شناسهٔ خبر: 101364 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: نسیم

نام «قاسم سلیمانی» از فهرست تحریم های آمریکا خارج نمی شود

وندی شرمن معاون وزیر خارجه آمریکا افزود: ایالات‌متحده سردار قاسم سلیمانی را به خاطر اقدام به حمایت از تروریسم تحریم کرده است و نام او با توافق هسته‌ای از لیست تحریم‌های آمریکا خارج نمی‌شود

به گزارش «نماینده» "وندی شرمن" معاون امور سیاسی وزارت امور خارجه آمریکا دیشب در کنفرانس خبری وزارت متبوعه‌اش گفت که برداشته شدن تحریم‌های سازمان ملل علیه قاسم سلیمانی ارتباطی به تحریم‌های آمریکا علیه این فرمانده ایرانی ندارد و نام ژنرال سلیمانی در فهرست تحریم‌های ضدتروریسم ایالات‌متحده باقی خواهد ماند.

معاون جان کری ابتدا به آورده شدن نام قاسم سلیمانی در لیست رفع تحریمی‌ها اشاره کرد و گفت شخصی که نامش در این فهرست آورده شده، در حقیقت مدیر یک معدن اورانیوم است که در فاز اول برداشته شدن تحریم‌ها، نامش از این فهرست حذف می‌شود.

شرمن ادامه داد: وی (قاسم سلیمانی) در فاز دوم (رفع) تحریم‌هاست که چند سال دیگر اتفاق می‌افتد. در حقیقت اگر همه قانع شوند، وی (قاسم سلیمانی) از فهرست تحریم‌های سازمان ملل خارج می‌شود ولی (نام وی) به خاطر تحریم‌های ضدتروریسمی و نه به خاطر تحریم‌های هسته‌ای، در فهرست تحریم‌های ایالات‌متحده باقی خواهد ماند.

وندی شرمن با تکرار ادعاهای قبلی خود و دیگر مقامات مسئول دولت آمریکا در خصوص سردار قاسم سلیمانی گفت: همانطور که گفتم، ایالات‌متحده وی را به خاطر اقدام به حمایت از تروریسم تحریم کرده و معتقدایم که وی حامی تروریسم است ... در این مورد، روند مربوط به سازمان ملل، روندی مجزاست و بر اقدامات هسته‌ای (دولت ایران و تحریم‌های مربوط به آن) تمرکز دارد.

 

**آژانس می تواند هر مکانی را که نیاز بداند بازرسی کند

همچنین جان کربی سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در کنفرانس خبری خود که بصورت مستقیم از شبکه الجزیره مباشر پخش می شد، در پاسخ به سوالی در خصوص بازرسی مراکز نظامی ایران گفت: در این مورد شما را به اسناد موجود ارجاع می دهم، ضمن اینکه آژانس بین المللی می تواند هر مکانی را که نیاز بداند بازرسی کند، حتی مراکز نظامی را. این بخشی از توافق و کاملا آشکار است.  

وی ادامه داد: ما از ابتدا هم گفتیم که بازرسان آزادند به هر مکان که می خواهند دسترسی پیدا کنند.  

کربی درباره سوریه گفت: در دیدار وزیران خارجه سعودی و آمریکا در خصوص سوریه هم گفتگو شد. آمریکا بارها در این مورد با لاوروف وزیر خارجه روسیه هم گفتگو کرده است. اما اینکه توافق هسته ای ایران به این مساله ارتباط داشته باشد این گونه نیست. این توافق برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته ای است. اما ممکن است این توافق بر رفتارهای ایران تاثیر بگذارد. هدف توافق هسته ای این نبود که همه مشکلات جامعه بین الملل با ایران را حل کند و به معنای بازگشت ایران به جامعه بین الملل برای حل مسایل امنیتی منطقه نیست.  

کربی گفت: موضوع سوریه موضوعی پیچیده است و اعلام کرده ایم که تنها راه حل آن راه سیاسی است. حمایت ایران و روسیه از نظام اسد به این مساله کمک نمی کند اما به هر حال مساله پیچیده ای است.  

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا گفت: ما همیشه خواستار آن هستیم که دسترسی در هر زمان لازم و هر مکان لازم وجود داشته باشد.  

وی پس از صحبت های مقدماتی درباره اوکراین، از خبرنگاران خواست پرسش های خود را مطرح کنند.  

خبرنگاری از جان کربی پرسید که آیا با حصول توافق، ایران از مواضع قبلی خود مبنی بر نابود کردن اسرائیل عقب می نشیند و به «تروریسم» پایان می دهد؟  

جان کربی در پاسخ گفت: پرسشی که شما مطرح کردید به سران ایران مربوط می شود و آنها هستند که باید به این پرسش پاسخ بدهند. ما برای مقامات ایران روشن و تبیین کردیم که قصد نداریم چشمان خود را به روی دیگر فعالیت های بی ثبات کننده ایران در منطقه ببندیم که شامل تروریسم دولتی می شود. هیچ چیز باعث تغییر در تعهد ما برای دنبال کردن اینگونه فعالیت ها نمی شود چه از طریق تحریم های یکجانبه باشد، تحریم های سازمان ملل باشد و یا اینکه حضور نظامی آمریکا در منطقه باشد.  

وی در پاسخ به پرسش خبرنگاری درباره تصمیم اسرائیل به نابود کردن بخشی از یک روستا در کرانه باختری برای گسترش شهرک ها گفت: ما تحولات در روستای سوسایا را به دقت دنبال می کنیم و قویا از مقامات اسرائیل می خواهیم که از هرگونه نابود کردن روستا خودداری کنند. نابود کردن این روستای فلسطینی یا نابود کردن بخشی از آن و اخراج کردن فلسطینی ها از خانه هایشان، آسیب زننده و تحریک آمیز خواهد بود. چنین اقداماتی آثاری فراتر از خانوادهها و افرادی دارد که اخراج شدند. تخریب این روستا شاید فضا را برای راه حل مسالمت آمیز را وخیم تر کند.  

خبرنگاری درباره بازرسی از سایت های نظامی ایران گفت: ظریف وزیر خارجه ایران بلافاصله پس از اعلام توافق، به چند رسانه خبری گفت که ایران قصد ندارد بازرسی از سایت های نظامی را بپذیرد. آیا این گفته او براساس درک شما از توافقنامه است و ایران می تواند به بازرسی از سایت های نظامی «نه» بگوید. اگرآژانس همچنان بخواهد از این سایت ها دیدن کند در این صورت شما چگونه آنها را ترغیب می کنید که بازرسی ها را بپذیرند؟  

جان کربی گفت: من توجه شما را به خود توافقنامه و همه اسناد جلب می کنم. همه موضوعات به طرزی روشن در آژانس بین المللی انرژی تشریح شده است. براساس این توافق، آژانس بین المللی انرژی اتمی این فرصت را خواهد داشت که فرصت و دسترسی را در اختیار داشته باشد و از سایت هایی دیدن کند که مناسب به نطر می رسد و البته ممکن است شامل سایت های نظامی هم بشود. ما همیشه خواستار آن هستیم که دسترسی در هر زمان لازم و هر مکان لازم وجود داشته باشد.

نظر شما