شناسهٔ خبر: 70859 - سرویس سیاست
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما

با صدور پیام های جداگانه؛

پیام تسلیت رئیس جمهور، رئیس قوه مقننه و رئیس قوه قضاییه بمناسبت درگذشت آیت الله مهدوی کنی

آیت الله مهدوی کنی حسن روحانی ، علی لاریجانی ، آیت الله صادق آملی لاریجانی و آیت الله هاشمی رفسنجانی با صدور پیام های جداگانه درگذشت آیت الله مهدوی کنی را تسلیت گفتند.

به گزارش نماینده به نقل از واحد مرکزی خبر، دکتر حسن روحانی (رئیس‌جمهور) علی لاریجانی (رئیس مجلس شورای اسلامی) آیت الله صادق آملی لاریجانی (رئیس قوه قضائیه) و آیت الله هاشمی رفسنجانی (رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام) با صدور پیام های جداگانه درگذشت آیت الله مهدوی کنی را تسلیت گفتند.

 

متن پیام تسلیت رئیس‌جمهور:

بسم الله الرحمن الرحیم
«اذا مات العالم ثلم فی الاسلام ثلمه لا یسدها شی ء »

رحلت عالم وارسته و روحانی مبارز حضرت آیت‌الله مهدوی‌کنی رئیس محترم مجلس خبرگان رهبری را به رهبر معظم انقلاب اسلامی، مجلس خبرگان رهبری، حوزه‌های علمیه و دانشگاه‌ها، خاندان مکرم آن مرحوم، جامعه روحانیت و خانواده انقلاب و ملت بزرگ ایران تسلیت می‌گویم.
آن مرحوم به راستی بزرگ قوم بود؛ از مجاهدان زجرکشیده نهضت اسلامی و از سابقون انقلاب و پیش‌کسوت نهاد روحانیت بود که همواره بر فراحزبی بودن این قشر و بی‌طرفی در منازعاتِ قدرت، تأکید می‌نمود.
مشی اعتدال او به‌ خصوص در فضای انقلابی تأسیس نظام جمهوری اسلامی ایران بسیار ارزشمند و الهام‌بخش بود و نمادی از پیوند مفهوم انقلاب و اعتدال بود.
او همواره با تدبیر سخن می‌گفت، راه اعتدال و میانه‌روی را برمی‌گزید و چراغ امید را در دل مشتاقان راه هدایت، پرفروغ نگاه می‌داشت.
نظام اسلامی در حساس‌ترین مقاطع تاریخ خود شاهد حضور خالصانه و مؤثر آن بزرگ بود که بی‌ریا و باشجاعت به میدان آمد و به آرمان‌ها و اصول انقلاب همواره وفادار ماند.
تقیّد او به حق و انصاف و ادب و صراحت در گفتار، زبانزد همه بود.
او بیش از بیان و کلامش، از طریق اخلاق پسندیده و اعمال صالحه‌اش مردم را به راه حق دعوت می‌نمود.
هیچ‌گاه از امام و خط امام فاصله نگرفت و از حمایت رهبری معظم انقلاب دست برنداشت.
آن مرحوم در برخورد با همه اقشار و افراد، منصف بود و همزمان به تشخیص و اجتهاد خود پایبند بود و در عین اصولخواهی، از میانه‌روی دست نکشید.
نقش آیت‌الله مهدوی‌کنی در شکل‌گیری نهادهای انقلابی از جمله کمیته‌های انقلاب اسلامی و صیانت از نهاد دولت و قبول مسئولیت در مقاطع مختلف ستودنی است.
آیت‌الله مهدوی‌کنی نمادی از روحانیت انقلابی و اعتدالی ما بود که یادش در خاطره‌ها می‌ماند و همه اعضای خانواده انقلاب از هر جریان و جناح که باشند، همواره یادش را گرامی می‌دارند.
خداوند بزرگ روح بلند ایشان را با شهیدان و امام شهیدان محشور کند و یاد و نام این چنین بزرگانی را در حافظه تاریخی ملت ما، زنده نگاه دارد.
دولت جمهوری اسلامی ایران به نشان احترام به خدمات این عالم بزرگ انقلابی، دو روز عزای عمومی در سراسر کشور اعلام می‌کند.
روحش شاد و یادش گرامی.

حسن روحانی
رئیس‌جمهوری اسلامی ایران
۱۳۹۳.۷.۲۹

 

 

پیام تسلیت رئیس قوه مقننه:

