شناسهٔ خبر: 181379 - سرویس مجلس
نسخه قابل چاپ منبع: خانه ملت

حضور مقتدرانه ارتش و سپاه در خلیج فارس، حافظ تمامیت جغرافیای دریایی ایران است

شهریار حیدری نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس با اشاره به قدرت و توان دریایی کشورمان، گفت: با حضور مقتدرانه ارتش و سپاه در خلیج فارس و دریای عمان از تمامیت جغرافیای دریایی کشورمان به خوبی حفاظت و حراست شده و هرگونه تحرکی مورد رصد این عزیزان است.

به گزارش «نماینده»، شهریار حیدری با اشاره به دیدار فرمانده، کارکنان و خانواده‌های ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی با رهبر معظم انقلاب و قیاس نیروی دریایی ارتش ایران در زمان پهلوی و قاجار و پس از انقلاب اسلامی توسط مقام معظم رهبری، گفت: قدرت نظامی و دفاعی جمهوری اسلامی ایران با قبل از انقلاب بسیار متفاوت است. مهم‌ترین مولفه مبیّن این موضوع این است که قبل از انقلاب تمام امکانات نیروهای نظامی وابسته به غرب بود اما امروز کاملاً به صورت خودکفا است و هیچ‌گونه وابستگی نداریم و قدرت دفاعی جمهوری اسلامی ایران وابسته به این ویژگی مهم است.

نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، مولفه‌ مهم دیگر در این موضوع را بحث توان عمق راهبردی نیروی دریایی جمهوری اسلامی خواند و افزود: هر کشوری متناسب با توان دفاعی خود می‌تواند از دریاهای آزاد استفاده کند. در گذشته ما واقعاً چنین قدرتی نداشتیم، اما امروز به تعبیر مقام معظم رهبری نیروی راهبردی دریایی جمهوری اسلامی ایران می‌تواند از طریق دریا در اقصی نقاط جهان طی طریق کند و اقیانوس‌ها را بپیماید.

خودکفایی نیروی دریایی ارتش و سپاه بسیار حائز اهمیت است

حیدری ضمن تاکید بر قدرت بسیار خوب و بالای امروز کشور در حوزه دفاع و نفوذ و همچنین حضور در عمق دریاها، تصریح کرد: در گذشته و حتی همین 10 سال گذشته هم چنین قدرتی نداشتیم، اما خوشبختانه روز به روز شاهد پیشرفت، نوآوری و خلاقیت در توان دفاعی ارتش و سپاه و نیروی دریایی و هوایی جمهوری اسلامی ایران هستیم.

وی افزود: جدا از اینکه امروز چه تجهیزاتی در اختیار داریم، مهم‌ترین موضوع بحث خودکفایی ارتش و سپاه نیروی دریایی در حوزه تولید نیازمندی‌ها است. این مهم‌ترین موضوع و تفاوت تجهیزات نظامی کشور نسبت به خیلی از کشورها و در مقایسه با گذشته است.

نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به اینکه امروز آنچه که نیاز نیروی دریایی است با دستان دانشمندان این حوزه ساخته می‌شود و مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد، اضافه کرد: برای اولین بار در طول تاریخ تشکیل نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، در اقیانوس‌های دور و همچنین رزمایش‌هایی با ارتش روسیه و چین در نقاط دور دریا حضور پیدا کردیم، که این نشان از اعتماد در این حوزه‌ها است و خوشبختانه هر روز شاهد خلاقیت، نوآوری و نهایتا توفیقات نیروی دریایی برای این نظام و کشورمان هستیم.

حیدری با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری که «حضور نظامی ایران در مناطق دوردست دریایی و اقیانوس‌های آرام و اطلس را حضوری امنیت‌ساز خواندند»، عنوان کرد: هرچقدر قدرت نیروی دریایی ما بیشتر شود، به همان میزان قدرت ژئوپولتیکی ما هم بیشتر خواهد شد. قانونی در حوزه دریاها وجود دارد که هر کشوری متناسب با توان و تکنولوژی خود می‌توانداز دریاها بهره‌برداری کند. بخشی از دریاهای جهان هم تحت عنوان میراث بشریت است که هر کشوری متناسب با قدرت و توان خود می‌تواند در آن‌ها حضور پیدا کند. کشورهای قدرتمند در این زمینه با هم رقابت دارند و کشورهای کمتر توسعه یافته یا در حال توسعه که چنین تکنولوژی را ندارند، بهره‌ای از آن ندارند

حضور استراتژیک نیروی دریایی ایران در تمام آب‌های آزاد جهان

وی با تاکید بر اینکه این تکنولوژی فقط در اختیار چند کشور است، گفت: خوشبختانه نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران امروز با توان خود و ایمان به اینکه می‌تواند در نقاط دوردست و تمام آب‌های آزاد جهان حضور استراتژیک داشته باشد به این توفیق دست یافته و توفیقی بسیار بزرگ و امنیت‌ساز برای ما است؛ زیرا دریای خلیج فارس امروز کانون توجهات تمام قدرت‌های جهان و بخش عمده‌ای از این دریا از نظر جغرافیا، امنیت و انرژی در اختیار جمهوری اسلامی ایران است.

حفاظت از تمامیت ارضی و جغرافیایی با توان دریایی بیشتر

نماینده مردم قصرشیرین، سرپل‌ذهاب و گیلانغرب در مجلس یازدهم ادامه داد: هرچقدر ما قدرت و توان دریایی بیشتری داشته باشیم، به همان میزان امنیت هم برای منطقه و برای کشورهای منطقه ایجاد می‌کنیم؛ بنابراین از این جهت خوشبختانه با حضور مقتدرانه ارتش و سپاه جمهوری اسلامی ایران در خلیج فارس و دریای عمان از تمامیت جغرافیای دریایی ما به خوبی حفاظت و حراست می‌شود و هرگونه تحرکی در همین دریاهایی که در حوزه دریایی ما است، مورد رصد این عزیزان است.

حیدری تاکید کرد: بحث دیگر و فراتر از این، تکنولوژی است که باید این کشورها در اختیار داشته باشند تا بتوانند در نقاط دوردست و اقیانوس‌ها حضور پیدا کنند. در گذشته ما چنین امکاناتی نداشتیم، اما امروز خوشبختانه به این توفیق دست پیدا کردیم.

نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در پایان گفت: ماحصل تلاش و زحمات دانشمندان حوزه دریایی است که امروز هر نیازی با دستان ارتش جمهوری اسلامی ایران و نیروی دریایی سپاه در چارچوب یک برنامه مشخص برآورده می‌شود و هر روز هم به توان، اقتدار و قدرت نیروی دریایی ارتش و سپاه جمهوری اسلامی ایران افزوده می‌شود

نظر شما