به گزارش نماینده سیدمهدی حسینی، مشاور وزیر نفت در گفتگو با «نسیم» در خصوص کاهش قیمت نفت و رقم در نظر گرفته شده برای نفت در بودجه سال ۹۴ اظهار داشت: هیچ کس نمیتواند بگوید که قیمت نفت در بازارهای جهانی به چند دلار خواهد رسید.
وی افزود: پیشبینیهایی که الان میشود علی رغم اینکه ما با مازاد عرضه در بازار روبه رو هستیم و در سال جاری به ۲.۵ میلیون بشکه میرسد و پیشبینیهایی که صورت گرفته که دنیا با رشد اقتصادی ۴-۳ درصدی روبهرو خواهد بود مجموع اینها ممکن است باعث شود که ما در این حال با ارقام دیگری از قیمتهای نفت روبه رو شویم.
حسینی با اشاره به پیشبینیهای صورت گرفته در خصوص قیمت نفت افزود: اینکه دولت بودجه را با نفت ۷۲ دلار بسته است کار درستی انجام داده است برای اینکه قیمت نفت در سال جاری در محدوده ۱۰۰ دلار بوده و طبیعتا توجه به این موضوع شده است.
مشاور وزیر نفت با بیان اینکه هیچ کس پیشبینی نمیکرد که سقوط قیمت نفت این قدر سریع و آنی در بازار اتفاق بیفتد به نسیم اظهار داشت: کاهش قیمت نفت، بودجه را تحت تاثیر خود قرار خواهد داد و ممکن است نفت روی ارقام ۵۰-۶۰ دلار باقی بماند، اگر این طور باشد ما با یک مقدار کسری بودجه مواجه خواهیم شد که باید به گونهای این کسری مدیریت بشود.
وی افزود: در درازمدت طبیعتا کاهش قیمت راهحلهای بسیار خوب و درستی دارد که در حال انجام است و ما میتوانیم بوسیله آن بر مشکلات فارغ آییم.
رئیس کمیته بازبینی قراردادهای نفتی وزارت نفت در پاسخ به فعل و انفعالات بازار نفت،گفت: "آقای زنگنه اصلا علاقهای نداشت به اینکه اجلاس گذشته "اوپک" تشکیل شود؛ چرا که همه پیشبینیها این را میگفت، لذا با توجه به شرایط عرضه و تقاضا در بازار و وجود قدرتهای بزرگ تولیدکننده نفت در اروپا که علاقهای به کاهش تولید نداشتند، اجلاس اوپک نمیتوانست موفق باشد، به همین علت وزارت نفت علاقهمند نبود که این کار را انجام بدهد، ولی به هر حال پیشبینی وزارت نفت اتفاقا درست از آب درآمد و دبیرخانه اپک تصمیمی نگرفت که کاهش تولید بدهد و بعد از آن هم با بحران کاهش شدید قیمتها روبه رو بودیم. "
وی بیان کرد: در اوپک قدرت تأثیرگذاری به اندازه میزان تولید است، هر چه قدر تولید بیشتر باشد اثرگذاری بیشتر خواهد بود. ان شاءالله اگر ما ظرفیتسازی کنیم و به آنجا برسیم که بتوانیم تعیین کننده باشیم و دیگران برای ما تعیینکننده نباشند.
نظر شما