به گزارش نماینده سه شنبه دوهفته گذشته (۱۲خرداد۹۴)، جلسه ای "نسبتا مخفی" به میزبانی وزیر ارشاد و میهمانی جمع "انتخاب شده"ای از مدیران رسانه های کشور و با حضور یک "میهمان ویژه" برگزار شد. موضوع جلسه البته هیچ ربطی به چالشها و معظلات حوزه فرهنگ و هنر و سینما و ادبیات و نشر و غیره نداشت؛ موضوع جلسه "مذاکرات هسته ای و توافق احتمالی پیش رو" بود و میهمان ویژه هم کسی نبود جز محمد جواد ظریف، وزیر امورخارجه و رئیس تیم مذاکره کننده هسته ای.
اینکه چرا وزارت ارشاد متولی برگزاری چنین نشستی شده و اینکه آیا مگر وزارت خارجه با آن دستگاه عریض و طویل دیپلماسی و ارتباطات و سخنگویی، چرا تا بحال به فکر برگزاری چنین نشستی نیفتاده، بماند، اما از این حیث که تیم مذاکره کننده هستهای بالاخره بعد از مدتها راضی شدهاند جملگی در یک نشست - هرچند کنترل شده و مدیریت شده - با اصحاب رسانه بنشینند و از برخی زوایای پیدا و پنهان مذاکرات بگویند، جای خوشوقتی است.
گفته شده در این جلسه، که با حضور همه اعضای تیم مذاکرهکننده از جمله ظریف و عراقچی و تختروانچی و بعیدی نژاد و خانم افخم برگزار شد، مدیران برخی رسانه ها – اعم از مکتوب و مجازی – حضور داشتهاند. اینکه انتخاب دعوتشدگان بر اساس کدام معیار و ملاک بوده، مشخص نیست، اما ترکیب اعضای حاضر در این نشست نشان میدهد جمعی از حامیان و منتقدان در جلسه حضور داشته اند که البته همانند سایر جلسات مشابه، نسبت منتقدان دولت به حامیان و موافقان آن بسیار ناچیز و انگشت شمار بوده است.
در این جلسه ابتدا علی جنتی، وزیر ارشاد ضمن خوشآمدگویی به حاضران، از آقای ظریف بدلیل حضور در جلسه تشکر کرده و اعلام میکند وزیر خارجه باوجود مشغله زیاد، در این جلسه حاضر شده است.
در ادامه، ظریف ضمن بیان نکاتی درباره کلیات و جزئیات مذاکرات هسته ای، از ورود رسانه ها به جزئیات فنی و پیچیده این مذاکرات گلایه کرده و گفته است طرح اینگونه مسایل در رسانه ها نه تنها خاصیتی ندارد بلکه ذهن مردم را درگیر میکند و این مدل در هیچ جای دنیا معمول و مرسوم نیست.
وی با گلایه از فقدان یک راهبرد رسانه ای مشخص در موضوع مذاکرات، انتقاداتی را نسبت به برخی رسانهها مطرح کرده است.
رئیس تیم مذاکره کننده کننده هستهای همچنین از حضور برخی منتقدان در صداوسیما و طرح انتقادات به محتوای مذاکرات گلایه کرده و گفته است در این برنامه ها و مناظرهها بعضا حرفهای اشتباهی زده میشود و اطلاعات غلطی به مردم داده میشود.
ظریف با اشاره به مذاکرات خصوصیاش با وزیر خارجه آمریکا و ذکر نقلقولهایی از جان کری درباره نقش ایران در منطقه، گفته است که تیم مذاکره کننده محکم از سیاستهای منطقهای نظام حمایت کرده است.
وی با اشاره به برخی نقدها به "دستاوردهای تیم مذاکره کننده" گفته است که اگر بناست توافق کنیم باید بدانیم که توافق یعنی بده بستان، و نباید با دست خودمان دستاوردها و آورده ها را نجس معرفی کنیم.
در ادامه این نشست، عراقچی هم نکاتی را درباره جزئیات مذاکرات و ایستادگی تیم هسته ای مقابل آمریکایی ها، خاطراتی درباره نوع مواجهه ظریف با جان کری ذکر میکند و همچنین توضیحات متفاوتی درباره موضوع پی ام دی بیان میکند اما از حاضران میخواهد که این مطالب جایی منتشر نشود.
در این جلسه هم برخی مدیران و اصحاب رسانه اعم از حامیان دولت و منتقدان تیم مذاکره کننده نظرات خود را اعلام میکنند. گفته میشود مدیر مسئول یکی از روزنامه های اصلاحطلب از ظریف سوال کرده است که چرا سایر اعضای دولت در حمایت و دفاع از تیم مذاکره کننده منفعل هستند و خواستار تحرک بیشتر سایر اجزای دولت در این زمینه شده است.
همچنین مدیرمسئول یکی از روزنامه های قدیمی کشور، خطاب به ظریف گفته است که هر روز برای او صدقه میدهد.
مدیرمسئول یکی از روزنامه های منتقد هم از ظریف گلایه میکند که چرا مذاکره کنندگان ما خودشان نسبت به کارشکنی طرف مقابل بویژه "دبه کردن آمریکایی ها" اطلاع رسانی نمیکنند و واکنش نشان نمیدهد. وی همچنین گفته است تیم مذاکره کننده نباید به تجمعات مردمی و دانشجویی که با هدف محکوم کردن زیادهخواهی طرف مقابل صورت میگیرد، واکنش منفی نشان بدهد و آنرا تهدید فرض کند، بلکه اتفاقا باید از این اهرمهای فشار در مذاکرات علیه فشار طرف مقابل استفاده کند.
منبع: نسیم
نظر شما