شناسهٔ خبر: 42003 - سرویس سیاست
نسخه قابل چاپ

بازتاب دعوت احمدی نژاد از روحانی

از خوشحالی احمدی نژادی ها تا نگرانی دولتی ها / آیا روحانی به دعوت احمدی نژاد آری خواهد گفت ؟!

مناظره

به گزارش نماینده دعوت ناگهانی احمدی نژاد از روحانی برای مناظره پیرامون گزارش صد روزه بازتاب گسترده ای در سایت ها و خبرگزاری ها داشت ، این نامه احمدی نژادی ها را که در طول روزهای گذشته به شدت از گزارش رئیس جمهور ناراحت و عصبانی شده بودند خوشحال کرده و از سوی دیگر دولتی ها را نیز نگران تکرار مناظره های سال ۸۸ ساخته است.

بازتاب این دعوت در رسانه های داخلی و خارجی متفاوت است طرفداران احمدی نژاد از این دعوت به شدت استقبال کرده و برای برگزاری مناظره لحظه شماری می کنند . از منظر این گروه پیروز قطعی مناظره چه روحانی بپذیرد و یا نه شخص احمدی نژاد است چرا که او تا به حال قدرت خود را در مناظره ها به خوبی نشان داده و این بر کسی پوشیده نیست.

در جبهه مخالفان احمدی نژاد نیز تقریبا همه مخالف مناظره اند ، سایت آینده آنلاین در خبری نوشته است : البته بحث دوطرفه و مناظره قطعا به سود کشور است، اما به شرط آن که به جای دغدغه های جناحی و دفاع از این دولت و آن دولت، چهره های برجسته و کارشناسان منتقد بتوانند به تحلیل واقعیت های جامعه و ارائه راه حل بپردازند.

از خبر منتشر شده در آینده آنلاین نگرانی موج می زند . این سایت خبری وابسته به خانواده هاشمی با پیش کشیدن مناظره های سال ۸۸ و سخنان احمدی نژاد در آن مناظره ها کوشیده است تا این گونه القا کند که احمدی نژاد نیز در طول سالیان گذشته یک طرفه اتهاماتی را به دیگر مسئولان وارد کرده و اجازه پاسخ به خود را به آنان نداده است .

سایت های داخلی و خارجی که در روزهای گذشته و پس از پخش گزارش تلویزیونی روحانی فرصت خوبی را به دست آورده بودند که دست آوردهای نظام در طول هشت سال گذشته را زیر سوال برند نقبی به چهار سال گذشته و مناظره های انتخاباتی زده و دولت گذشته را متهم کردند در طول سال های مدیریت کشور به مخالفان اجازه نفس کشیدن نداده است !

 فارغ از این که سخنان احمدی نژاد در آن مناظره ها تا چه اندازه صحیح بوده یا نه و این که برخی اقدامات احمدی نژاد در برخی مناظره ها شاید اخلاقی نبوده و کسی از آن اقدامات دفاع نمی کند باید گفت در مناظره های مورد اشاره طرفین حق و فرصت دفاع از خود را داشته اند و این دفاع نیز به صورت مستقیم از رسانه ملی پخش شده بود.

سایت انتخاب نزدیک به دولت نیز خطاب به رئیس جمهور سابق نوشت : آقای احمدی نژاد! برای مناظره دیر است وقت محاکمه است .

در گزارش این سایت آمده است : باید به جناب احمدی نژاد متواضعانه گفت که زمان برای مناظره شما دیر شده است آن موقع که مشغول ترکتازی در کشور بود و رسانه ملی تبدیل به بوق تبلیغاتی شما شده بود و رسانه های منتقد شما توقیف و فیلتر و بسته می شدند، باید به فکر مناظره و اجازه دادن به مخالف برای اظهار نظر می بودید نه اکنون که باید پاسخگوی صدها میلیارد دلار خسارت به کشور، هزاران شکایت و میلونها حق تضییع شده باشید.

از سوی دیگر رادیو فردا نیز با انتشار خبر مربوط به نامه احمدی نژاد به روحانی در ذیل این خبر تنها نظراتی را بازتاب داده است که به روحانی هشدار می دهند نباید در مناظره شرکت کند.

در سطح مقامات نیز اکبر ترکان مشاور عالی رئیس جمهور با پذیرفتن اصل مناظره گفته است : به هر حال دولت یازدهم از مناظره و پاسخگویی محمود احمدی نژاد نسبت به عملکرد خود استقبال می کند اما شرط این مناظره آن است که رئیس دولت دهم راستگو باشد.

