به گزارش نماینده به نقل از خبرگزاری تسنیم، کمتر کارگردانی در سینمای ایران وجود دارد که تمایل به ساختن فیلم در خصوص دفاع مقدس نداشته باشد اما واقعیت تاسف بار این است که علیرغم وعده فراوان مدیران سینمایی، به صورت واقعی از ساخت فیلمهای مربوط به دفاع مقدس حمایت نمی شود.
در سالهای اخیر یکی از موضوعاتی که در سینمای دفاع مقدس با توجه کارگردانهای سینمای ایران همراه شده است پرداخت به زندگی نامدران هشت سال دفاع مقدس همچون شهید حسن باقری است.
شخصیت و داستان زندگی شهید حسن باقری (غلامحسین افشردی) برای خیلی از کارگردانهای سینمای ایران جذابیت دارد. بهروز افخمی، کمال تبریزی و کیومرث پور احمد هم از جمله کارگردانانی هستند که فیلم نامه با این موضوع دارند.
آخرین اثر تصویری از زندگی شهید حسن باقری به مستند «آخرین روزهای زمستان» منتهی میشود. مستندی از حسین مهدویان که به شدت مورد استقبال قرار گرفت و برای بهروز افخمی، فیلمساز سینمای ایران هم الهام بخش بوده است.
افخمی براساس قسمت چهارم سریال مستند داستانی «آخرین روزهای زمستان» فیلمنامه «خمسه خمسه» را نوشته است. «خمسه خمسه» درباره توپخانه عراقیها است و از آنجا که طبق مستندات جنگ شهید باقری در خنثی کردن این توپخانه نقش مهمی داشته است، در این فیلم سعی میشود به صورت غیر مستقیم به این شهید بپردازد.
فیلمنامه «خمسه خمسه» پیش تولید سختی دارد و همه کارهای آن در دست سیدجمال ساداتیان تهیه کننده سینماست. افخمی امیدوار است که این فیلم را نیمه اول سال آینده، جلوی دوربین ببرد.
پوراحمد هیچگاه نتوانسته است که خواست قلبی اش را برای ساخت پروژه های دفاع مقدسی پنهان کند. او سال گذشته فیلم «۵۰ قدم آخر» را با مضمون دفاع مقدس ساخت. فیلمی که هم در برخورد منتقدان جشنواره سی و دوم و هم در اکران عمومی موفق نبود. سوالی که مطرح است اینکه آیا این عدم توفیق مانع از ساخت فیلم دیگری با موضوع دفاع مقدس و زندگی شهید حسن باقری خواهد شد؟
اما جدیترین پروژه ظاهرا مربوط به کمال تبریزی است.
کمال تبریزی در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به فیلم نامهای با موضوع پرداخت به زندگی شهید حسن باقری گفت: نگارش نسخه اولیه فیلمنامه «شهیدحسن باقری» توسط محمدرضا گوهری تمام شده است و ناصرعنصری تهیه کنندگی این پروژه را برعهده خواهد داشت. این فیلم نامه به نقش شهید حسن باقری در عملیاتی اشاره دارد که باعث شکست حصر سوسنگرد شد.
وی با اشاره به اینکه فیلمنامه قبل از مرحله تولید نیاز به یک بازنویسی نهایی دارد، در مورد شروع مراحل تولید این فیلم گفت: این پروژه به لحاظ مالی در نسبت با فیلمهای معمولی کمی پرهزینه است. برای تولید، منتظر فراهم شدن شرایط و امکانات مالی این پروژه هستیم. بنیاد فارابی، انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس و سازمان سینمایی هر سه در جریان این پروژه قرار گرفتند و میتوان گفت فیلمنامه به جهتی از سوی آنها تصویب شده است. با این وجود منتظر فراهم آمدن بودجه لازم برای تولید این پروژه سینمایی هستیم.
این کارگردان سینما در مورد اینکه خیلی از فیلم سازان مطرح سینمای ایران به دنبال ساخت فیلم هایی با موضوع دفاع مقدس هستند ولی تولید هیچکدام شروع نشده است گفت: بیشترین معضل در مورد ساخت فیلم های دفاع مقدس، مشکل مالی برای تولید است و گرنه مشکلی از بابت اینکه ممیزی باشد یا نقص و ایراد دیگری باشد، نیست.
نظر شما