شناسهٔ خبر: 89990 - سرویس فرهنگ
نسخه قابل چاپ منبع: مهر

ویکی‌لیکس ۳۰ هزار سند هک شده سونی را منتشر کرد

ویکی لیکس43 همه اسناد هک شده از سونی در ماجرای فیلم «مصاحبه»، از سوی سایت ویکی‌لیکس منتشر شد و در دسترس عموم قرار گرفت.

به گزارش نماینده به نقل از هالیوود ریپورتر، دیروز پنجشنبه ویکی‌لیکس بیش از ۳۰ هزار سند و ۱۷۰ هزار ای‌میل از کمپانی سونی پیکچرز را منتشر کرد که از هک این کمپانی در ماجرای کره شمالی و قبل از اکران فیلم «مصاحبه» صورت گرفته بود.

جولیان آسانژ در وبسایت خودش اعلام کرد که می‌خواهد بعضی از اسناد همین زمان منتشر شود تا آن چیزهایی که در این آرشیوها هرگز قابل دسترس نبود، در دسترس قرار بگیرند و مردم و روزنامه‌ها مجبور نباشند فقط مسایل سطحی را بررسی کنند.

در حرکتی که می‌تواند دور دیگری از کنجکاوی‌ها را متوجه فعالیت‌های سونی کند، ویکی‌لیکس اکنون این اسناد را منتشر کرده است.

آسانژ گفت: این آرشیو فعالیت‌های درونی یک شرکت بزرگ و چندملیتی را عیان می‌کند. این مسایل مهم و در مرکز یک درگیری ژئوپلیتیکال قرار دارد. اینها در مالکیت عمومی است و ویکی‌لیکس تضمین می‌کند که همینطور هم باقی می‌ماند.

ویکی‌لیکس با توجه بر آنچه می‌تواند حرکتی پیشگیرانه برای دفاع از طبیعت قابل انتشار این اسناد باشد تاکید می‌کند برخی از این اسناد با پیامدهای سیاسی و سیاست روبه رو شوند. از جمله این موارد می‌تواند شامل واکنش سونی به همکاری با آنسوی اقیانوس پاسیفیک و معاهده‌ای تجاری باشد که در حال حاضر مورد توجه کنگره قرار دارد. همچنین دخالت این استودیو در مسایل کپی رایت و عدول از آن نیز مطرح است.

سونی پیکچرز انتشار این اسناد را محکوم کرد و با صدور بیانیه‌ای گفت: حمله سایبری به کمپانی سونی عملی مجرمانه و مخرب بود و ما انتشار اطلاعات به سرقت رفته از کارکنان و دیگر مسایل خصوصی استودیو توسط ویکلی لیکس را به شدت محکوم می‌کنیم. در ادامه این اعلامیه آمده است: حمله کنندگان قصد داشتند تا با استفاده از اطلاعات به سرقت رفته به سونی و کارمندانش ضرر برساند و اکنون ویکی‌لیکس نیز متاسفانه به آنها در این زمینه کمک می کند و ما این ادعای ویکی لیکس را که این اسناد را متعلق به مالکیت عموم می‌داند محکوم و رد می‌کنیم و به تلاشمان برای ایمنی، حفاظت و تداوم حریم خصوصی شرکت مان که بیش از ۶۰۰۰ کارمند دارد تلاش می‌کنیم.

ویکی‌لیکس می‌گوید مدارکی درباره ارتباطات موجود بین سونی و حزب دموکراتیک دارد؛ از شرکت کردن مایکل لینتون مدیر اجرایی سونی در مراسم شام با پرزیدنت اوباما گرفته تا تلاش فرضی این کمپانی برای فراتر رفتن از محدودیت اهدای پول به کمپین اندرو کوئومو فرماندار نیویورک. این وبسایت همچنین به این نکته اشاره می‌کند که لینتون در هیات متولیان کمپانی رَند کورپوریشن نیز حضور داشته که سیاستی است که دقیقا در لبه بخش نظامی قرار می‌گیرد، و اینکه چطور سونی با وزارت امور خارجه و سازمان امنیت ملی درباره اعتراض‌های کره شمالی درباره فیلم «مصاحبه» تماس گرفته بود.

ویکی‌لیکس که به نظر می‌رسد شدیدا به مسایل اطلاعاتی علاقه داشته باشد، توجه بسیاری را به مسأله «جمع‌آوری اطلاعات سونی از فیلم‌های رقیب» اختصاص داده است. این وبسایت مسأله کمبود بودجه فیلم «اسنودن» الیور استون و اطلاعات موجود از آن در کمپانی سونی را به عنوان مثال ذکر می‌کند.

در ماه دسامبر و در حالیکه هکرها به آرامی مدارک کمپانی سونی پیکچرز را با تهدیدهایی مبنی بر منتشر کردن فیلم «مصاحبه» در دسترس عموم قرار دادند، سازمان‌های فدرال تدارکات دفاعی سایبری را برای جلوگیری از انتشار اطلاعات بیشتر به وجود آوردند. ویکی‌لیکس سازمان‌دهی دیجیتالی دارد که می‌تواند نسبت به حملات این چنینی مقاوم‌تر باشد. سونی پیش از این به کسانی که رازهایش را در رسانه‌ها منتشر می‌کنند اخطار داده بود.

بیانیه رسانه‌ای به این شرح است: ویکی‌لیکس تعهدی برای حفاظت از این آرشیو تاریخی دارد. این به معنی اطمینان حاصل کردن از این موضوع است که آرشیوهایی که به محدوده عمومی راه پیدا کردند، حتی با وجود هرگونه فشار قانونی یا سیاسی، به نحوی که برای مردم قابل دسترس و استفاده باشند همانجا بمانند.

نظر شما