شناسهٔ خبر: 56945 - سرویس اقتصاد
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم

وزیر انرژی ترکیه :

آنکارا شکایت خود از ایران را پس نگرفته است !

وزیر انرژی ترکیه با اشاره به شروط ایران برای کاهش قیمت گاز صادراتی خود گفت یکی از این شروط پس گرفتن شکایت ترکیه از ایران در مورد قیمت گاز این کشور است که آنکارا آن را رد کرده است.

به گزارش نماینده به نقل از تسنیم ؛ تانر ییلدیز گفت ایران با کاهش قیمت گاز صادراتی خود با لحاظ شروطی موافقت کرده است.به گفته وزیر انرژی ترکیه در جریان سفر رئیس جمهور ایران به آنکارا موضوع درخواست ترکیه برای کاهش قیمت گاز صادراتی ایران به بحث مقامات نفتی دو کشور گذاشته شده است.

وی افزود: ایران در جریان این سفر طرحی ۴ صفحه ای برای تخفیف دادن به ترکیه در زمینه فروش گاز ارائه کرده است که از نظر ترکیه تخفیف مورد نظر ایران از نظر ترکیه کافی نیست.

ییلدیز گفت: ایران همچنین شروطی را برای ترکیه لحاظ کرده است که یکی از آن ها پس گرفتن شکایت ترکیه از داوری بین المللی در مورد قیمت گاز ایران است که ترکیه آن را رد کرده است.

بر اساس این گزارش ایران دو ماه پیش پیشنهادی مبنی بر کاهش قیمت گاز به شرط افزایش خرید ترکیه ارائه کرده بود. ییلدیز در این باره گفت پیشنهاد ایران دربردارنده کاهش واقعی قیمت گاز نبود.

به گفته وی قرار است یک هیئت ایرانی هفته آینده برای گفت‌وگو در خصوص این موضوع به آنکارا سفر کند.موافقتنامه عرضه گاز ایران به ترکیه در سال ۱۹۹۶ به امضا رسیده است.

بوتاش، شرکت دولتی خط لوله ترکیه، در سال ۲۰۱۳، ۳۸.۴۲ میلیارد متر مکعب گاز طبیعی از کشورهای مختلف وارد کرد، در حالی که این رقم در سال ۲۰۱۲، ۴۳.۰۹ میلیارد متر مکعب بود.

بر اساس این گزارش، قیمت گاز کشورهای مختلف به صورت رسمی اعلام نشده است، اما  گفته می شود ترکیه هر ۱۰۰۰ متر مکعب گاز ایران را به قیمت ۴۹۰ دلار خریداری می کند. ترکیه ۳۳۵ دلار به ازای هر یک هزار متر مکعب گاز وارداتی از آذربایجان پرداخت می کند که از طریق خط لوله جنوب قفقاز (خط لوله باکو-تفلیس-ارزروم) وارد ترکیه می شود.

ترکیه همچنین بابت واردات هر ۱۰۰۰ متر مکعب گاز از روسیه ۴۲۵ دلار پرداخت می کند.

بر اساس قرارداد منعقده، ترکیه سالانه ۱۰ میلیارد متر مکعب گاز از ایران وارد می کند. آنکارا همچنین سالانه ۲۰ میلیارد متر مکعب گاز از روسیه و ۶.۶ میلیارد متر مکعب نیز از آذربایجان تامین می شود.

آنکارا در مارس ۲۰۱۲ در مورد قیمت گاز ایران به دیوان بین المللی داوری شکایت کرده بود.

برچسب‌ها:

نظر شما