شناسهٔ خبر: 93540 - سرویس مجلس
نسخه قابل چاپ

گلایه رئیس مجلس از درست اجرا نشدن قانون اصل ۴۴؛

بنگاه‌های اقتصادی از یک وزارتخانه به وزارتخانه دیگر جابه‌جا شدند

علی لاریجانی43 رئیس مجلس شورای اسلامی در سفر به استان کردستان از اجرا نشدن قانون اصل ۴۴ گلایه کرد و گفت: تعداد زیادی از بنگاه های اقتصادی به جای خصوصی سازی از این وزارتخانه به آن وزارتخانه جابه جا شدند.

به گزارش نماینده علی لاریجانی ظهر امروز دوشنبه در دیدار با فعالان بخش صنعت، معدن و تجارت استان کردستان اظهار داشت: بخش خصوصی در حوزه اقتصاد باید فعال شود و حضور جدی بخش خصوصی در توسعه کشور نقش بسزایی دارد.

وی افزود: در گذشته سیستم اقتصادی درستی شکل نگرفته بود و به صورت نیمه سوسیالیستی انجام می شد و این امر مشکلاتی را برای کشور ایجاد کرده بود که تدوین سیاست اصل ۴۴ و ابلاغ قانون آن، تا حدی مشکلات در این حوزه کاسته شد.

رئیس مجلس شورای اسلامی بیان کرد: مشکل دیگر در این حوزه این بود که قانون اصل ۴۴ در کشور به صورت کامل و جامع اجرا نشد یعنی بخش دولتی و ظرفیت بخش دولتی به بخش خصوصی واگذار نشد.

لاریجانی یادآور شد: تعداد زیادی از بنگاه های اقتصادی از این وزارتخانه به آن وزارتخانه جابه جا شدند و این امر باعث به وجود آمدن طلبکاری هایی شد و به همین دلیل در نهایت قانون کاملا اجرا نشد.

وی ادامه داد: همچنین امکانات باید به بخش خصوصی واگذار شود و تجمع امکانات در یک وزارتخانه غیر معقول است.

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: تمام تلاش بر این است که اصل ۴۴ به صورت کامل و مناسب اجرا شود و بنگاه های اقتصادی در اختیار بخش خصوصی برای ایجاد بستر توسعه و تحول قرار گیرد.

لاریجانی اظهار داشت: اگر بخش دولتی تقویت شود، بخش خصوصی ضعیف می شود و امکان رقابت به حداقل می رسد و این امر به توسعه و اقتصاد صدمات جدی وارد می کند.

وی افزود: رفع این اشکالات می تواند در تحقق منویات رهبری مبنی بر تقویت اقتصاد مردمی نقش داشته باشد.

هم گرایی در حوزه اقتصادی ضروری است

رئیس مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: باید از نظر افکار، متخصصان حوزه اقتصاد به هم گرایی برسند چرا که آینده ایران در گرو تولید داخلی است.

لاریجانی یادآور شد: اقتصاد درون زا و برون زا نیازمند ایجاد زمینه رونق اقتصادی متناسب با شرایط است و می تواند توسعه را ایجاد کند.

وی ادامه داد: هم گرایی فکری بین نخبگان اقتصادی و مسئولان اجرایی امری ضروری در تحول اقتصاد است.

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: عزت کشور در رونق تولید است چرا که توسعه تولید می تواند تمامی حوزه های اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و اشتغال کشور را تحت تاثیر خود قرار دهد.

لاریجانی اظهار داشت: لایحه رفع موانع رکود اقتصاد با همین محور که تسهیلات ویژه در اختیار تولید و سرمایه گذاران قرار گیرد، در قانون تصویب شده است و برای مناطق کم برخوردار نیز تسهیلات بیشتری در نظر گرفته شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع مذاکرات هسته ای پرداخت و افزود: مجلس از مسئله هسته ای و مذاکره کنندگان حمایت می کند چرا که می تواند بخشی از مشکلات را در این حوزه رفع کند ولی مسئله تحریم بخشی از مشکل است و بخش دیگر آن به مسئله تولید و عزم ملی بر می گردد.

رئیس مجلس شورای اسلامی بیان کرد: باید با عزم ملی و برنامه ریزی مناسب در راستای افزایش تولید و توانمند کردن بخش های صنعتی و تولید کشور گام برداریم تا بتوانیم شاهد توسعه و تحول در کل کشور باشیم.

