شناسهٔ خبر: 85172 - سرویس مجلس
نسخه قابل چاپ منبع: فارس

جلالی در دیدار با هیأت بنیاد فریدریش ابرت آلمان:

ایران بهترین منبع تأمین انرژی اروپاست

جلالی 43 رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، ایران را بهترین منبع تأمین انرژی اروپا دانست و گفت: منافع رژیم صهیونیستی با منافع آمریکا و اروپا نیز در تضاد است.

به گزارش نماینده به نقل از فارس، جوزف وایدن هولزر رئیس هیأت بنیاد فریدریش ابرت آلمان و هیأت همراه، امروز (دوشنبه ۱۲ اسفند ماه) با کاظم جلالی رئیس گروه روابط پارلمانی مجلس شورای اسلامی با پارلمان اتحادیه اروپا دیدار و گفت‌وگو کردند.

کاظم جلالی در این نشست با اشاره به گسترش همکاری‌های مشترک ایران و اروپا اظهار داشت: ظرفیت‌های بی‌بدیل ایران فرصت بی‌نظیری برای اروپاست، ایران از گذشته روابط قابل توجهی با اروپا داشته که البته بخش قابل توجهی از فرصت‌ها در چند سال گذشته دچار خدشه شد که باید از آنها درس گرفته شود.

وی افزود: شرایط جدید بسترهای همکاری قابل توجهی را برای دو طرف ایجاد کرده است که باید با برنامه‌ریزی دقیق این همکاری‌های جدید را مهندسی کنیم.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس همکاری اقتصادی مشترک به خصوص در حوزه انرژی را مهم دانست و تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران دارای منابع عظیم نفت و گاز است و اروپا نیز با توجه به شرایط بین‌المللی جدید به دنبال تنوع در تأمین منابع انرژی به خصوص گاز است که با لحاظ همه شرایط ایران بهترین منبع تحقق این موضوع برای اروپاست.

وی ادامه داد: اروپا در خصوص منابع تأمین انرژی آسیب‌پذیر بوده و ایران می‌تواند مایحتاج اروپا را تأمین کند.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس در ادامه با اشاره به جایگاه خاص جمهوری اسلامی ایران در منطقه و نقش مهم آلمان در اروپا گفت: معتقدیم که آلمان می‌تواند در پیشرفت مذاکرات ایران و گروه ۱+۵ نقش مثبت‌تری را ایفا کند، چراکه جمهوری اسلامی ایران اراده خود را برای حل موضوع هسته‌ای نشان داده است و هم‌اکنون در عرصه بین‌المللی کارشکنی می‌کنند کاملا مشخص هستند.

وی خاطرنشان کرد: منافع رژیم صهیونیستی با منافع آمریکا و اروپا نیز در تضاد است که به عنوان نمونه می‌‌توان به سفر جنجالی اخیر نتانیاهو به آمریکا اشاره کرد.

جلالی همچنین تصریح کرد: رژیم صهیونیستی و برخی کشورهای مرتجع منطقه مایل به توافق ایران و گروه ۱+۵ نیستند که البته اهداف آنها برای دوطرف مشخص است.

جلالی تاکید کرد: توافق خوب مورد استقبال مقام معظم رهبری، مردم و مسئولان جمهوری اسلامی ایران قرار خواهد گرفت و ایران تاکید دارد که این موافقتنامه باید شفاف و بدون تفسیر باشد و حقوق هسته‌ای ایران را در چارچوب قوانین بین‌المللی تضمین کند.

وی در ادامه با اشاره به اقدامات گروه‌های تروریستی در منطقه توضیح داد: افراط‌گرایی و تروریسم مشکل بزرگ منطقه و جهان است و جمهوری اسلامی ایران تمام توان خود را برای مقابله با گروه‌های افراطی و داعش به کار گرفته است، ولی حل کامل این مسئله نیازمند کمک همه‌جانبه جامعه جهانی است.

نماینده شاهرود با محکوم کردن اقدامات تروریستی در سراسر جهان از جمله در فرانسه یادآور شد: باید میان گروه‌های افراطی و دین اسلام تمایز برقرار شود، چراکه برخی رسانه‌های غربی با سوءاستفاده از اقدامات تروریست‌هایی که زاییده اقدامات برخی سازمان‌های جاسوسی غربی هستند، از این موضوعات برای راه‌اندازی موج اسلام‌هراسی استفاده می‌کنند.

وی ادامه داد: اسلام دین رحمت است و مسلمانان سال‌هاست که با صلح و آرامش در سراسر جهان از جمله آلمان با دیگر ادیان زندگی می‌کنند و در کنار محکومیت اقدامات تروریست‌ها نباید به بهانه آزادی بیان به مقدسات مسلمانان تعرض شود.

رئیس گروه روابط پارلمانی مجلس شورای اسلامی با پارلمان اتحادیه اروپا، با اشاره به پیشینه روابط گسترده پارلمانی ایران و اروپا تأکید کرد: ما همیشه از سفر هیأت‌های پارلمانی کشورهای مختلف از جمله اروپا به ایران استقبال کرده‌ایم البته اتفاقات ناخوشایندی در برخی از این سفرها رخ داده که نباید تکرار شوند.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس افزود: برای گسترش کیفی روابط، نباید از بحث حقوق بشر استفاده ابزاری شود، چراکه در همین کشورهای منطقه کشورهایی هستند که نه انتخابات دارند و نه حداقل‌های حقوق بشری را رعایت می‌کنند و با غرب بدون شنیدن هیچ انتقادی روابط گسترده دارند و این در حالیست که در جمهوری اسلامی ایران هر ساله انتخابات برگزار می‌شود و با سطح قابل قبولی از استانداردهای زندگی و حقوق بشر در ایران روبرو هستیم.

جوزف وایدن هولزر رئیس هیأت بنیاد فریدریش ابرت آلمان نیز در این نشست گفت: در زمینه همکاری‌های مشترک متأسفانه فرصت‌های زیادی خصوصا از طرف اروپا از دست رفته است و باید از فرصت‌های پیش‌رو به بهترین شکل ممکن استفاده کرد.

وی افزود: همکاری با ایران برای ما بسیار مهم است، چراکه ایران می‌تواند شریک قابل اطمینانی برای ما باشد، هرچند که این روابط ناراضیانی نیز دارد.

رئیس هیأت بنیاد فریدریش ابرت آلمان تأکید کرد: ایران چه در زمینه اقتصادی و چه در حوزه سیاسی شریک مهمی برای اروپا به حساب می‌آید و خطرات مشترکی چون داعش ما را تهدید می‌کند.

وی ادامه داد: ایران اقدامات عملی و قابل توجهی را در مبارزه با داعش انجام داده است و امیدواریم با همکاری ایران مشکل داعش حل شود.

هولزر در پایان این نشست با ابراز خوشبینی به لغو تحریم‌ها و توافق ایران و گروه ۱+۵ گفت: امیدواریم با توافق نهایی ایران و ۱+۵، همکاری‌های مشترک گسترش یابد هر چند که در بخش‌های زیادی هم فارغ از مسئله تحریم‌ها زمینه همکاری مشترک وجود دارد.

نظر شما