شناسهٔ خبر: 170263 - سرویس جامعه
نسخه قابل چاپ منبع: خانه ملت

عضو کمیسیون بهداشت مجلس:

سیستم بهداشت و درمان کشور از بیماری قارچ سیاه غفلت نکند

ملک فاضلی عضو کمیسیون بهداشت مجلس با بیان اینکه اگر بیماران مبتلا به قارچ سیاه تحت کنترل و درمان قرار نگیرند می تواند خطرناک باشد،گفت: مردم باید داروی کورتون را بدون تجویز پزشک و خودسرانه مصرف نکنند و با تجویز پزشک آن هم در سطح و مدت محدود مصرف کنند تا عملکرد سیستم ایمنی بدن شان کاهش پیدا نکند.

به گزارش «نماینده» ملک فاضلی در مورد بیماری قارچ سیاه، گفت: در پی شیوع بیماری کرونا شاهد اظهارنظرهای علمی و در برخی موارد غیرعلمی در مورد درمان و نحوه مصرف داروها هستیم در حالی که مصرف غیرکارشناسی داروها می‌تواند عوارض میان، کوتاه و بلندمدت را در پی داشته باشد مانند بیماری قارچ سیاه که در هندوستان و برخی کشورها شاهد شیوع آن در بیماران کرونایی هستیم و باید مورد توجه جدی قرار گیرد.

وی کاهش کارایی سیستم ایمنی بدن در مقابل میکروب ها و قارچ ها را از عوامل موثر شیوع بیماری های قارچی دانست و افزود: داروهای کورتون مانند دگزامتازون به عنوان داروی موثر در درمان کرونا مورد توجه قرار گرفت و اثرات خوبی هم داشت اما متاسفانه برخی افراد بدون مراجعه به پزشک استفاده بی‌رویه‌ای را از این دارو داشتند که سوءمصرف‌ها کاهش سطح ایمنی بدن و به دنبال آن شیوع قارچ سیاه را در پی داشته است.

نماینده مردم سراوان، سیب، سوران و مهرستان ادامه داد: مصرف بی رویه دارو، سوء تغذیه، کاهش سطح ایمنی بدن، بی توجهی به مسائل بهداشتی و بیماری‌های مزمن مانند دیابت باعث شیوع بیماری قارچ سیاه در برخی کشورها از جمله هندوستان شده است؛ قارچ در هوا وجود دارد و از طریق تنفس وارد سینوس‌ها می‌شود البته این بیماری مسری نیست.

فاضلی یادآور شد: هر چند قارچ‌ سیاه درمان دارد اما به دلیل خاصیت خورندگی بافت جبران ناپذیر است و شرط اساسی کنترل آن است که باید اول دید که فرد کرونا دارد که کورتون مصرف کند و از سویی آگاهی سیستم بهداشت و درمان کشور باید افزایش یابد و وقتی این بیماری در برخی کشورها وجود دارد ما هم باید هوشیار باشیم.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی افزود: مردم باید داروی کورتون را بدون تجویز پزشک و خودسرانه مصرف نکنند و با تجویز پزشک آن هم در سطح و مدت محدود مصرف کنند تا سیستم دفاعی بدن شان کاهش پیدا نکند.

فاضلی یادآور شد: وقتی قارچ از طریق تنفس وارد بدن می‌شود اگر مراقبت‌ها به موقع انجام نشود چشم تخلیه و نابینا و در نهایت به مرگ فرد منجر می شود؛ اگر بیمار تحت کنترل و درمان قرار نگیرد میزان کشندگی آن بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است.

وی ادامه داد: باید در سطح میدانی به ویژه خانه‌های بهداشت و مراکز بهداشتی و درمانی برنامه فراگیری برای پیشگیری داشته باشیم و بیماران دیابتی و افراد مبتلا به اچ آی وی، سوء تغذیه و پیوند عضو و با سن بالا باید مراقبت‌های لازم را برای پیشگیری از ابتلا به قارچ سیاه داشته باشند.

پایان پیام/

نظر شما