شناسهٔ خبر: 83649 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ

ظریف: رسیدن به توافق کاملا در دسترس است/ موضع چین درباره تمدیدی سه باره مذاکرات

ظریف و وزیر خارجه چین رئیس دستگاه دیپلماسی در نشست مشترک با همتای چینی خود با اشاره به اینکه باید وابستگی احساسی به تحریم را کنار گذاشت، بیان کرد: به نظر من با چنین اراده سیاسی، رسیدن به توافق کاملا در دسترس است.

به گزارش  نماینده به نقل از مهر، محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در نشست خبری مشترک با وانگ ای وزیر خارجه چین در تهران در پاسخ به سئوالی درباره آخرین تحولات مذاکرات هسته‌ای و زمان دور آتی مذاکرات، گفت: اکثر برنامه ریزی‌ها در طول یک ماه آینده در حوزه دوجانبه با اعضای ۱+۵ پیگیری می شود و کار را پیش می بریم و در زمان مناسب جلسه ای با ۱+۵ نیز خواهیم داشت.

وی در پاسخ به سئوال دیگری در خصوص چشم انداز مذاکرات و موانع موجود بیان کرد: همیشه گفته ام که هدف مذاکرات هسته ای در توافق ژنو کاملا مشخص شده است. اینکه برنامه هسته ای ایران کاملا صلح آمیز باقی بماند و همزمان تحریم هایی که به ناحق بر علیه مردم ایران اعمال شده، رفع شود.

ظریف گفت: ما هیچ مشکلی نداریم که نشان دهیم برنامه هسته ای ایران صلح آمیز است و صلح آمیز باقی خواهد ماند و آمادگی نشان دادن انعطاف لازم برای اینکه این اطمینان در بین اعضای ۱+۵ ایجاد شود را داشته ایم.

وزیر امور خارجه گفت: نکته مهم این است که کشورهای غربی عضو ۱+۵ به این نتیجه برسند که دوران تحریم به پایان رسیده است و تحریم ها هیچ نفعی برای هیچکس نداشته و در آینده نیز نفعی نخواهد داشت.

وی با اشاره به اینکه باید وابستگی احساسی به تحریم را کنار گذاشت، بیان کرد: به نظر من با چنین اراده سیاسی، رسیدن به توافق کاملا در دسترس است.

ظریف در پاسخ به سئوال دیگری درباره راهکارها برای افزایش مبادلات تجاری بین ایران و چین برای رسیدن به بالاتر از میزان ۵۰ میلیارد دلار، گفت: حوزه های مختلفی برای گسترش و تعمیق همکاری ها و فراتر رفتن از یک تجارت صرف وجود دارد که درباره آنها و سایر زمینه ها از جمله بحث تکنولوژی صحبت کردیم که با پرداختن جدی به این مسائل به اشتغال دو کشور کمک می شود و این همکاری ها به نفع دو کشور خواهد بود.

رئیس دستگاه دیپلماسی همچنین با اشاره به اینکه وزیر خارجه چین اولین وزیر خارجه این کشور است که بعد از ۸ سال به ایران سفر کرده، بیان کرد: با توجه به اینکه در آستانه سال جدید در چین هستیم برای ایشان و مردم این کشور سال خوبی را آرزو می کنیم.

وی با بیان اینکه در دولت جدید چندین دیدار بین روسای جمهور ایران و چین صورت گرفته، گفت: ان شاء الله در آینده میزبان رئیس جمهور چین در ایران خواهیم بود.

ظریف گفت: تعداد سفرهای مقامات عالیرتبه از دو کشور در یک سال و نیم گذشته به نحو چشمگیری افزایش داشته که نشان دهنده اهمیتی است که دو کشور به روابط راهبردی قائل هستند.

وزیر خارجه ادامه داد: در موضوعات دوجانبه، بین المللی و هسته ای نیز گفتگو کردیم و زمینه های گسترش روابط بین دو کشور مورد گفتگو قرار گرفت.

وی ادامه داد: اطمینان دارم که حضور موثر دو کشور می تواند برای منافع آنها مثمر ثمر باشد.

ظریف گفت: گفتگوهای مفصلی درباره ایران و ۱+۵ داشته ایم. چین از اعضای کلیدی ۱+۵ و کشور دوست ماست و ما به نقش چین برای رسیدن به راه حل خوب در موضوع هسته ای امیدواریم.

وزیر امور خارجه تصریح کرد: تاکنون دوستان چینی ما نقش مفیدی داشتند و پیشنهادهای خوبی را ارائه کردند و اطمینان داریم با وجود اراده سیاسی، زمینه برای رسیدن به راه حل جامع در آینده نزدیک فراهم است و امیدواریم تصمیم سیاسی در طرف مقابل وجود داشته باشد.

وی گفت: گفتگو در زمینه های بین المللی نیز در ناهار کاری مشترک صورت خواهد گرفت اما بنده اطمینان دارم که ایران و چین در اکثر زمینه ها مواضع مشترک و یکسانی دارند.

