شناسهٔ خبر: 126217 - سرویس تاریخ
نسخه قابل چاپ منبع: هفته نامه نماینده

دیروزنامه؛

نوارسازی برای القای مقابله با رئیس‌جمهور!

دیروزنامه

به گزارش «نماینده» نگاهی به روزنامه‌ها و نشریات سال ۵۹ به خوبی تقابل دو جریان را نشان می‌دهد، جریانی که به انقلاب و رهبری آن پایبند است و هر گونه تقابلی با خط اسلام و انقلاب را بر نمی‌تابد و جریانی که دشمن از در بیرون رفته را می‌خواهد از پنجره بازگرداند!

در این سال لیبرال‌ها و چپ نماهای به تعبیر امام آمریکایی، گرد یک شخص جمع شده و فعالیت‌های خود را هماهنگ می‌کردند؛ این فرد شخصی نبود جز «ابوالحسن بنی‌صدر»، نخستین رئیس‌جمهور ایران که این عنوان باعث غرور شگفت انگیز او شده و در نهایت نیز به سقوطش منتهی گردید.

در روزهای پایانی خرداد ۵۹ روزنامة «انقلاب اسلامی» ارگان رسانه‌ای بنی‌صدر برای القای تقابل میان حزب جمهوری اسلامی که در آن بزرگان انقلاب از جمله آیات خامنه‌ای، بهشتی و ... حضور داشتند با رئیس‌جمهور وقت دست به انتشار متن یک نوار زد!

۲۸ خرداد ۱۳۵۹ روزنامة انقلاب اسلامی با تیتر درشت از «طرح توطئه توسط حسن آیت» خبر داد و نوشت: «سقوط رئیس جمهور از اهداف این توطئه بود.» بر اساس افشاگری روزنامه انقلاب اسلامی حسن آیت در این نوار گفته بود: «برنامه‌ای داریم که بابای بنی‌صدر هم نمی‌تواند مقاومت کند.».

توطئه در اولین سالگرد انتشار یک روزنامه

خرداد ماه ۱۳۵۹ اولین سالگرد انتشار روزنامه انقلاب اسلامی با مدیر مسئولی ابوالحسن بنی صدر بود.   روزنامه‌ای که درست مشی مقابل روزنامة جمهوری اسلامی را پی گرفته بود و در اصطلاح رقیب این روزنامه محسوب می‌شد.  

روزنامة انقلاب اسلامی که روزنامة عصر بود، برای یک بار در تاریخ انتشارش، ساعت ۱۰ صبح منتشر شد و آن یک بار هم روز ۲۸ خرداد ۵۹ بود و تیتر اول آن چنین بود: «طرح توطئه توسط دکتر حسن آیت»

در این برهه تلاش گستردة شهید حسن آیت در افشاگری علیه لیبرالیسم و ملی‌گرایی و نفاق با برنامه‌های گستردة رئیس جمهور وقت برای سوار شدن بر موج‌های به وجود آمده همزمان شده بود. با توجه به این مسئله اطرافیان بنی صدر تلاش داشتند سه هدف اصلی یعنی القای توطئة سازمان یافته علیه رئیس جمهور، تخریب وجهه انقلاب فرهنگی و نیز از صحنه خارج کردن سید حسن آیت را همزمان پی بگیرند؛ از این رو بود که به طرح پیچیدة نوار آیت روی آوردند.

وقتی امروز متن کامل و بدون سانسور و تحریف این نوارها را مطالعه می‌کنیم از بصیرت و پیش‌بینی‌های دقیق شهیدآیت دچار اعجاب می‌شویم در حالی که در آن برهه بسیاری از واقعیات دربارة بنی صدر مشخص نبود و مردم اطلاعی از آن نداشتند.

در ابتدای نوار اول، شهید آیت گفته بود: «رهبران حزب [جمهوری اسلامی] می‌خواهند با بنی صدر همکاری کنند ولی به دلیل اینکه بنی‌صدر حقیقتاً در خط امام قرار ندارد، این همکاری ممکن نخواهد بود. شهید آیت سپس از این نقشه پرده برداشته بود که بنی صدر و اطرافیانش در صدد بودند در برابر امام یک رهبر قلابی عَلَم کنند ولی چون نتوانستند، حالا به فکر مصادرة امام افتاده‌اند. شهید آيت سپس به این مطلب پرداخته بود که در قانون اساسی [وقت]، اختیارات رئیس جمهور بسیار محدود است ولی بنی صدر جاه طلب می‌خواهد از حدود اختیاراتش فراتر برود و این احتمالاً منجر به این خواهد شد که مجلس، او را کنار بگذارد.

نکتة جالب آنکه شهید آیت صریحاً بنی صدر را «مهره» خوانده بود و این مطلب گرچه بعدها با اسناد و مدارک خدشه ناپذیر اثبات شد، در آن روزها هنوز روشن نبود و فهم آن بصیرتی فراوان می‌خواست و لذا گروه‌های طرفدار بنی‌صدر روی آن بسیار مانور دادند.

در حالی که مخاطب شهید آیت در این نوارها - که فردی از گروهک نفاق بود و تلاش داشت با ظاهر سازی سخنانی را از آیت گرفته و از آن در جهت اهداف بنی صدر و مجاهدین استفاده کند- مدام تأکید می‌کرد که ما ظرفیت کارهای دیگر از جمله نظامی را داریم. شهید آیت تنها به کارهای فرهنگی و بصیرت افزایی اشاره و اصرار می‌کرد.  

بخش‌های دیگر نوار نیز به شدت از سوی روزنامه بنی صدر تحریف شده بود. آنجا که شهید آیت از انقلاب فرهنگی و برخورد با اساتید و دانشجویان ضد انقلاب سخن می‌گفت طوری القا شده بود که گویی آیت طرحی برای ساقط کردن رئیس جمهور مستقر و قانونی دارد!  

در نهایت این توطئه‌ها به افشا شدن چهره حقیقی ضد انقلاب در سال ۵۹ و سقوط بنی صدر در روزهای پایانی خرداد ۶۰ منتهی شد.

 

برچسب‌ها:

نظر شما