شناسهٔ خبر: 57552 - سرویس اقتصاد
نسخه قابل چاپ منبع: مهر

زنگنه برخی قرارداد های نفتی دولت دهم را به حالت تعلیق درآورد !

با دستور زنگنه وزیر نفت قرارداد توسعه چندین میدان نفت، پالایشگاه‌های گاز و خطوط لوله نفت، گاز و انتقال اتان که در دولت دهم امضا شده بود، فسخ و یا تا اطلاع ثانوی به حالت تعلیق درآمد.

به گزارش نماینده به نقل از مهر ؛ بیژن زنگنه با صدور دستوراتی، قرارداد طرح توسعه چندین میدان نفت و گازی که در دوران وزارت رستم قاسمی در صنعت نفت امضا شده، را فسخ و تا اطلاع ثانوی به حالت تعلیق درآورده است.

سید سعید حیدری طیب عضو کمیسیون انرژی مجلس با اشاره به نشست مشترک زنگنه با اعضای این کمیسیون، گفته است: طبق دستور بیژن زنگنه وزیر نفت تمام قراردادهایی که وزارت نفت با پیمانکاران برای توسعه میادین مستقل داشت به جز آنهایی که قبلا به تولید رسیده، فسخ شده و وزارت نفت خسارت های فسخ این قراردادها را پرداخت می کند.

فسخ قراردادهای نفتی حتی به تائید مدیران شرکت ملی نفت ایران رسیده است به طوری که تاکنون مسئولان شرکت مهندسی و توسعه نفت فسخ قرارداد طرح توسعه میادین نفت سنگین زاغه، کوه کاکی، بوشگان، فاز سوم توسعه میدان نفتی دارخوین و بند کرخه را تائید کرده اند.

عبدالرضا حاجی حسین نژاد مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت اردیبهشت ماه سال جاری در حاشیه برگزاری نمایشگاه نفت هم تعلیق قرارداد طرح توسعه میادین نفت سنگین زاغه با شرکت نفتی تات نفت روسیه، قرارداد طرح توسعه سه میدان نفت سنگین کوه موند، کاکی و بوشگان با یک شرکت اکراینی و قرارداد فاز سوم توسعه میدان نفتی دارخوین را تائید کرد.

این قراردادهای نفتی در حالی تعلیق و یا فسخ شده اند که پیش از این با دستور بیژن زنگنه وزیر نفت و سپس تائید هیات مدیره شرکت ملی گاز قرارداد احداث پالایشگاه گاز بیدبلند دو و طرح استحصال اتان پالایشگاه پارسیان که در دولت دهم متنعقد شده بود، فسخ شد. حمیدرضا عراقی مدیرعامل شرکت ملی گاز در این باره اخیرا گفته است: به دليل تاخير چند ساله مفارقت نامه شركت سپهر انرژي (وابسته به بانک صادرات) از توسعه پالايشگاه بيدبلند ۲ امضا شده است.

علاوه بر این تاکنون قرارداد احداث چندین خط لوله انتقال نفت و گاز، خط اتان مرکز و چندین پروژه نفت و گاز که در دولت دهم امضا شده بود با صدور دستوراتی از وزارت نفت لغو شده است. با این وجود مهمترین قرارداد لغو شده از سوی شخص وزیر نفت به توافق ایران و پاکستان به منظور اختصاص وام ۵۰۰ میلیون دلاری برای احداث خط لوله گاز در خاک این کشور باز می‌گردد که منجر به کناره گیری غیر رسمی پاکستانی‌ها از این پروژه شده است.

نظر شما