اکبر ترکان مشاور عالی رئیس‌جمهور در گفت‌وگو با فارس، با اشاره به دعوت رئیس‌جمهور سابق از حسن روحانی برای مناظره با بیان اینکه آقای احمدی‌نژاد همطراز آقای روحانی نیست، اعلام کرد: تلاش می‌کنیم فردی را از دولت یازدهم که به لحاظ اعتبار علمی و اجتماعی هم رتبه آقای احمدی‌نژاد باشد،برای این مناظره دعوت کنیم.

وی با اشاره به مناظره‌های جنجالی سال ۸۸ و تأکید بر این مطلب که در آن مناظره‌ها دولت‌های قبلی فرصت پاسخگویی به اتهامات مطرح شده را نداشتند اظهار داشت: علی‌رغم اینکه به این دعوت خوشبین نیستم و پیش از همه چیز باید راستگویی آقای احمدی‌نژاد برای من مسجل شود، برای این مناظره در فضای آماری اعلام آمادگی‌ می‌کنم.

ترکان در پاسخ به این سؤال که با توجه به شعار دولت یازدهم به عنوان دولت «راستگویان و درستکاران» احساس نمی‌شود که تقاضای راستگویی نوعی توهین به رئیس‌جمهور سابق تلقی شود، گفت: آقای احمدی‌نژاد در ارائه آمار در روزهای انتهایی دولت خود به نوعی سیاسی کاری انجام داد، کسانی که گزارش صد روزه دولت یازدهم را تهیه کرده‌اند همان افراد منصوب آقای احمدی‌نژاد هستند، رئیس مرکز آمار ایران، مسئول خزانه کل کشور، مسئولین تولید حساب‌های ملی در بانک مرکزی در دولت جدید هیچ تغییری نکرده‌اند،  سیاسی‌کاری اشخاص و عدم صداقت آنها سبب تصور می‌شود، رئیس‌جمهور سابق در گزارشات چند ماه پایانی دولت خود اطلاعات صحیحی به مردم نداد.

ترکان با بیان اینکه احمدی‌نژاد دیگر رئیس‌جمهور نیست اظهار داشت: پیشنهاد می‌کنم رؤسای سابق جمهوری با یکدیگر مناظره کنند.

وی ادامه داد : برادرانه به آقای احمدی‌نژاد پیشنهاد می‌کنم که از پیشگاه ملت معذرت‌خواهی و از پیشگاه خدا طلب مغفرت کند زیرا خسارت‌های فراوانی به کشور در حوزه اقتصاد، سیاست و اعتماد مردم به دولت وارد کرده است.

ترکان با طرح این ادعا که مزاج احمدی‌نژاد با فضای آرام سازگاری ندارد، گفت: مدتی است که کشور آرام است و ما شاهد رفتارهای منطقی در همه عرصه‌های حکومتی هستیم و این وضعیت مورد پسند احمد‌ی‌نژاد نیست.

وی با اعلام بی‌اطلاعی از اینکه این دعوت به رؤیت شخص حسن روحانی رسیده است، گفت: من نه به عنوان نماینده دولت بلکه به عنوان شخص «اکبر ترکان»‌ حاضر به مناظره با احمدی‌نژاد هستم.

از سوی دیگر محمدرضا صادق مشاور رئیس‌جمهور نیز در گفت و گو با تسنیم، با اشاره به نامه امروز محمود احمدی‌نژاد به حسن روحانی و دعوت از وی برای حضور در یک مناظره، گفت: در شرایط کنونی نگاشتن این نامه دردی را از کشور دوا نمی‌کند.

وی با اشاره به اینکه رئیس جمهور و دولتش به دنبال درمان دردهایی از کشور است که کشور ۸ سال درگیر آن بوده و مردم دچار آن بوده‌اند،‌ افزود: مردم به اندازه کافی دست به گریبان مشکلات متعدد هستند و نباید با چنین اقدامایت ذهن مردم را درگیر کرد.

مشاور رئیس‌جمهور تصریح کرد: پیش از این دولت، درگیر "بگم‌بگم‌ها" و "بگو بگوها" بوده است، اما دولت یازدهم به دنبال رفع مشکلات و درمان دردهای ملت است.

به هر حال این واکنش نیز نشان دهنده آن است که دولت تمایل چندانی به پاسخ به درخواست احمدی نژاد ندارد .

از همه این ها گذشته واکنش روحانی به نامه احمدی نژاد خود ارزش خبری ویژه ای داشته و از اهمیت زیادی برخوردار است آیا روحانی مناظره با رئیس جمهور سابق را خواهد پذیرفت ؟ آیا او نیز همانند ترکان برای مناظره شرط گذاشته و محترمانه به این درخواست پاسخ منفی خواهد داد ؟ سوالاتی از این دست در رسانه ها مطرح است که پاسخ به آنها منوط به واکنش رسمی روحانی است ...

نظر شما