نماینده

  • خانه
  • مجلس
  • پارلمان شهری
  • فرهنگ
  • اقتصاد
  • سیاست
  • جامعه
  • بین‌الملل
  • چندرسانه‌ای
  • «نماینده کاغذی»

چرا اصلاح‌طلبان همواره برای به دست آوردن تصدی وزارت علوم، تلاش می‌کنند؟

دانشگاه انقلاب یا باشگاه احزاب؟

وزارت علوم

ماهنامه «نماینده» : در جای جای تاریخ بعد از انقلاب، ردپای دانشگاه به‌خوبی دیده می‌شود. تسخیر لانه جاسوسی، حضور مؤثر در جنگ تحمیلی، خودکفایی، تولید و درنوردیدن مرزهای علم و فناوری در بسیاری از رشته‌ها، همگی نشان مؤثر بودن دانشگاه است، اما صد حیف که همین نهاد بسیار مؤثر در کشور، با مدیریت سلیقه‌ای و بعضاً حزبی در ایام مختلف به‌جای ثبات و حرکت پرشتاب، درگیر یک فرآیند سینوسی با فراز و فرودهای متعدد بوده است. بر کسی پوشیده نیست که در طول دوران انقلاب، خط قرمز تمامی دولت‌ها انتقاد دانشگاه از آنها بوده است، در دوران سازندگی برآیند عملکرد دولتمردان به‌گونه‌ای بود که دانشگاه هرروز بیشتر از قبل دچار رکود شبه خفقان می‌شد و درنهایت به ماجرای ایام منتهی به دوم خرداد ۷۶ ختم شد که فریاد فروخفته و سرکوب شده دانشجویان به صورت ناگهانی و البته کانالیزه، آزاد شد و آنقدر این مسیر ادامه یافت که پیوند نامیمونی میان حزب دولت ساخته «جبهه مشارکت» و «انجمن‌های اسلامی دانشجویان» پدید آمد و دانشجویان خارج از چارچوب، وارد باشگاه احزاب و فعالیت‌های ناسالم سیاسی خارج از دانشگاه شدند و آنقدر جلو رفتند تا در پایان دولت اصلاحات برخی از آنها حتی به دامان سنای آمریکا، پناه بردند.

تجربه آن ایام هرچند که برای کلیت جامعه دانشگاهی کشور بسیار تلخ بود اما سوای آن روزهای آخر، مابقی دوران اصلاحات برای فعالین سیاسی این جریان آنقدر مبارک بود که هرگز شیرینی بهره‌برداری سیاسی از دانشگاه و حمایت پرحجم دانشجویان از همه جا بی‌خبر را فراموش نکنند و برای ایام بعد نیز تلاش کنند تا همیشه پایگاه خود را در دانشگاه‌ها حفظ نمایند. آنچه در طول ۴ سال دولت یازدهم و در روزهای سپری شده دولت دوازدهم جامعه دانشگاهی کشور شاهد است چیزی جز همین تلاش ناسالم یاد شده نیست و بدون وزیر ماندن وزارت علوم در ابتدای دولت قبل و در ابتدای دولت دوازدهم، کاهش شتاب رشد علمی کشور طی ۴ سال گذشته و صدور مجوزهای بی‌حساب و کتاب برای تشکل‌های اصلاح‌طلب و نزدیک به دولت، نتیجه آن است.

اکنون هم فضا مانند همان ۴ سال است، لذا باید نشست و دید که وزارت علوم دولت یازدهم در دوره دوازدهم هم تکرار و عمق خسران جامعه علمی کشور تعمیق خواهد شد یا فرآیند جدیدی در دستور کار دولت و حسن روحانی خواهد بود.

  • محمدمهدی زاهدی431 ۱۳۹۶-۰۷-۳۰ ۱۰:۰۲

    در گفت‌وگوی مشروح «نماینده» با «زاهدی»، رئیس کمیسیون آموزش مجلس مطرح شد

    ۴ سال گذشته یکی از ضعیف‌ترین ادوار وزارت علوم بود/اصلاح‌طلبان افراطی می‌خواهند دانشگاه را به پایگاه فشار علیه نظام، تبدیل کنند

    رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی: یکی از ضعیف‌ترین دوران وزارت علوم در ۴ سال قبل و در دولت یازدهم بود چرا که چند وزیر عوض کرد و دکتر «فرهادی» هم با آنکه پزشک و انسان فرهیخته‌ای بود، وزارت علوم را نمی‌شناخت.

  • ساداتی نژاد/2 ۱۳۹۶-۰۸-۰۳ ۱۲:۱۹

    عضو کمیسیون آموزش مجلس در گفت‌وگو با «نماینده»، عنوان کرد

    انتظارات از وزارت علوم به‌هیچ عنوان برآورده نشد

    عضو کمیسیون آموزش مجلس : به‌دلیل عدم ثبات لازم و همین‌طور به دلیل عدم برنامه‌ریزی دقیق یا پیگیری برنامه‌های جاری، وزارت علوم در دولت یازدهم دورۀ موفقی را سپری نکرد.

  • مقتدایی43 ۱۳۹۶-۰۸-۱۷ ۱۴:۱۵

    گفت وگو با مقتدایی، عضو کمیسیون آموزش مجلس نهم

    دولت از تکرار کشمکش های گذشته با مجلس دوری کند

  • دانشگاه.jpg ۱۳۹۶-۰۸-۱۷ ۱۴:۲۲

    گزارشی از حال‌وهوای دانشگاه در طول ۴ دهۀ انقلاب

    مدیریت حزبی، کام تلخ دانشگاه و مظلومیت علم

    "باید از دولت به‌عنوان سؤالی کلیدی پرسید آیا قرار است دانشجویان قربانی به قدرت رسیدن احزاب سیاسی شوند یا روندها تغییر کرده و خبرهای خوب هم در راه خواهد بود؟"

  • ۱۳۹۶-۰۸-۱۷ ۱۴:۲۸

    نقش اصلاح طلبان در آشوب های دانشگاهی

    صحنه‌گردانی اصلاحات در دانشگاه‌ها و در حوادث سال ۷۸ آخرین بار نبود. درواقع آشوب کوی دانشگاه، مانور آزمایشی بود برای عملیات‌هایی به‌مراتب بزرگ‌تر و فراگیرتر. یکی از بارزترین عملیات‌های این‌ چنینی آشوب‌های حوادث پس از انتخابات سال ۸۸ بود.

  • ۱۳۹۶-۰۸-۱۷ ۱۴:۳۳

    استفاده ابزاری از دانشجو

    در ۴ سال اخیر، حدود ۱۲۰ تشکل دانشجویی حامی دولت در دانشگاه‌ها تشکیل شده است که بر روی طیف گسترده‌ای از علایق و سلایق قرار گرفته‌اند و نقطه مشترک آنها حمایت از این دولت است.

تمامی حقوق برای نماینده محفوظ است

استفاده از مطالب فقط با ذکر منبع "نماینده" مجاز است.

طراحی و تولید: نستوه