لزوم فعال سازی واحدهای راکد تولیدی در کردستان

لاریجانی یادآور شد: در حال حاضر نیمی از بخش صنعت و تولید استان کردستان به گفته مسئولان راکد و یا نیمه فعال است و این امر خسارات زیادی را به بخش دولتی و خصوصی وارد کرده است و باید اولویت کاری فعال سازی موتور واحد های صنعتی راکد و نیمه فعال باشد.

وی ادامه داد: استانداری باید با توجه به قانون، مشکل دیرکرد معوقات واحدهای راکد را بر طرف کند و اجرای قانون می تواند به فعال سازی این واحدها کمک شایانی بکند.

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: باید قبول کنیم که بسیاری از بنگاه های اقتصادی نیمه فعال و راکد در کشور به دلیل مشکلات ارزی به این روز دچار شده اند و دولت موظف است که از فعالان عرصه اقتصادی حمایت لازم را داشته باشد.

لاریجانی اظهار داشت: هم گرایی و کمک یکی از رویکردهای اصلی مجلس و دولت است و انتظار می رود با این رویکرد در آینده نزدیک شاهد تحول در حوزه های مختلف به ویژه استان کردستان باشیم.

وی افزود: استان کردستان به لحاظ جغرافیایی، منابع و ظرفیت های مرزی یکی از استان های بکر و با ظرفیت کشور است و انتظار می رود با برنامه ریزی مناسب از این ظرفیت ها در راستای توسعه استان و به تبع آن توسعه کشور استفاده شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی بیان کرد: در حال حاضر ایران و عراق با هم در بحث صادرات و واردات شرایط خوبی دارند و انتظار می رود با رایزنی های مناسب بحث ویزا رفع شود.

لاریجانی یادآور شد: سهم کشاورزی در کردستان با توجه به بارندگی و شرایط زمینی بسیار کم است و توجه به حوزه کشاورزی ظرفیت ویژه ای است که تحول ایجاد می کند.

وی ادامه داد: کشاورزی باید در جهت استقلال غذایی کشور توانمند باشد و کردستان با توجه به داشته هایی که دارد باید در این حوزه نقش جدی را ایفا کند.

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: کشاورزی هم می تواند در حوزه اشتغال و رفع معضل بیکاری نقش بسزایی داشته باشد و توجه به آن در مناطق مستعدی همچون کردستان ضروری است.

صنایع تولیدی کشاورزی مورد حمایت قرار گیرد

لاریجانی اظهار داشت: صنایع تکمیلی هم می تواند به تبع از کشاورزی در استان مورد حمایت جدی و عملیاتی قرار گیرد.

وی افزود: در مورد بحث آب کشاورزی در مجلس خوشبختانه تا کنون گام های ارزنده ای برداشته شده است و سرمایه گذاری سنگینی برای استفاده بهینه تمامی مناطق از سهم آب صورت گرفته است.

رئیس مجلس شورای اسلامی بیان کرد: در بخش معادن در کل کشور سرمایه گذاری کافی نشده است چرا که بیشتر توجه ها به بحث نفت و گاز بوده است.

لاریجانی یادآور شد: معدن یکی از حوزه های است که می تواند وابستگی به بخش نفت و گاز را در کشور کاهش دهد  و برنامه ریزی در این حوزه امری ضروری است.

وی ادامه داد: در کردستان با توجه به تنوع ۱۸ گونه معدنی انتظار می رود که این امر به صورت ویژه دیده شود و سرمایه گذاری های لازم در آن صورت بگیرد.

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: در بحث مناطق آزاد توجه اصلی پرش صادراتی بود نه واردات، متاسفانه فلسفه قانون گذاری در این مناطق معکوس اجرا شد و این مناطق برای فراهم کردن زیر ساخت ها به سمت واردات سوق داده شدند.

لاریجانی اظهار داشت: این اشکال در مناطق آزاد دیده می شود و مجلس با تمام توان به دنبال اجرای قانون پرش صادراتی است.

وی افزود: صندوق توسعه تقسیم بندی جغرافیایی ندارد و در بخش های مهم و اساسی سرمایه گذاری می کند و در گیر کردن بخش های مهم در کردستان برای جذب حمایت های صندوق توسعه امری ضروری است.

رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان سخنان خود گفت: انتظار می رود این نشست مقدماتی برای تسهیل راه ها در حوزه های مختلف تولید، خدمات و صنایع و بستر مناسبی برای سرمایه گذاری باشد.

نظر شما