصوصیات دیگری که در حادثه ۹ دی است که باز آن را کاملا به حوادث انقلاب نزدیک می‌کند مساله عاشورا است. یعنی در حوادث اول انقلاب هم محرم پیش آمد و امام آن نکته عظیم و عجیب تاریخی را بیان کردند. "ماهی که خون بر شمشیر پیروز است". این حرف کوچکی نیست. پیروزی خون بر شمشیر. ما عادت کرده‌ایم که این حرف‌ها را مدام تکرار کنیم که عمقش گاهی از یادمان می‌رود. خون بر شمشیر پیروز می‌شود مظلوم بر ظالم فائق می‌آید، کشته بر کشنده فائق می‌آید. این همان چیزی است که در عاشورا پیش آمد. امام این را در محرم سال ۵۷ مطرح کردند.

رئیس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: در قضیه ۹ دی هم پای امام حسین (ع) و عاشورا در میان بود؛ اگر آن حرکت سخیف و در واقع گریه آور از سوی این گروه‌های ایضا سخیف در عاشورا پیش نمی‌آمد این حرکت عظیم و این تحرک عمومی مردم معلوم نبود به این شکل به وجود آید. این بیان رهبری تعبیری از این شعر است: "مدعی خواست که از بیخ کند ریشه ما غافل از آن که خدا هست در اندیشه‌ی ما".

رئیس قوه مقننه افزود: نکته دیگر بلوغ سیاسی در یک کشور چه در سطح رجال ملی و چه در سطح احزاب و گروهها و مردم در این است که برای اداره‌ی امور کشور مدلی برای حل و فصل مسائل اختلافی و یا فرآیندی برای حل موضوعات تعریف و به آن پایبند باشند.

وی تصریح کرد‌: کشورهایی که در طراحی این مدل ضعف داشتند غالبا دچار بحران‌های سیاسی و هیجانی شده و یا دچار توقف در پیشرفت شده است. در نتیجه راه برای ورود قدرتهای بیرونی باز شده است و امروز شاهد چنین مشکلاتی در برخی از کشورها هستیم.

نظر شما