شناسهٔ خبر: 50180 - سرویس مجلس
نسخه قابل چاپ منبع: فارس

لاریجانی در اولین نطق سال:

قطعنامه پارلمان اروپا پریشان‌گویی است/ مجازات شرارت در مقابل تکلیف نهی از منکر سنگین‌تر شود

علی لاریجانی قطعنامه پارلمان اروپا در واقع بیانیه‌ای سیاسی بیش نیست چه از نظر نحوه تنظیم مطالب و چه از نظر جایگاه نمادین پارلمان اروپا که نفوذی در اجرا ندارد. نگاه تبلیغاتی کاملاً مسلط بر سایر شئون این قطعنامه است و با لحن پرطمطراق تلاش کردند ریاضت منفی تحمیق را بر خود روا دارند و نوعی پریشان‌گویی در این متن انشاگونه دیده می‌شود.

به گزارش نماینده به نقل از فارس علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی صبح امروز (یکشنبه) در نطق پیش از دستور خود در صحن علنی اظهار داشت: عناوین و تأکیداتی که رهبر فرزانه انقلاب در پیام نوروزی خود در ابتدای سال به آن اشاره داشتند، نتیجه ارزیابی دقیق شرایط کشور و بیان مسیری روشن برای سامان‌بخشی به اداره بهتر حوزه اقتصاد و فرهنگ و مدیریت کشور بود که البته در گذشته نیز بر مؤلفه‌های این موضوعات تأکید داشتند.

وی اضافه کرد: ایشان در ملاقات با اعضای شورای انقلاب فرهنگی و اهمیت توسعه فرهنگی کشور بر ابعاد مختلف متذکر شدند و در اواخر سال گذشته نیز با ابلاغ سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و تبیین آن در جلسات دیگر مسئولیت مهم همه ارکان کشور و فعالان اقتصادی را در این برهه از زمان بیان کردند.

رئیس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: همه این مسائل حکایت از دغدغه‌ای دارد که کشور ما با بافت جوان جمعیتی که سرمایه‌ای ارزشمند است و تحصیلات گسترده و منابع متنوع خدادادی از نفت و گاز و معادن و موقعیت ژئوپلتیک برجسته و فرهنگ فراگیر اسلامی چگونه می‌تواند از مدیریت مبتکرانه برخوردار شود تا از سرمایه‌های مادی و معنوی ملت به درستی استفاده شود و نیروها به هدر نرود و در یک جمله کشور خوب و درست اداره شود تا به اهداف سند چشم‌انداز نائل شود.

لاریجانی خاطرنشان کرد: نگاهی به وضعیت اقتصادی کشور و چالش‌های پیش رو نشان می‌دهد که این دغدغه، دغدغه‌ای اصیل و محوری برای کشور است و نه‌تنها ملت ما انتظار اصلاح مسیر اداره کشور را دارد که چشمان مسلمانان روشن ضمیر و آگاه در سایر کشورها که نگاه مترقی انقلاب را جانبخش حرکت اصلاحی در کشورهای خود می‌دانند نیز منتظر شنیدن پیشرفت‌های اقتصادی ایران اسلامی هستند چراکه ایران را تکیه‌گاه اسلام ناب محمدی و پناهگاه مستضعفان می‌دانند. اینجاست که باید گفت ماموریت سیاستمداران و مدیران امروز ماموریتی تاریخ‌ساز است.

وی افزود: رهبر معظم انقلاب با نگاه طبیبانه کلید رازگشا را در مدیریت جهادی می‌دانند که قصد دارد با همه وجود این ماموریت تاریخی را بر دوش حمل کند. این مدیریت فرهنگ را فرع توسعه نمی‌داند بلکه آن را متن توسعه قرار می‌دهد و توانمندسازی فرهنگی و ارتقاع معنوی غایت اصلی کار قرار می‌گیرد و توسعه مادی و اقتصادی‌ای که باید بر پیکره حضور هرچه گسترده‌تر ملت بنا شود و مخصوصا در این مقطع زمانی بسیار مهم است اما غایت وسیله‌ای محسوب می‌شود.

رئیس قوه مقننه اظهار داشت: این همان نقطه‌ای است که چارچوب اندیشه‌ای ملی ما را از نظامات مومیایی شده مدرنیته جهان غرب متفاوت می‌کند.

لاریجانی خاطرنشان کرد: به دلیل مکانت فرهنگ در تئوری پیشرفت موضوع امر به معروف و نهی از منکر پایه تفکر اصلاحی مستمر جامعه قرار می‌گیرد که باید پذیرفت این اصل که اصلی بسیار مهم و تاثیرگذار در جامعه ما است جایگاه خود را نیافته است حال آنکه مسئولیت مشترک آحاد ملت در این اصل قرار دارد و متاسفانه در همین ایام ابتدایی سال خبر رحلت عزیزی را در این راه شنیدیم. ضایعه غم‌انگیز حکایت از عدم توفیق در برخورد با افراد شرور در جامعه دارد.