بسم الله الرحمن الرحیم

ارتحال عالم وارسته، یار و یاور صدیق و دلبسته انقلاب، نظام، امام راحل و مقام معظم رهبری مرحوم حضرت آیت الله محمدرضا مهدوی کنی موجب تاسف و تاثر گردید.
آیت الله مهدوی کنی از سالهای آغازین فراگیری و نشر معارف دینی و حوزوی به صف انقلابیون و مبارزان بر علیه حکومت ستمشاهی پیوستند و مسجد جلیلی که امامت جماعت آن بر عهده ایشان بود به یکی از کانونهای فعالیت های اجتماعی و سیاسی تبدیل گشت که نقش ساماندهی نیروهای انقلابی در آنجا صورت پذیرفت و همین اقدامات باعث دستگیریهای متعدد و پیوسته، تبعید، شکنجه و زندانی شدن حضرت آیت الله مهدوی کنی شد.
آن مرحوم بعنوان یکی از ذخائر گرانسنگ نظام و مظهر وفاق و همدلی در بین گروههای انقلابی و سیاسی، مسئولیت های مهمی را در جهت خدمت به ملت عرضه داشتند که عضویت در شورای انقلاب از طرف حضرت امام راحل، سرپرستی کمیته انقلاب اسلامی، عضویت در شورای نگهبان، شورای انقلاب فرهنگی، وزارت کشور، نخست وزیری در شرایط حساس بعد از شهادت شهیدان رجایی و باهنر، مجمع تشخیص مصلحت نظام، ریاست مجلس خبرگان رهبری، تاسیس و مدیریت دانشگاه امام صادق (علیه السلام) از مهمترین آنها می باشد.
مرحوم حضرت آیت الله مهدوی کنی همچنین نقش بسزایی در نشر و گسترش معارف دینی و اسلامی چه در مقام تالیف آثار و چه در موقعیت تدریس و ترویج علوم دینی داشتند و در پاسداری از ارزشهای انقلاب و نظام همواره صریح و با قاطعیت و بصیرت موضع گیری می کردند که همین ویژگی باعث شد تلقی همه جناحهای سیاسی از ایشان بعنوان مصلح و طراز وفاق باشد و بطوریقین خدمات ایشان هیچگاه از خاطر ملت و دوستداران انقلاب فراموش نخواهد شد.
اینجانب از سوی خود و نمایندگان مجلس شورای اسلامی این ضایعه را به پیشگاه حضرت بقیه الله الاعظم (عج)، مقام معظم رهبری، ملت شریف ایران، بیت مکرم و بستگان ایشان تسلیت عرض کرده، برای روح آن عالم ربانی علو درجات و آمرزش الهی و محشور شدن با اولیای خداوند طلب می کنم.

علی لاریجانی
رئیس مجلس شورای اسلامی

 

 

پیام تسلیت رییس قوه قضائیه:


بسم الله الرحمن الرحیم
«انا لله و انا الیه راجعون»

خبر درگذشت آیت الله مهدوی کنی  رئیس مجلس خبرگان رهبری موجب تاثر اینجانب گردید.
خدمات ارزشمند و فراوانی از این فقید سعید به نظام جمهوری اسلامی به یادگار مانده است که هرگز فراموش نمی شود و از باقیات الصالحات ایشان خواهد بود.
ارتحال این عالم بزرگوار و یار دیرین حضرت امام خمینی (ره) و  رهبر معظم انقلاب را به محضر حضرت بقیه الله الاعظم (عج)، مقام معظم رهبری (مدظله العالی)، خانواده و بازماندگان محترم آن مرحوم تسلیت عرض نموده، از خداوند متعال برای آن فقید سعید غفران الهی و برای بازماندگان صبر جمیل و اجر جزیل مسئلت می‌نمایم.

صادق آملی لاریجانی
رئیس قوه قضاییه



پیام تسلیت رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام:

«انالله و اناالیه راجعون»
«اذا مات العالم ثلم فی الاسلام ثلمة لا یسدها شئ»

درگذشت همسنگر سال‌های مبارزه، هم‌بند زندان‌ها و همکار مسؤولیت‌های متفاوت در سنگرهای مختلف، آیت‌الله شیخ محمدرضا مهدوی کنی باعث تألم روحی و تأسف خاطر گردید.
عالم بزرگواری که در عنفوان جوانی برای تحصیلات دینی به حوزه‌های علمیه رفت و از محضر استوانه‌های حوزه در قرن حاضر، شخصیت‌هایی چون آیت‌الله العظمی بروجردی و آیات دیگر، بویژه امام راحل کسب فیض کرد و بر اساس اعتقادات عمیقی که بر کارآمدی دین در اداره‌ی حاکمیت جامعه داشت، به مبارزه علیه رژیم پهلوی پرداخت و از زبرالحدیدهای امام راحل در همه مقاطع بود.
شخصیت ارزشمندی که پس از پیروزی انقلاب اسلامی هر جا که نظام به وجود ایشان نیاز داشت، دریغ نورزید.
در نخستین روزهای پس از پیروزی انقلاب با کمک به تأسیس کمیته‌های انقلاب اسلامی و سپس با حضور در شورای انقلاب، هم راه را بر یکه تازی‌های آشوبگران و تجزیه طلبان بست و هم آرامش را به مردم هدیه داد که ضروری ترین نیاز در آن روزها بود. پس از آن به سنگر مجلس رفت و وقتی دید با حضور در دولت بهتر می‌تواند به وظایف خویش عمل نماید، مسئولیت حضور در کابینه و حتی نخست وزیری را نیز پذیرفت.
در مقطع بعدی که انقلاب تثبیت شده بود و نیاز به تحکیم پایه‌ها برای تداوم داشت به سنگر علم و دانش رفت و مصداقی عملی از تلاشگران برای تقویت وحدت بین حوزه و دانشگاه شد و سرانجام در مجلس خبرگانی که در همه‌ی دوره‌های آن حضور داشت به عنوان رئیس مجلس خبرگان رهبری چشم از جهان فروبست تا نامش در یادها و در تاریخ انقلاب اسلامی ایران جاودانه تر بماند.
با تسلیت این مصیبت به مقام معظم رهبری، ملت شریف ایران اسلامی، اعضاء مجلس خبرگان رهبری، طلاب و فضلای حوزه‌های علمیه، اساتید و دانشجویان دانشگاه امام صادق(ع) و بویژه خاندان مکرم کنی‌ها و اعضای وابسته به بیت ایشان، هم‌نشینی با اولیاء و صلحا و علو درجات آن فقید سعید را از درگاه احدیت مسألت می‌نمایم.

اکبر هاشمی رفسنجانی
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام

نظر شما