شناسهٔ خبر: 144968 - سرویس سیاست
نسخه قابل چاپ منبع: مشرق

فاطمه هاشمی: باید بانوی اول در کشور باب شود

فاطمه هاشمی «فاطمه هاشمی» در مصاحبه‌ای در ویژه نامه نوروزی روزنامه آفتاب یزد گفت:«باید بانوی اول در کشور باب شود

به گزارش «نماینده»، می‌توان از لابه‌لای گزارش‌ها و عناوین خبری ویژه‌نامه‌های نوروزی، نکات قابل‌توجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که می‌تواند برای مخاطبین قابل‌استفاده و محوری برای تحلیل باشد.

** فاطمه هاشمی: باید بانوی اول در کشور باب شود
«فاطمه هاشمی» در مصاحبه‌ای در ویژه نامه نوروزی روزنامه آفتاب یزد گفت:
  «باید بانوی اول در کشور باب شود. روسای جمهور و سیاسیون به شدت درگیر کار هستند و ارتباطشان با مردم کمتر است ولی خانواده‌های آنان می‌توانند به راحتی با مردم رابطه برقرار کنند. این تجربه را خود من داشتم...پدر من می‌خواست خانواده‌اش به جمع مردم بروند، نگاه کنند، مسائل را ببینند و مشکلات مردم را لمس کنند».
اظهارات فاطمه هاشمی مبنی بر لزوم باب شدن بانوی اول و ارتباط خانواده رئیس جمهور با مردم، بیشتر از آنکه راهکاری برای رفع مشکلات مردم باشد، مسیری است که به باب شدن روحیه اشرافی گری منجر خواهد شد.


** همه می دانیم منشأ اعتراضات دی ۹۶، اقتصادی بود

روزنامه آفتاب یزد در مطلبی در ویژه نامه نوروزی ۱۳۹۷ نوشت: «همه می دانیم فارغ از اینکه اعتراضات [دی ماه ۹۶[منحرف شد، منشأ اعتراضات اقتصادی بود».

گفتنی است روزنامه اصلاح طلب اعتماد-۳ اسفند ۹۶- در مطلبی نوشته بود: «در خصوص وقایع دی ماه معتقدم این پدیده محصول شکاف اجتماعی است که مهم‌ترین آن شکاف اقتصادی یعنی اعتراض فرودستان، فقرا و افراد کم‌برخوردار نسبت به وضعیت معیشتی و زیستی خود است. وضعیت مالی و زیستی افراد بازداشت‌شده این واقعیت را نشان می‌دهد که آنان به دنبال شغل و معیشت و تأمین حداقل نیازهای اولیه خود هستند».

بهزاد نبوی نیز-۱۹ اسفند ۹۶- در مصاحبه با روزنامه اعتماد گفته بود: «حوادث یکی، دو ماه اخیر و همچنین مشکلات موجود در کشور، شاید همه طیف‌ها را به فکر وادار کند. حداقل فکر می‌کنم که همه طیف‌ها در وجود مشکلات خیلی مهم در اقتصاد کشور هم نظر باشند و اگر رویدادهای یکی، دو ماه اخیر را ناشی از مشکلات اقتصادی بدانند، ممکن است این موضوع باعث هم‌اندیشی شود».

اعتراف اصلاح طلبان به ریشه اقتصادی اعتراضات دی ماه ۹۶ در حالی است که این طیف در آن برهه، به کلی این مساله را انکار کرده و آن را توطئه‌ای از سوی رقبای انتخاباتی روحانی نامیدند. نکته قابل تأمل اینجاست که اصلاح طلبان از یکسو به مطالبات اقتصادی و معیشتی مردم بی اعتنا بودند ولیکن پس از آنکه عده‌ای آشوبگر با فراخوان رسانه‌های معاند به کف خیابان آمده و اعتراضات اقتصادی مردم را با شعارهای ساختارشکن و هتک حرمت به اماکن مقدس و پرچم ایران و به شهادت رساندن حافظان امنیت و تعدادی از هموطنانمان، به انحراف کشیدند، ناگهان تمام قد از آشوبگران حمایت کرده و خواستار آزادی آنان شدند!

** روحانی، اصلاح طلبان را پشت درب پاستور نگه داشت!
«اسماعیل گرامی مقدم» از فعالین اصلاح طلب در مصاحبه‌ای در ویژه نامه نوروزی روزنامه آفتاب یزد گفت: «روحانی، اصلاح طلبان را پشت درب پاستور نگه داشت».
ترفند «دروکردن پست‌ها و صندلی‌های مدیریتی و سپس انکار حضور در قدرت» سالهاست که توسط اصلاح طلبان اجرا می‌شود.

