شناسهٔ خبر: 78070 - سرویس تاریخ
نسخه قابل چاپ منبع: مهر

شواهدی از اولین جراحی مغز در دوران باستان

اولین جراحی معز باستان‌شناسان موفق به کشف شواهدی از جراحی مغز در میان بقایای یک سکونت‌گاه کهن در ترکیه شدند.

به گزارش نماینده به نقل از  خبرگزاری ایسنا، باستان‌شناسان در جریان کاوش در منطقه کهن «باتونا» در استانبول ترکیه جمجمه‌ای کشف کردند که شواهد حاکی از انجام جراحی بر روی آن بوده است.

«عمر توران» عضو تیم باستان‌شناسی و متخصص پزشکی قانونی در گفت‌وگو با «حریت» درباره این اکتشافات گفت: جمجمه این فرد که سنی بیش از ۳۰ سال داشته، همچون جراحی‌های امروزی به شکل دقیق و منظمی بریده شده است. برش جمجمه بسیار دردناک است و انسان توانایی تحمل آن را ندارد و باید بیهوش شود، بنابراین چنین عمل جراحی در دوران باستان حاکی از آن است که در آن زمان نیز از نوعی بیهوشی استفاده می‌شده است. مطالعات بیولوژیکی بر روی استخوان‌ها به ما کمک می‌کند تا دریابیم از چه ماده‌ای برای بیهوشی استفاده شده است. نشانه‌های بهبود در محل جراحی نیز مشهود است".

همچنین در این منطقه باستانی در ترکیه ۴۰۰ بطری نیز کشف شده است و بررسی‌های شیمیایی آشکار کرده که این بطری‌ها حاوی مخلوطی از چندین نوع ماده شیمیایی بوده است. این اکتشافات و تعداد بطری‌های کشف شده موجب شده است که دانشمندان و باستان‌شناسان گمان ببرند که این محل چیزی شبیه به یک کارخانه بوده است.

مواد شیمیایی کشف شده در این محل به احتمال فراوان به عنوان داروی بیهوشی، مسکن و مواد مخدر استفاده می‌شده است و برخی از آن‌ها امروزه نیز دارای چنین کاربردهایی هستند.

نظر شما