شناسهٔ خبر: 62899 - سرویس اقتصاد
نسخه قابل چاپ منبع: مهر

توافق جدید نفتی نواک و زنگنه

ائتلاف دوغول گازی جهان؛ / ایران و روسیه تفاهم‌نامه ۵ ساله نفتی بستند

ایران.روسیه یک مقام مسئول در وزارت نفت ایران با تائید امضای یک تفاهم‌نامه پنج ساله نفتی بین جمهوری اسلامی ایران و روسیه، اعلام کرد: این تفاهم نامه بعد از ظهر روز گذشته در مسکو امضا شده است.

به گزارش نماینده، یک مقام مسئول در وزارت نفت امروز در گفتگو با مهر با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون انرژی روسیه یک تفاهم نامه نفتی بعد از ظهر روز گذشته ۱۴ مرداد ماه در مسکو امضا کردند، گفت: این تفاهم نامه به مدت پنج سال به امضای بیژن زنگنه و الکساندر نواک وزرای نفت و فدراسیون انرژی روسیه رسیده است.

رویترز هم امروز با انتشار گزارشی، اعلام کرد: الکساندر نواک وزیر انرژی روسیه در مورد یادداشت تفاهم روز گذشته گفته است  بر اساس پیشنهاد ایران ما در ساماندهی محموله های نفت ایران از جمله به بازار ایران مشارکت می کنیم.

این عضو کابینه دولت مسکو در مورد زمان اجرای این یادداشت تفاهم یا حجم محموله های نفت ایران سخنی نگفت اما تاکید کرد تحریم های بین‌المللی علیه ایران نقض نمی شود.

رویترز تاکید کرده است: در عین حال چند دقیقه بعد وزارت انرژی روسیه اظهارات نواک را پس گرفت و اعلام کرد بیانیه جدیدی در این خصوص منتشر خواهد شد.   دلیلی در مورد علت این تصمیم اعلام نشد.

به گزارش مهر، دور جدید مذاکرات نفتی ایران – روسیه به منظور توافق نهایی بر سر امضای قراردادی ۲۰ میلیارد دلاری با سفر بیژن زنگنه وزیر نفت به مسکو اردیبهشت ماه سال جاری از سر گرفته شد.

علاوه بر این هفتم اردیبهشت ماه سال جاری این بار الکساندر نواک وزیر انرژی فدراسیون روسیه مسافر تهران شد و مذاکراتی را پشت درهای بسته با وزرای نیروی نفت و رئیس کل بانک مرکزی ایران در تهران برگزار کرد.

در این بین نواک وزیر انرژی روسها پس از انجام مذاکرات نفتی در تهران در جمع خبرنگاران از توافق اولیه و مقدماتی با وزارت نیروی ایران به منظور امضای ۸ تا ۱۰ میلیارد دلار قرارداد برقی در چهار حوزه ساخت نیروگاه‌های حرارتی، برقآبی، شبکه انتقال، افزایش راندمان شبکه انتقال و توزیع برق و تبادل و ترانزیت برق خبر داد.

یکی دیگر از توافق‌های برقی ایران و روسیه در تهران به موضوع واردات برق از این کشور گازخیز باز می‌گردد و مطابق با گفته‌های حمید چیت چیان وزیر نیروی ایران قرار است با سنکرون شبکه برق بین ایران، آذربایجان و روسیه امکان واردات ۵۰۰ مگاوات برق در فاز اول و ۷۰۰ مگاوات در فاز دوم نهایی شود.

از این رو با این توافق بزرگ برقی بین دو کشور گام نخست به منظور تهاتر نفت خام صادراتی ایران در ازای برق و سایر خدمات فنی و مهندسی وارداتی از روسیه برداشته شده است.

اسماعیل محصولی قائم مقام وزیر نیرو در امور بین‌الملل اردیبهشت ماه در گفتگو با مهر در پاسخ به این سئوال که آیا این توافق برقی بین ایران روسیه بخشی از قرارداد تهاتر نفت و کالا بین دو کشور است؟ گفت: قرار است روسیه فاینانس برخی از طرح‌ها و پروژه های صنعت برق به ویژه در حوزه نیروگاه سازی را برعهده بگیرد.

این مقام مسئول با اعلام اینکه فایناس روسیه برای ساخت نیروگاه و شبکه برق در ایران می تواند بخشی از قرارداد تهاتر نفت و کالا بین دو کشور را شامل شود، تصریح کرد: جزئیات و حجم نهایی تامین فاینانس از سوی روسیه در مذاکرات آتی تعیین و نهایی خواهد شد.

علی ماجدی معاون امور بین الملل وزیر نفت هم پیشتر در جمع خبرنگاران در خصوص مذاکرات تهاتر نفت و کالا با روسیه گفته است: این مذاکرات ادامه دارد اما هنوز به نتیجه قطعی نرسیده است.

اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور بهمن ماه سال گذشته درباره جزئیات مذاکرات نفتی ایران-روسیه برای تهاتر نفت و کالا و راه اندازی طرح سوآپ معکوس نفت در جمع خبرنگاران، گفت: با روس‌ها بحث‌هایی برای مبادله حجم بالایی از منابع نفت و دریافت کالا در ازای آن مطرح کردیم که عده‌ای نسبت به این مسئله اعتراض کردند ولی باید بگوییم اگر به ایران وارد نشوید، افراد دیگری در این بازار حاضر می‌شوند و جایی برای شما نمی‌ماند.

مهدی سنایی سفیر ایران در روسیه پیشتر در گفتگو با دیلی کومرسانت با تایید مذاکرات تهران و مسکو برای تهاتر نفت در برابر کالا، گفته است: روسیه می‌تواند در قبال خرید نفت از ایران، دومین رآکتور نیروگاه بوشهر را بسازد ضمن آنکه روسیه می‌تواند برای پرداخت پول نفت ایران به این کشور کامیون، ریل راه‌آهن یا کالاهای دیگر صادر کند، یا برای این کشور پالایشگاه‌های کوچک بسازد.

نظر شما