بنابر مستندات موجود، اکثریت مطلق کابینه دوازدهم- همانند کابینه یازدهم- در اختیار اصلاح طلبان است. اما این جریان به جهت کارنامه ضعیف دولت و عطش قدرت و دندان تیزکردن برای ۱۳۹۸ و ۱۴۰۰، با بی مسئولیتی از پاسخگویی درباره کارنامه دولت- که خود سهم قابل توجهی در آن دارد- طفره می‌رود.

اصلاح طلبان در رفتاری زشت، مردم را ماشین رأی، جوانان را سیاهی لشکر میتینگ‌ها و دولت را رحم اجاره‌ای خود می‌دانند.

نگاه منفعت طلبانه جریان اصلاح طلب به دولت دوازدهم، واقعیتی انکار ناپذیر است، همچنان که «ابراهیم اصغرزاده» -اسفند ۹۲ - صراحتاً اعلام کرد: «دولت روحانی، رحم اجاره‌ای ماست» و پس از او «عبدالله ناصری» از اعضای حزب منحله مشارکت گفت: «اگر رحم اجاره‌ای دولت، جنین را خوب محافظت کند، حتماً اصلاح‌طلبان آن را دوباره اجاره خواهند کرد».
نوع رفتار اصلاح‌طلبان با دولت دوازدهم، ادامه راهی است که اصلاح‌طلبان در دولت یازدهم دنبال کردند و نتیجه آن، ناکارآمدی اقتصادی، بر زمین ماندن بسیاری از وعده‌ها، تحمیل تحریم‌های بیشتر به جای لغو تحریم‌ها و حاشیه‌سازی‌های مصنوعی بود که اتلاف نیروی دولت و هزینه شدن امکانات و ظرفیت‌ها در جاده‌های فرعی را به دنبال داشت.

** اصلاح طلبان بر تکالیف و وظایف مبرم دولت سرپوش می‌گذارند

«ابراهیم اصغرزاده» در مصاحبه‌ای در ویژه نامه نوروزی روزنامه آفتاب یزد گفت: «بعضی اصلاح طلبان با توجیهاتی از این دست که در این شرایط حساس نباید سطح توقعات را از روحانی بالا برد یا این استدلال که حسن روحانی همین است دیگر و همیشه خودش بوده است، بر وظایف مبرم قانونی و تکالیف سیاسی وی سرپوش می‌گذارند. نتیجه این توجیه گری در میان بدنه اصلاحات و حامیان دولت یک نوع کرختی و بی تفاوتی است».

گفتنی است «علی یونسی» وزیر اطلاعات دولت اصلاحات در مصاحبه با سالنامه نوروزی روزنامه آرمان گفته بود: «متاسفانه همه جریان‌های سیاسی به خصوص جریان‌های شکست خورده در دوران انتخابات تلاش می‌کنند با بالابردن انتظارات مردم از دولت‌ها به انتظارات غیرواقعی و غیرقابل وصول دامن بزنند...به همین دلیل شرایطی در جامعه ایجاد می‌شود که مردم از دولت انتظار معجزه دارند و انتظار دارند که دولت در طول ۴ سال و حتی کمتر ریشه بیکاری، تورم، بحران مسکن و آسیب‌های اجتماعی و بسیاری دیگر از مشکلات اقتصادی و اجتماعی مثل ریزگردها، محیط زیست، آلودگی هوا، ترافیک و فقر را به طور مطلق از بین ببرد و جامعه‌ای آرمانی و ایده آل به مردم تحویل دهد...مردم باید انتظارات خود را از دولت به صورت منطقی تنظیم کنند و از دامن زدن به انتظارات غیرواقعی و غیرقابل وصول خودداری کنند».

«بهزاد نبوی» نیز چندی پیش گفته بود: «دولت فقط ۱۵ درصد اختیارات دارد، انتظار فیل هواکردن نداشته باشید!».

روزنامه اصلاح طلب آرمان چندی پیش در مطلبی انتقادی نوشته بود: «مهم‌ترین مسئله و دلیل ناامیدی در جامعه به دولت برمی‌گردد، اگر دولت با امکانات و اختیاراتش فضای کشور را به سمتی ببرد که از حجم مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم بکاهد، چه کسی می‌تواند در مردم حس ناامیدی ایجاد کند؟ اما وقتی در مسیر تحولات اقتصادی، گشایشی در معیشت مردم رخ نمی‌دهد؛ شکل‌گیری احساس ناامیدی در آنها طبیعی است»

نظر شما