شناسهٔ خبر: 87892 - سرویس سیاست
نسخه قابل چاپ

نگاه نشریات آلمانی به آخرین روز مذاکرات هسته‌ای لوزان

برای توافق نهایی باید تا ۳۰ ژوئن صبر کرد/ شاهدی برای رد صلح‌آمیز بودن برنامه‌ هسته‌ای ایران پیدا نشده است

۳ نشریه آلمانی در آخرین روز مذاکرات هسته‌ای ایران و غرب دیدگاه‌های خود را درباره آنچه گذشته و آنچه پیش روست، منتشر کردند.

به گزارش نماینده به نقل از فارس ساعت‌هایی که پیش رو است برای دستیابی به توافق هسته‌ای ایران و غرب بسیار مهم است. ایران و کشورهای ۱+۵ تلاش می‌کنند تا به توافقی مطلوب در این زمینه برسند. نشریات آلمانی با رویکردی که نوک پیکان انتقاد  آن بیشتر متوجه غرب است تحولات کنونی و مذاکراتی که در جریان است را تحلیل کرده‌ و در مواردی نتیجه آن را پیش بینی کرده‌اند.

این توافق برای «باراک اوباما» رئیس‌جمهور آمریکا از این جهت مهم است که اگر موفق شود گویی برگی از تاریخ را نوشته است ولی در صورت شکست بسیار بیشتر از آنچه به دست آورده را از دست خواهد داد.

کارشناس نشریه آلمانی «اشپیگل» با اعلام موارد فوق در گزارشی در این مورد نوشت که در صورتی که توافقی با ایران صورت نگیرد یا اینکه از دید غربی‌ها توافق بدی امضا شود، در پی آن بخش کلیدی سیاست خارجی رئیس‌جمهور آمریکا شکست خواهد خورد.

در واقع در صورت موفقیت در این مذاکرات، اوباما می‌تواند امیدوار باشد که به قول خود هنگام رقابت‌های ریاست‌جمهور عمل کرده است. منظور از این قول، وعده وی برای حمایت از منافع آمریکایی‌ها به وسیله تعامل جهانی و جایگزین کردن این دیدگاه به جای اقدام یک جانبه که به آمریکا زیان رسانده است. علاوه بر این اوباما می‌تواند سیاست خارجی به دور از خشونت را پایه‌گذاری کند که رئیس‌جمهور بعدی به راحتی نخواهد توانست آن را نقض کند.

 اما اگر مذاکرات به نتیجه نرسد وضعیت آتی با توجه به رویکرد مصر، عربستان و ترکیه با ایران و موضع‌گیری‌های کنگره و افرادی مانند «جان بولتون» برای اوباما مشکلاتی را به دنبال خواهد داشت.

روزنامه «فرانکفورتر آلگماینه» در گزارشی صحبت‌های «فرانک والتر اشتاین‌مایر» وزیر خارجه این کشور را محور قرار داد و به نقل از وی نوشت که مذاکرات وارد مرحله پیچیده و دشواری شده است و تا نیمه‌های شب به طول خواهد انجامید. وی همچنین گفت که پیشرفت‌های زیادی نه فقط در ۱۲ ماه گذشته بلکه در  این (نشست) به دست آمده است.

اشتاین‌مایر همچنین گفته است که تمام تلاش‌ها برای دستیابی به توافق پیگیری می‌شود با این حال به توافقی بد هم رضایت داده نمی‌شود و توافقی پذیرفته می‌شود که قابل راستی آزمایی باشد. وی مانند شماری از همتایان خود در ۱+۵ از ایران خواسته بود که تصمیم‌های سخی بگیرد.

 این روزنامه بر مبنای صحبت‌های وزیر خارجه و موارد دیگری مثل اقدام «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه مبنی بر ترک محل مذاکرات نوشت که حتی توافقی سیاسی هم نمی تواند به معنای حل مسایل مربوط به برنامه هسته‌ای ایران باشد از این رو باید تا سی‌ام ژوئن صبر کرد.

روزنامه آلمانی «زوددویچه» اعمال فشارهای غرب علیه ایران را در گزارش خود محور قرار داده و نوشته که نتیجه همه تلاشهای غرب این شد که ایران همچنان برنامه‌ غنی‌سازی خود را ادامه می‌دهد و فردو هم به کار خود ادامه می‌دهد و ظرفیت آب سنگین اراک هم کاهش خواهد یافت که این هم به سرعت قابل برگشت است و اینها فقط چند نمونه از آن چیزی است که در ایران رخ داده است.

ایران در تمام سالهای مذاکره بر حق خود در استفاده صلح آمیز از انرژی هسته‌ای تاکید کرده است. اگر چه درباره این موضوع تردید وجود دارد اما هنوز برای این ادعا شواهدی پیدا نشده است.

نظر شما