شناسهٔ خبر: 161070 - سرویس اقتصاد
نسخه قابل چاپ منبع: خانه ملت

آثار اقتصادی شیوع کرونا بر حوزه کشاورزی

مرکز پژوهشهای مجلس مرکز پژوهش‌های مجلس در سلسله گزارش های بررسی آثار شیوع ویروس کرونا، تبعات اقتصادی شیوع این ویروس بر حوزه کشاورزی ایران را مورد ارزیابی قرار داد.

به گزارش «نماینده»،دفتر مطالعات اجتماعی این مرکز در گزارشی با عنوان«بررسی آثار اقتصادی شیوع ویروس کرونا بر بخش کشاورزی ایران» آورده است؛ کرونا با تأثیر بر زنجیره تأمین، تقاضا و نقدینگی، بر بنگاه‌ها و با تأثیر بر عرضه نیروی کار، مصرف کالاها و خدمات و به‌ویژه با کاهش درآمد مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان محصولات کشاورزی در کوتاه‌مدت و بلندمدت بر اقتصاد خانوارها و اقتصاد بخش کشاورزی تأثیرگذار است.

این گزارش می افزاید؛ بازار برخی ازمحصولات درکشورهای دیگر نیز بی‌رمق شده و بخشی از صادرات محصولات کشاورزی نیز هم به‌طور مستقیم و هم غیرمستقیم دچار اختلال شده است. ضمن این‌که پس‌زدگی محصولات کشاورزی و عرضه آن به بازار داخلی، موجب افت قیمت این محصولات در کشور می‌شود که در کوتاه‌مدت موجب رضایت مصرف‌کنندگان می‌شود ولی در ماه‌های بعد و سال آینده می‌تواند موجب کاهش تولید و آن‌گاه مشکل در عرضه و همچنین افزایش قیمت این محصولات در داخل شود.

گزارش مرکز پژوهش ها تصریح می کند که بررسی شواهد آماری حاکی از آن است که بخش مصرف و صادرات محصولات کشاورزی و غذا در ایران به‌ترتیب در حدود 7/8 درصد و 10 درصد از ارزش خود را از دست بدهند که میزان خسارت آن در اسفندماه 1398 در حدود 3950 میلیارد تومان برآورد می‌شود. بنابراین اتخاذ بسته‌های حمایتی از تولید و تحریک مصرف در دوران بیماری ضروری است. ازاین‌رو گسترش چتر بیمه‌ای به همراه پرداخت‌های مستقیم باید در دستور کار سیاستگذاران قرار گیرد. همچنین با توجه به احتمال افزایش قیمت‌ها در دوران پساکرونا، سیاست ذخیره‌سازی کالاها برای مدیریت بازار محصولات کشاورزی و غذا ضروری به‌نظر می‌رسد.

متن کامل این گزارش را اینجا بخوانید.

نظر شما