شناسهٔ خبر: 121529 - سرویس سیاست
نسخه قابل چاپ منبع: جهان نیوز

آغاز دوران پساكثرت اصولكرايان

اصولگرايان پس از دوم خرداد و فتنه سال ٨٨ و انتخابات سال ٩٢ به دوران جديدي رسيده اند كه مي توان آنرا دوران پساكثرت ناميد. اين دوره داراي ويژگيهاي خاص خود است.

به گزارش «نماینده»، به اقتضاي حوادث و موضوعات و بحران هاي مختلف و مواضع افراد و نخبگان و موثر و روند سياسي سالهاي اخير هر فرد هر حزب هر گروه كارنامه اي پيدا كرده است و بر اساس اين مؤلفه مرزهاي پديد آمده است كه بعضا غيرواقعي و تصنعي است و بعضا واقعيت است اما از زمان و اقتضاي آن عبور كرده ايم لذا بايد اين ديوار ها و پرچين ها درست و يا غلط دشمن ساخته يا تاريخ ساخته براساس واقعيت و ضرورت ها برداشته شود و بر اساس اصول و محكمات و نه سلايق و شيوه ها و تاكتيك ها حتي متشابهات جبهه اي وسيع جايگزين سنگرهاي انفرادي و خاكريزهاي منطقه محور شود.

فروپاشي اين حدود به معنايي غلط بودن آنها در گذشته به صورت عام نيست بلكه اين فروپاشي آغاز يك معماري جديد براي حركت فراحزبي و گروهي و حتي بيش از آن ملي است.

گسترش دايره مخلصين

خصوصيت امام و رهبري وانقلاب اسلامي اين بوده وهست كه آنقدر فراگير اقدام مي كردند كه ازهر مذهبي از هر قوميتي از هر گرايشي را به پاي كار انقلاب بكشانند شايد باور پذير نبود كه بتوان از مرجع تا نخبه دانشگاهي تا مردم عادي و حتي مخالفين اسلام و روحانيت را تبديل به انقلابي و مجاهدين في سبيل الله نمود.

اما به فراخور امتحانات و مقاطع بحراني و سخت و پيچ هاي تاريخي انقلاب ريزشهاي در حواريون انقلاب صورت گرفت كه به نوعي خالص سازي و غربالگري بود اما رويش ها بيش از ريزش هاست و به علت اينكه ريزشها از ميان چهره هاست و رويش ها عمدتا در ميان جوانان گمنام انقلابي است ريزش هاي كم ديده مي شود و رويش هاي فراوان ديده نمي شود.

اما امروز فرصت چهره سازي و مرجع سازي هاي جديد است و گسترش دايره مخلصين به جاي خالص سازي بي هنگام. فصل جوان گرايي اصولگرايان فرا رسيده است بايد باحضور چهرهاي گرانقدر وانقلابي فرصت را براي جوانان انقلابي فراهم آورد تا اين تغيير نسلي با كمترين هزينه ها انجام شود.

محكمات محدود اما عميق و موثر و ماندگار هستند، اما سلايق و شيوه ها متفاوت و متكثر هستند با تاكيد بر محكمات مي توان راه را براي فراگير شدن فراهم مي آورد و نافي سلايق و شيوه ها هم نبود.

كيفيت بخشي در انديشه ها و روش ها

عمق بخشي به انديشه هاي مبناي وپيدا كردن رهيافت هاي جديد نياز فراروي ياران انقلاب اسلامي است جمود وتعصب در تاكتيك ها آورده اي براي انقلاب ندارد ونوگرايي در روش ها جزء نقاط برجسته تفكر سياسي تشيع است كه ماناي آنرا فزون مي كند.

به استخدام گرفتن ادبياتي جديد وفاخر براي گفتماني اصيل يك عمل عقلاني است كه مي تواند به انتشار اهداف گفتمان كمك نمايد لذا هنگامه كيفيت بخشي در انديشه ها وروشهاست باآسيب شناسي گذشته مي توان به بهبود روابط درون گفتماني وقدرت تعامل برون گفتماني افزود وراه را براي رسيدن به آرمانهاي انقلاب هموار تر نمود.

ترجيح رويكرد اجتماعي بررويكرد سياسي 

يكي از سرمايه هاي انقلاب جامعيت انديشه اي ورفتاري انقلابيون بوده است به نحوي كه بهترين ارتباط وتعامل را ميان حاكميت وشهروندان بر قرار نمودند وحس تعلق عميقي را ميان مردم وارزشهاي انقلابي ايجاد كردند.

شايد به مرور زمان اين رويه ها ي درست به دست فراموشي سپرده شد مسجد كه پاپگاه ارتباطي نظام با مردم بود آهسته آهسته بعد عباديش بر ابعاد اجتماعي آن چربيد ومردم مأواي را كه براي بيان مطالبات ومشكلات خود داشتند از دست دادند مشكلات وبحران هاي سياسي انقلابي هاي جامع الطراف را سياسي وجناحي كرد وپل ارتباطي شهروندان وحاكميت روز به روز در حال باريك تر شد.

احياي رويكرد هاي اجتماعي فرهنگي جريان انقلاب بي شك مي تواند در ميزان تعلق شهروندان به حاكميت اثر مستقيم بگذارد.

آنچه كه در نهايت مي توان افزود اين است كه زمان به نفع اصولگرايان در حال طي شدن است وبا توجه به ريزش بي سابقه محبوبيت جريان حاكم اين فرصت براي اصولگرايان پديد مي آيد كه با دقت بتوانند نظر ملت شريف ايران بار ديگر معطوف به آرمانها واهداف انقلاب نمايند.

البته جريان انقلاب در كنار اين ملاحضات در حال رصد نيروهاي شاخص جريان اصولگرا هم هست تا ببيند آيا منافع ملي را ترجيح مي دهند يا منافع شخصي خود را وانتظار دارند اين جريان در مواقع حساس به وظيفه انقلابي خود عمل نمايند.

نظر شما