شناسهٔ خبر: 65652 - سرویس اقتصاد
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

ام‌جي 3 به ايران آمد +عکس

توليد هاچ‌بک MG 3 بعد از ورشکستگي روور در سال 2005 متوقف شد اما شرکت SAIC چين به عنوان ناجي و خريدار، در سال 2008 مجدداً توليد آن را آغاز کرد.

به گزارش نماینده، ام‌جي ۳ به ايران آمد نسل دوم اين خودرو در سال ۲۰۱۱ در چين و در سال ۲۰۱۳ در انگلستان معرفي شد. يک هاچ‌بک جذاب که خيلي سريع توانست محبوبيت بالايي نيز به دست بياورد، مدل جديد MG ۳ از پلتفرم جديدي با فاصله بين دو محور ۲.۵۲ متر بهره مي‌برد. اين خودرو تنها يک نسخه ۵ درب موتور جلو و ديفرانسيل جلو دارد. براي موتور اين خودرو، دو انتخاب وجود دارد. يکي پيشرانه ۱.۳ ليتري و ديگري موتور ۱.۵ ليتري. براي انتقال نيرو هم از گزينه‌هاي ۵ سرعته دستي يا اتوماتيک مي‌توان بهره گرفت.

ام‌جي ۳ در بازار بايد با رقباي قدري مبارزه کند. رنو کليو، ميني کوپر، هوندا جاز، اوپل کورسا، فولکس واگن پولو و فورد فيستا از جمله اين رقبا مي‌باشند. البته سوپر ميني انگليسي در بين اين خودروها، ارزان‌ترين محسوب مي‌شود.

خودروی ام جی 3
طراحي و بدنه

ابعاد ام‌جي ۳ کاملاً در حد و اندازه فورد فيستا است. طول آن ۴ متر، عرض آن ۱.۷۳ و ارتفاع آن هم ۱.۵۲ متر مي‌باشد. طراحي خودرو مدرن و جذاب است. چراغ‌ها اسپرت و جلوپنجره نيز متناسب طراحي شده‌اند. در کليت طراحي جلوي خودرو، بيشتر از الگوهاي رنو استفاده شده و تنها با تعويض نشان لوزي رنو با نشان ۸ ضلعي ام‌جي، بسياري به اشتباه خواهند افتاد. در قسمت عقب نيز از چراغ‌هاي عمودي استفاده شده است که با وجود جذابيت بصري، از رنگ و بوي اسپرت خودرو کاسته است. طراحي عضلاني گلگيرها و سپر، جلوه‌اي مناسب به خودرو داده‌اند. هواکش بزرگ ذوزنقه‌اي زير سپر را نيز براي تأمين هواي خنک‌کننده موتور در نظر بگيريد که کمي اغراق آلود است. طراحي کلي خودرو، طعمي انگليسي دارد. مخصوصاً وقتي با رنگ‌آميزي سفارشي و گرافيکي همراه مي‌شود. در هر صورت اين طراحي آن‌قدر چشمگير و منحصر به فرد نيست اما خريداران جوان خود را نسبتاً راضي خواهد کرد.

کابين و داخل اتاق

فضاي داخل کابين به طرز تعجب آوري بزرگ به نظر مي‌رسد. عمده دليل اين بزرگي در فاصله بين دو محور مناسب است. داشبورد نيز به‌گونه‌اي طراحي شده که فضاي مناسبي براي پا و زانوهاي سرنشين و راننده فراهم آيد. همچنين بلند بودن کابين به نفع افراد بلندقد خواهد بود. فضاي بار نيز در بين خودروهاي اين کلاس جزو پيشتازان است.

در طراحي داخلي از پلاستيک زيادي استفاده شده است. اما دوخت و کنتراست رنگي تا حدودي از ايجاد حس ارزاني آن کاسته است. طراحي داخلي، بسيار ساده و به دور از شلوغي است. حتي خبري از يک سيستم سرگرمي با صفحه نمايشگر بزرگ هم براي جبران اين سادگي نيست. چرم، تنها براي روکش غربيلک فرمان و قسمتي از صندلي‌هاي جلو در تريم هاي گران‌تر استفاده شده است. سيستم پخش CD همراه با سازگاري MP۳ به‌صورت استاندارد وجود دارد که حداقل چيزي است که انتظار مي‌رود. کنترل‌هاي روي فرمان، کروز کنترل و تريم لوکس‌تر را بايد با پرداخت بيشتري به دست آورد.

خودروی ام جی 3
نيروگاه و پيشرانه

موتور ۱.۵ ليتري VTi اين خودرو تنها ۱۰۴ اسب بخار نيرو در دور موتور ۶۰۰۰ و ۱۰۱ پوند فوت گشتاور در دور موتور ۴۷۵۰ توليد مي‌کند. با کمک يک گيربکس پنج سرعته دستي مي‌توان صفر تا ۹۶ کيلومتر را در ۱۰.۴ ثانيه شتاب گيري کرد. نهايت سرعت نيز ۱۷۴ کيلومتر بر ساعت مي‌باشد. اين اعداد نشان از وسيله خيلي تند و تيزي ندارند و در عين حال چندان هم کند به نظر نمي‌رسد. نکته جالب‌تر مصرف سوخت اين خودرو با استاندارد يورو ۵ است که به صورت ميانگين، ۵.۹۱ ليتر در صد کيلومتر مي‌باشد.

جمع بندي

به گزارش کار دات آی آر، در مجموع با توجه به فضاي داخلي بسيار مناسب، قيمت جذاب و ويژگي هاي موتور مقرون به صرفه، انتخاب MG ۳ در بين رقباي آن با وجود شهرت و سابقه کمتر، هنوز قابل توجيح مي باشد.   قيمت پايه MG ۳ در انگلستان از ۸۴۰۰ پوند آغاز مي‌شود و تا ۱۰ هزار پوند (حدود ۱۷ هزار دلار) نيز افزايش مي‌يابد. که البته با توجه به ماليات و عوارض و ساير موارد در انگلستان، طبيعي است.

خودروی ام جی 3
حضور در ايران

در ايران، مديا موتور که پيش از اين مدل‌هاي MG ۶، MG ۳۵۰ و MG ۵۵۰ را عرضه کرده بود، اين بار کوچک‌ترين عضو اين خانواده را برگزيده است. مدل‌هاي وارداتي MG ۳ با موتور ۱.۵ ليتري و گيربکس ۵ سرعته اتوماتيک با امکان تعويض دستي خواهند بود و از امکاناتي چون تهويه مطبوع، تنظيم دستي صندلي راننده در شش وضعيت و سرنشين جلو در چهار وضعيت، چراغ‌هاي اتوماتيک، پنجره‌ها و آينه‌هاي برقي، فرمان الکترومکانيکي، سنسورهاي پارک جلو و عقب، چراغ‌هاي روزتاب LED، کروز کنترل، سانروف، رينگ‌هاي ۱۵ اينچي آلومينيومي، ۶ عدد کيسه هواي ايمني، کمربندهاي پيش کشنده ايمني، سنسور باران، شيشه‌هاي ضد اشعه آفتاب، سيستم کنترل فشار باد تايرها و امکانات و تجهيزات رفاهي و ايمني ديگر سود مي‌برد.

نظر شما