شناسهٔ خبر: 88932 - سرویس اقتصاد
نسخه قابل چاپ منبع: فارس

تنها ۴۰ درصد خانه‌های روستایی مقاوم است

مهدیان 43 معاون بازسازی مسکن روستایی بنیاد مسکن گفت: پرداخت تسهیلات برای احداث مسکن در روستاها براساس سهمیه بندی که طرح جامع مسکن روستایی در نظر گرفته تا سال ۱۴۰۵ ادامه می‌یابد و بعد از آن این روش متوقف می‌شود.

به گزارش نماینده، عزیزالله مهدیان در گفت‌وگو با فارس در پاسخ به این سئوال که روش سهمیه‌بندی و پرداخت تسهیلات برای ساخت و نوسازی مسکن روستایی تا چه سالی ادامه می‌یابد، گفت: در طرح جامع مسکن روستایی پرداخت تسهیلات مسکن روستایی که همه ساله براساس سهمیه‌بندی مشخص(سالانه ۲۰۰ هزار واحد مسکونی) انجام می شود تا سال ۱۴۰۵ ادامه می‌یابد و براساس برنامه‌ریزی انجام شده تعداد واحدهای مسکونی مقاوم در روستاها در سال یاد شده به ۷۵ درصد می‌رسد.

افزایش خانه‌های مقاوم روستایی به ۷۵ درصد از سال ۱۴۰۵

وی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۵ تعداد واحدهای مسکونی روستایی به ۶ میلیون واحد می‌رسد، اضافه کرد: از این تعداد واحدهای مسکونی مقاوم در روستاها ۷۵ درصد خواهد بود و بنابراین ساخت و نوسازی مسکن در روستاها بستگی به ضرورت دارد و دیگر نیازی به سهمیه‌بندی که همانا نوسازی سالانه ۲۰۰ هزار واحد مسکونی روستایی است نخواهد بود.

واحدهای مسکونی مقاوم در روستاها ۴۰ درصد است

مهدیان با اشاره به اینکه در حال حاضر ۴۰ درصد واحدهای مسکونی روستایی مقاوم است، گفت: انتظار ما این است که دیگر بعد از سال ۱۴۰۵ مشکلی به نام مقاوم نبودن واحدهای مسکونی روستایی نداشته باشیم.

کمبود ۶۰۰ هزار مسکن روستایی

معاون بازسازی مسکن روستایی بنیاد مسکن خاطرنشان کرد: بر اساس سرشماری نفوس و مسکن تعداد خانوار روستایی حدود پنج میلیون و ۸۰۰ هزار خانوار روستایی است، اما پنج میلیون و ۲۰۰ هزار واحد مسکونی داریم که این آمار نشان می‌دهد ۶۰۰ هزار واحد مسکونی در کشور کمبود داریم.

وی در پاسخ به این سئوال که در حال حاضر که سقف تسهیلات مسکن روستایی ۱۵ میلیون تومان است آیا احتمال دارد مجدداً پیشنهادی در اواخر سال جاری برای بالا رفتن سقف این تسهیلات ارائه شود گفت: سقف تسهیلات هر دو سال یک‌بار تغییر می‌کند و این سقف نیز به تازگی افزایش یافته است پس فعلاً برنامه‌ای برای تغییر سقف وام نداریم.

اقساط مسکن روستایی ماهانه ۱۱۴ هزار تومان

مهدیان ادامه داد: بالا رفتن سقف تسهیلات مسکن روستایی به هر حال مشکلاتی را نیز برای روستائیان به همراه دارد چرا که بازپرداخت اقساط برای روستائیان مشکل است البته تامین منابع تسهیلات نیز بسیار سخت است.

به گفته وی، در حال حاضر اقساط تسهیلات ۱۵ میلیون تومانی مسکن روستایی ماهانه ۱۱۴ هزار تومان با سود ۵ درصد است.

مهدیان در پاسخ به این سئوال که دلیل کُند بودن پرداخت تسهیلات مسکن روستایی چیست، آیا بانک‌های عامل در این خصوص کم‌کاری می‌کنند اظهار داشت: بانک‌های عامل تاکنون در خصوص پرداخت تسهیلات برای بازسازی مناطق سانحه دیده و بهسازی مسکن روستایی خوب عمل کرده‌اند اما موضوعی که مطرح است این است که پرداخت تسهیلات سهمیه سال ۹۱ با تغییر دولت دهم و یازدهم همراه شد و به همین دلیل ابلاغ و پرداخت تسهیلات تا حدودی با تأخیر همراه شد.

وی با اشاره به اینکه در این خصوص بانک‌ها مقصر نبودند، گفت: اما مشکلی که در حال حاضر در خصوص پرداخت تسهیلات وجود دارد بحث تضمین نامه‌ها است به همین منظور در مصوبه دولت پیش‌بینی شده است که برای پرداخت تسهیلات سند مسکن روستایی، کارت یارانه و یا سفته زنجیره‌ای نیاز است تا در اختیار بانک‌ها قرار بگیرد.

پرداخت ۱۳هزار میلیارد تومان تسهیلات مسکن روستایی از سال ۸۴

مهدیان تصریح کرد: از سال ۸۴ که پرداخت تسهیلات مسکن روستایی با مبلغ ۵ میلیون تومان آغاز شد تاکنون ۱۳ هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده است، بنابراین اگر مردم اقساط خود را ندهند بانک‌ها با مشکل مواجه می‌شوند.

وی ادامه داد: پس گرفتن تضمین از متقاضیان تسهیلات مسکن روستایی یک روش خوب از سوی بانک‌ها است که خیال آنها از بابت بازپرداخت تسهیلات راحت باشد.

۱۳۰۰ میلیارد تومان اقساط معوقه

معاون بازسازی مسکن روستایی بنیاد مسکن در پاسخ به این سئوال که آماری داریم که نشان دهد چه میزان اقساط معوقه در تسهیلات مسکن روستایی وجود دارد، افزود: تاکنون ۱۰ درصد از ۱۳ هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده که بالغ بر ۱۳۰۰ میلیارد تومان می‌شود اقساط عقب‌افتاده است که البته این آمار تخمینی است.

نظر شما