وی ادامه داد: بنده بارها این خطر را متذکر شدم و در جلسات مختلف مبارزه با اینگونه طغیان‌گری را مطرح کردم، امر به معروف و نهی از منکر در بستر جامعه‌ای رخ می‌دهد که خود از ظرفیت اولیه آرامش برای اصلاح برخوردار باشد. ابتدا باید شرارت سرکوب شود تا زمینه تعامل فرهنگی برای اصلاح فراهم شود تصور می‌کنم باید قانون برخورد با اینگونه افراد اصلاح شود و مجازات اینگونه شرارت‌ها در مقابل انجام تکلیف امر به معروف و نهی از منکر سنگین‌تر از مشاجرات و جدال‌های معمولی تدوین شود.

لاریجانی اضافه کرد: از کمیسیون حقوقی مجلس می‌خواهم تا هرچه سریع‌تر با مشورت قوه قضائیه و نیروی انتظامی در قوانین این بخش تجدیدنظر کند و برای تصویب به مجلس ارائه کند.

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به قطعنامه پارلمان اروپا در مورد ایران اظهار داشت: این قطعنامه در واقع بیانیه‌ای سیاسی بیش نیست چه از نظر نحوه تنظیم مطالب و چه از نظر جایگاه نمادین پارلمان اروپا که نفوذی در اجرا ندارند نگاه تبلیغاتی کاملا مسلط بر سایر شئون این قطعنامه است و با لحن پرطمطراق تلاش کردند ریاضت منفی تحمیق را بر خود روا دارند و نوعی پریشان‌گویی در این متن انشاگونه دیده می‌شود.

وی افزود: از یکسو در این بیانیه از مذاکرات هسته‌ای و توافقنامه ژنو استقبال می‌شود و استمرار تعامل سازنده طرف‌ها را خواستار است و راه‌حل مسئله هسته‌ای را صرفا در حل مسالمت‌آمیز آن می‌داند و امیدوار به پیشرفت در مذاکرات برای دستیابی به مناسبات سازنده بین ایران و اتحادیه اروپا در مسائل مهم منطقه نظیر بحران سوریه و مبارزه با تروریسم است و از شورای اروپا می‌خواهد بهبود روابط دوجانبه را به انتقال فن‌آوری، همکاری‌های محیط زیست، برنامه‌ریزی توسعه زیرساخت‌ها و همکاری‌های پزشکی و سلامت و گسترش تجارت با ایران و تبادل دانشجو و هنرمند و استقلال بیشتر در سیاستگذاری اتحادیه اروپا در قبال ایران تسریع دهد و ضمنا در نظر دارد بر حوزه همکاری‌های منطقه‌ای از نفوذ ایران در حل مسئله سوریه بهره گیرد تا این همکاری‌های بیشتر ایران و اتحادیه اروپا به ثبات در خاورمیانه مدد رساند و دامنه این همکاری‌ها در بحران افغانستان و مبارزه با تروریسم و مواد مخدر را گسترش می‌دهد.

رئیس قوه مقننه اظهار داشت: با چنین انتظاراتی از سوی دیگر با طرح مطالب مداخله‌جویانه در حوزه ساختار دموکراتیک کشور و انتخابات و حقوق بشر و حقوق زنان و افکار منهت جنسی مسائلی را مطرح کرده‌اند که نشان می‌دهد از سرزمین اوهام آرزوهای متناقض را یکجا جمع کرده‌اند.

لاریجانی خاطرنشان کرد: آیا هیچ عاقلی که قصد آنگونه همکاری گسترده در مسائل هسته‌ای در منطقه‌ای و تکنولوژیک با کشوری دارد که به دلیل اهمیت آن و به قول خودشان دارای جوان‌ترین جمعیت جهان است اینگونه حرف‌های سخیف و بی‌پایه را مطرح می‌کند. آیا اینگونه رفتار میان‌مایگی و پریشان‌گویی را نشان نمی‌دهد؟ آیا به اینگونه رفتار سیاست گفته می‌شود؟ شاید همان سیاستی است که به قول یکی از سیاستمداران اروپایی در مرداب‌ها عمل می‌کند.

وی افزود: این عبارت عجیب و غریب در مورد انتخابات ریاست‌جمهوری ایران که آمده این انتخابات مطابق استانداردهای دموکراتیک برگزار نشده که اتحادیه اروپا برای آن ارزش قائل است. به نظر می‌رسد اعضای پارلمان اروپا دچار تنگی تفکر شده‌اند و باورشان شده که خود استانداردهای مترقی در دموکراسی و انتخابات دارند. این حال آنان انسان را به یاد سخن پاسکال بروکنر می‌اندازد که گفت جامعه غربی مومیایی و منجمد شده و زیر بار مدح و سنای خود خفه شده است.

نظر شما