شناسهٔ خبر: 74728 - سرویس فرهنگ
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

گلاره عباسی/

روایت صادقانه، عامل موفقیت "شیار ۱۴۳" است

نشست خبری عوامل فیلم شیار ۱۴۳ - جشنواره بین‌المللی فیلم فجر بازیگر فیلم "شیار ۱۴۳" گفت: روایت صادقانه فیلم توسط بازیگران، عامل اصلی موفقیت و دیده شدن فیلم "شیار ۱۴۳" است.

به گزارش نماینده به نقل از باشگاه خبرنگاران، این روزها فیلم "شیار ۱۴۳" بر روی پرده سینماهای کشور در حال نمایش است و می توان گفت استقبال خوبی هم از سوی مردم هم در تهران و هم در شهرستان‌ها صورت گرفته است؛ و ما به بهانه اکران این فیلم گفتگویی با " گلاره عباسی" یکی از بازیگران اصلی "شیار ۱۴۳" انجام دادیم تا از حضور خود در این فیلم و تجربه آن بگوید.
 
- با توجه به اینکه تاکنون تجربه ایفای نقش در ژانر دفاع مقدس نداشتید، نقش و بازی خودتان را در فیلم "شیار ۱۴۳" یه عنوان یکی از بهترین‌های سینمای دفاع مقدس چطور ارزیابی می‌کنید؟

به نظر من در این سال ها به نقش مادران و خواهران شهید کمتر توجه شده و "شیار ۱۴۳" توانسته اشاره خوبی به نسل بعد جنگ داشته باشد، زیرا هیچ فیلمی معضلات و مشکلات خواهر شهیدان را روایت نکرده، در صورتی که به آنها آسیب‌های روحی بسیاری وارد شده است و من در طول اکران این فیلم وقتی با خواهران شهدا صحبت می کردم، همیشه به من می‌گفتند، هیچ فیلمی راجع به ما ساخته نشده و از این جهت "شیار ۱۴۳" اتفاق خوبی در سینمای دفاع مقدس است و برای من هم به لحاظ بازیگری تجربه جذابی بود. زیرا فیلم قصه خاصی را روایت می کند، قصه‌ای که اولین بار به آن پرداخته شده است.
 


 

- فکر می‌کنید دلیل استقبال مردم از "شیار ۱۴۳" همین باشد؟

به نظر من این فیلم به چند دلیل مورد استقبال قرار می‌گیرد. یکی از دلایل استقبال از این فیلم ارزشی بودن آن است و مردم به جنگ و دفاع مقدس خود بسیار اهمیت می‌دهند و از این جهت جایگاه اجتماعی خوبی برای خودش کسب کرده و باعث شده مردم از این فیلم حمایت کنند. البته ناگفته نماند که سرمایه اصلی فیلم "شیار ۱۴۳" هم مردم هستند.

دلیل دیگر استقبال از این فیلم، بُعد سینمایی فیلم است که مورد توجه منتقدان قرار گرفت و توانست جایزه کارگردانی و بازیگری را از جشنواره فیلم فجر کسب کند و همچنین به دلیل اینکه فیلم "شیار ۱۴۳" مربوط به جناح خاصی نیست و قصه زندگی مادران و خواهران منتظر شهدا را روایت می کند، مردم برای دیدن آن علاقه نشان می دهند و در واقع مردم ما احساس دین به این قشر دارند و همین موضوع باعث می شود که مخاطبان به سمت این فیلم کشیده شوند.

- شما خبری از استقبال مردم در اکران عمومی دارید؟

ما روز پنجشنبه در سینما آزادی فیلم را با مردم تماشا کردیم و بازخوردها خیلی خوب بود و روز دوم اکران به سانس فوق العاده رسید و من اصلا چنین چیزی را فکر نمی‌کردم و خبری هم که از شهرستان‌ها دارم ، بازخوردهای مردم خیلی خوب بود.
 


 

- به نظرتان اکران‌های جنبی تاثیری در کم شدن استقبال دارد؟

به این موضوع از دو بعد می توان نگاه کرد،‌ یک بعد اینکه مردم در جشنواره‌ها فیلم را نگاه کردند و به کسانی که فیلم را ندیدند اطلاع دادند و بعد دیگر آن مربوط به پخش‌کننده فیلم می‌شود و کارشناسانه باید راجع به آن نظر داد.

اما چیزی که برایم مهم و ارزشمند است، استقبال و ارتباط خوب مردم با فیلم است.

- اگر شما به جای "نرگس آبیار" فیلم "شیار ۱۴۳" را کارگردانی می کردید،‌ از همین بعد  به روایت قصه مادران و خواهران شهید می پرداختید؟

من نگاه "نرگس آبیار" در فیلم  "شیار ۱۴۳" را دوست دارم ، اما من هیچ وقت به کارگردانی فکر نکردم و دوست ندارم در حال حاضر کارگردانی کنم . الان بیشتر دوست دارم در بازیگری فعالیت داشته باشم.

- اگر کارگردانی را انتخاب می کردید به سینمای دفاع مقدس می‌پرداختید؟

من هم به سینمای اجتماعی و هم به سینمای دفاع مقدس علاقه دارم، نمی توانم بگویم فقط به یک ژانر می‌پرداختم.
 


 

- گویا زمان فیلمبرداری  "شیار ۱۴۳" به جهت اینکه در ماه رمضان و در روستا بود، دشوار بود. در آن زمان از چه چیزی برای ادامه فیلمبرداری انرژی می گفتید؟

دوستان و عوامل فیلم در زمان فیلمبرداری روزه بودند و شرایط سختی برای کارکردن بود اما من مهم‌ترین چیزی که راجع به  "شیار ۱۴۳" می توانم بگویم این است که آدم‌ها نیامده بودند تا توانایی‌ها و استعداد‌هایشان را به رخ بکشند ، بلکه آمده بودند تا این قصه را صادقانه به تصویر بکشند و همین صداقت بود که باعث دیده شدن کار شد.

ما خیلی فیلم داریم که به موضوع جنگ و دفاع مقدس پرداخته شده، اما چرا باید  "شیار ۱۴۳" اینقدر بازتاب خوبی داشته باشد و به نظر من دلیلش این است که آدم‌ها آمده بودند تا "الفت" ، "فردوس" و "سید علی بمون" را به تصویر بکشند و در واقع در فضایی دور و در گوشه‌ای از یک روستا رفته بودیم که قصه این آدم ها روایت کنیم.
 


 

- زمانی که اسم فیلم  "شیار ۱۴۳" را می‌شنوید، چه تصویری در ذهن شما ایجاد می‌شود؟
من سکانسی که "الفت" بسم‌الله الرحمن الرحیم می گوید  و فرش را می‌بُرد را خیلی دوست دارم.
زیرا این سکانس شروع دوباره و تولد دوباره آن زندگی را نشان می‌دهد و تصویری که از  "شیار ۱۴۳" در ذهن من ماندگار شده این سکانس است و بزرگترین آرزوی من این است که مردم فیلم را ببینند و دوست داشته باشند و من بتوانم سهم کوچکی در سینمای دفاع مقدس داشته باشم.
 

نظر شما