وانگ‌‌ئی، وزیر امور خارجه چین در نشست خبری مشترک با وزیر امور خارجه کشورمان که ظهر امروز در محل وزارت امور خارجه برگزار شد، ضمن تبریک سالگرد پیروزی انقلاب به ملت ایران، درباره دیدار بیش از دو ساعته با ظریف، گفت: با جناب آقای ظریف درباره روابط دو جانبه در مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی بحث و تبادل نظر کردم.

وی افزود: ایران به عنوان یک کشور باستانی در مسائل منطقه‌ای نقش بسیار مفیدی ایفا می‌کند و طرف چینی برای ایران نقش مهمی قائل است.

وزیر امور خارجه چین با اشاره به اینکه با دکتر ظریف در موضوعات مربوط به سیاست خارجی و گسترش همکاری‌ها به توافق رسیدیم، بیان کرد: ما معتقدیم دو کشور باید در زمینه‌های مختلف همکاری‌ها را گسترش دهند. مراودات مسئولان دو کشور، اعتماد سیاسی، مسائل کلیدی در گفتگوهای دو کشور است.

وانگ‌ئی ضمن تشکر از دعوت رئیس‌جمهور کشورمان برای سفر رئیس‌جمهور چین به ایران، آمادگی رئیس‌جمهور این کشور را برای سفر به تهران اعلام کرد و گفت: ما آمادگی داریم درباره احیای جاده‌ ابریشم دریایی و همچنین نوار جاده ابریشم با ایران همکاری کنیم و مایل هستیم بر اساس منافع مشترک، همکاری را گسترش دهیم.

وی با بیان اینکه روابط دراز مدت و پایداری با طرف ایرانی داریم و روابط از روند رو به افزایش و سالم برخوردار است، اظهار داشت: چین در حوزه صنعت، گسترش بسیاری داشته است و دو کشور می‌توانند در این زمینه همکاری زیادی داشته باشند و با سرمایه‌گذاری طرف چینی در ایران، می‌توان همکاری‌ها را گسترش داد.

وزیر امور خارجه چین افزود: ما تمایل داریم همکاری‌ها در زمینه‌های فرهنگی، آموزشی، تروریسم و جهانگردی افزایش یابد و آشنایی متقابل بیشتر شود. ما هم آمادگی کامل داریم تا در مسائل بین‌المللی و منطقه‌ای، همکاری‌ها را با ایران تقویت کنیم.

وانگ‌ئی درباره مذاکرات هسته‌ای نیز گفت: رسیدن به یک توافق جامع برای دفاع از حقوق قانونی ملت ایران موثر است و کمک می‌کند که ملت ایران از تحریم‌ها خارج شود. اکنون طرفین با بعضی مشکلات روبرو هستند که باید حل و فصل شود.

وی در پاسخ به این سئوال که چین چشم‌انداز مذاکرات هسته‌ای را چطور ارزیابی می‌کند و نقش چین در این مذاکرات چیست؟ بیان کرد: با کوشش طرف‌های ذیربط، مذاکرات از پیشرفت خوبی برخوردار بوده است.

وزیر امور خارجه چین با اشاره به پیچیدگی‌ها و سختی‌های موجود، افزود: فکر می‌کنیم در این مرحله، طرف‌های ذیربط به سمت مشترک حرکت کنند تا تلاش‌های صورت گرفته، بیهوده از بین نرود و به مقصد دست پیدا کنیم.

وانگ‌ئی بیان کرد: چین همیشه به مذاکرات هسته‌ای پایبند بوده و به طور فعال حضور داشته است. ما معتقدیم باید با گفتگو، مسئله حل و فصل شود و با گزینه نظامی و تحریم‌ها مخالفیم.

وی با بیان اینکه ما در خاورمیانه به دنبال منافع شخصی خود نیستیم، اظهار داشت: در مذاکرات هسته‌ای همیشه مواضع عادلانه اتخاذ کرده‌ایم، چین نقش میانجی‌گری ایفا می‌کند، مذاکرات دارای فراز و نشیب‌هایی است، ما طرح‌های خود را مطرح کرده‌ایم و باید سعی کنیم مساله به نحو احسن حل و فصل شود.

وزیر امور خارجه چین در پاسخ به این سئوال که نظر چین درباره تمدید احتمالی مذاکرات چیست و آیا این روند را مناسب مذاکرات می‌بیند؟ بیان کرد: مذاکرات هسته‌ای ۱۰ سال است که ادامه دارد و رسیدن به توافق جامع، یک گرایش اصلی است که مورد پسند مردم ایران و مورد قبول ملت‌های جهان است.

وانگ‌ئی با اشاره به اینکه مذاکرات تاکنون دو بار تمدید شده است، بیان کرد: امیدوار هستیم که این مذاکرات برای سومین بار تمدید نشود و امیدواریم طرف‌ها با یک مسئولیت‌پذیری نسبت به مردم و تاریخ سعی کنند که در زمان تعیین شده، به توافق دست پیدا کنند.

نظر شما