شناسهٔ خبر: 137203 - سرویس جامعه
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم

افراد طمعکار و سودجو چالش بزرگ طب سنتی

طب سنتی یک مسئول سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه موارد بسیاری در طب سنتی مشاهده می‌شود که خرافه و سودجویی است، از تدوین فارماکوپه طب سنتی خبر داد.

به گزارش «نماینده»   امیر حسین جمشیدی - مدیر کل نظارت بر فراورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو با بیان اینکه در حوزه طب سنتی کارهای انجام نشده بسیار وجود دارد، اظهار داشت: ما نیز هیچگاه مدعی پیشرو بودن در حوزه  داروهای سنتی نبودیم، اگرچه  مردم ما از نظر فرهنگی به طب سنتی گرایش داشته و رابطه مانوسی نیز با طب مکمل دارند اما صرف وجود سبقه تاریخی در خانواده‌های ما و نسل‌های گذشته ما نمی‌تواند برای این حوزه کافی باشد.

وی با تاکید بر ضرورت تهیه دارونامه یا فارماکوپه طب سنتی تصریح کرد: وقتی به نتایج موفق اقدامات کشور  هندوستان در این حوزه نگاه می‌کنیم و می بینیم که مثلا فارماکوپه همدرد هند، چاپ ۱۹۶۹ است که در آن  داروها، روش ساخت و مصرف آنها به انگلیسی قید شده است تاسف می‌خورم که چرا ما در حال حاضر حتی دارونامه خود را هم به زبان فارسی تهیه نکردیم.

جمشیدی با اشاره برای رشد این مکتب پزشکی باید ابتدا  ادوات کار را فراهم کرد از برنامه ریزی انجام شده برای تدوین فارماکوپه طب سنتی نیز سخن به میان آورد.

مدیر کل نظارت بر فراورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو عنوان کرد: قوانین پزشکی که در دهه ۳۰ شمسی نوشته شده است فقط مواردی را که پزشک باید انجام دهد به این سو معطوف کرده است نه فردی دیگر؛ و جای افسوس دارد که چرا در آن زمان موارد طب سنتی هم نظام مند نگردید ای کاش در آن هنگام قانون می‌شد که مثلا افرادی که در این حوزه تخصصی مشغولند حق تجویز هم دارند تجویز کنند و این موضوع به یکباره منقطع نمی‌گردید.

وی همچنین اضافه کرد: بسیار مواردی در طب سنتی مشاهده می‌شود که خرافه و سودجویی است و ما بصورت جدی با آن درگیریم و مارا دچار مشکل کرده است.

این مقام مسئول در  سازمان غذا و دارو بزرگ ترین چالش اکنون طب سنتی اعم از نقدها، تهدیدها و مقاومت‌ها بدلیل افراد طمعکار و سودجو دانست و اظهار داشت: اگر کسی تحت عنوان طب سنتی، مطبی دایر کرده است در حالی که تحصیلات و تجربیاتش  با پزشکی مرتبط نیست اشکالی به ماهیت طب سنتی وارد نیست.

جمشیدی در پایان با تاکید بر اینکه در هر رشته و گرایشی پستی، بلندی، راستی و ناراستی وجود دارد، خاطرنشان کرد: متاسفانه در سطح جامعه مسائلی که چه در حوزه داروسازی و تهیه و ساخت فرآوده‌های غیرمجاز آن و چه از منظر اصل طبابت‌های نادرست به طب سنتی منتسب می‌شود اندک نیستند لذا واریز کردن برخی ایرادات، اتهامات و اشتباهات به حساب طب و داروهای سنتی به نظر من ناثواب ترین نوع داوری ایست که یک فرد آگاه مرتکبش می‌شود.

نظر شما