شناسهٔ خبر: 185017 - سرویس مجلس
منبع: خانه ملت

افزایش اثرگذاری بر معادلات جهان اسلام و عرصه بین‌الملل با توسعه همکاری‌های سیاسی و اقتصادی تهران- جاکارتا

فداحسین مالکی.jpg دبیرکل هیئت پارلمانی ایران در اتحادیه بین‌الملل جهانی با بیان اینکه ایران و اندونزی در خصوص حوادث منطقه یک نگاه مشترک دارند، گفت: ظرفیت دو کشور در حوزه‌های مختلف از جمله حوزه‌های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی و بانوان و جوانان بسیار بالا است. قطعاً هر چقدر از این ظرفیت استفاده کنیم می‌توان در معادلات جهان اسلام و عرصه بین الملل بیشتر اثرگذار بود.

به گزارش «نماینده»، فدا حسین مالکی دبیرکل هیئت پارلمانی جمهوری اسلامی ایران در اتحادیه بین المجالس جهانی ظهر روز (سه شنبه ۱۹ فروردین ماه) در حاشیه یکصد و پنجاهمین اتحادیه بین مجالس جهانی در شهر تاشکند ازبکستان با هیئت اندونزی دیدار و گفت وگو کرد.

مالکی در این دیدار با بیان اینکه کشور اندونزی کشور بزرگ و تاثیرگذاری است، گفت: در معادلات بین الملل و جهان اسلام کشور اندونزی جانب حق را می‌گیرد و حرف برای گفتن دارد، از طرفی خوشبختانه روابط دو کشور ایران و اندونزی بسیار خوب و سازنده است.

وی با اشاره به سیاست دو کشور ایران و اندونزی برای توسعه روابط اقتصادی و سیاسی و همچنین تلاش برای مشارکت در حل مسائل بین‌المللی و منطقه‌ای، گفت: در سال‌های اخیر چندین سند همکاری در حوزه اقتصادی به امضا رسیده است اما قطعاً این اقدامات کافی نیست و ظرفیت دو کشور در حوزه‌های مختلف از جمله حوزه‌های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی و بانوان و جوانان بسیار بالا است. قطعاً هر چقدر از این ظرفیت استفاده کنیم می‌توان در معادلات جهان اسلام و عرصه بین الملل بیشتر اثرگذار بود.

مالکی ادامه داد: خوشبختانه ایران و اندونزی در مورد حوادث غزه، یمن و سوریه یک نگاه مشترک دارند و به طور حتم نگاه هر دو کشور و حتی کشورهای اسلامی این است که هرچه سریع‌تر جلوی شرارت رژیم صهیونیستی و کشتار مردم گرفته شود.

وی ادامه داد: در شرایط فعلی می‌بینیم که ترامپ رئیس جمهور آمریکا، با ادبیات خاص خود بسیاری از کشورها را تهدید می‌کند این نشان می‌دهد که یک بی‌ثباتی در اردوگاه آمریکا وجود دارد غافل از اینکه با این اقدامات نمی‌توانند شرایط و نظم جهانی را به هم بزنند.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجه کشور مان تصریح کرد: آمریکایی‌ها نمی‌توانند با تهدید ایران را وادار به مذاکره بکنند زیرا ایران یک قدرت منطقه‌ای و بین‌المللی است. آیا آمریکا تضمین می‌دهد که اگر ایران مذاکرات مستقیم را بپذیرد همه تحریم‌های ظالمانه را لغو کند؟ آیا می‌تواند این موضوع را صراحتا به دنیا اعلام کند؟! بهر حال در شرایط فعلی توپ در زمین امریکاست.

رفیعی: امروز بهترین زمان برای وحدت و اتحاد کشورهای اسلامی است

گفتنی است؛ در این دیدار سمیه رفیعی عضو هیئت پارلمانی جمهوری اسلامی ایران نیز با تقدیر از مواضع کشور اندونزی در اجلاس بین المجالس جهانی و حمایت از رویکرد ایران در کمیته توسعه پایدار، گفت: کشور اندونزی یک کشور فوق العاده و زیبا است و اقدامات خوبی در حوزه محیط زیست انجام داده است، از این رو امیدوارم همکاری‌های قابل قبولی در حوزه محیط زیست میان دو کشور صورت گیرد.

وی ادامه داد: قطعاً کشورهای مسلمان باید یک هم افزایی خوب در مجامع بین المللی داشته باشند، امروز بهترین زمان برای وحدت و اتحاد کشورهای اسلامی است.

رفیعی ادامه داد: فعالیت‌های قرآنی اندونزی بسیار ویژه و مثال زدنی است و مردم در این کشور زندگی قرآنی دارند که می‌تواند این مسئله یک الگوی بسیار خوب برای کشورهای مسلمان باشد.

لزوم توسعه همکاری‌های اقتصادی ایران و اندونزی به ویژه در حوزه گردشگری

در این دیدار همچنین رئیس هیئت اندونزی گفت: مطمئن هستم که این نشست بسیار جلسه خوب و پرثمری خواهد بود، یکی از موارد مهم میان دو کشور توسعه همکاری‌های اقتصادی از جمله تقویت حوزه گردشگری است. ما کاملاً از گسترش همکاری‌ها میان دو کشور در بخش‌های مختلف از جمله حوزه‌های اقتصادی، پزشکی، زیرساختی و علمی حمایت می‌کنیم.

وی با اشاره به سابقه طولانی همکاری‌های ایران و اندونزی افزود: قطعاً پارلمان‌های دو کشور باید در راستای توسعه همکاری‌ها و روابط گام بردارند.