شناسهٔ خبر: 78361 - سرویس سیاست
نسخه قابل چاپ

محصولی:

پیش‌بینی کشته‌سازی از سوی دشمن در شورای عالی امنیت ملی مطرح شده بود

صادق محصولی/1* وزیر اسبق کشور گفت: با توجه به گستردگی فتنه‌ای که در سال ۸۸ اتفاق افتاد تحلیل‌مان این بود که دشمن دنبال کشته‌سازی است که نمونه آن کشتن ندا آقاسلطان بود و این مسئله را در شورای عالی امنیت ملی و شورای تأمین تجزیه و تحلیل کردیم.

به گزارش نماینده، صادق محصولی وزیر اسبق کشور در مورد سازوکار برگزاری انتخابات در جمهوری اسلامی به تسنیم، گفت‌: در برگزاری انتخابات در جمهوری اسلامی مطابق قانون، عمدتاً مردم کار اصلی را در برگزاری انتخابات به عهده دارند، به این صورت که ارگان‌های دولتی مثل وزارت کشور بیشتر کار پشتیبانی و تدارکات و برنامه ریزی را انجام می‌دهند، چراکه مجری اخذ رأی که همان شعب اخذ رأی هست، از معتمدین محلی مردم و یا معلمین آموزش و پرورش هستند که انتخابات را برگزار می‌کنند.

وی افزود: مخصوصاً در انتخابات ۸۸ که مورد اشاره شما بود، در هر شعبه حدود ۱۴ نفر حضور داشتند و از این‌ها فقط ۲-۳ نفر به نهادهای حکومتی مثل وزارت کشور و شورای نگهبان مربوط می‌شوند و بقیه از مردم هستند، ضمن اینکه وقتی صندوق‌ها به شعب می‌روند همه حاضرین در شعب جمع می‌شوند و همه می‌توانند صندوق را نگاه کنند و به خالی بودن یقین پیدا کنند و سپس صندوق را پلمپ می‌کنند.

محصولی خاطر نشان کرد: در سال ۸۸ از نماینده‌های نامزدها دعوت شده بود یک ساعت زودتر از برگزاری انتخابات در شعبه حاضر شوند و آنها نیز پلمپ کردن صندوق‌ها را مشاهده کنند. در انتخابات ۸۸ نامزدها هر کدام نماینده داشتند و یک ساعت قبل از شروع اخذ رأی‌گیری ناظر به پلمپ صندوق‌های خالی بودند. در نهایت هم وقتی می‌خواهند صندوق‌ها را باز کنند و شمارش آراء صورت بگیرد، باز همه افراد از جمله نماینده نامزدها حضور دارند و صندوق‌ها باز می‌شود، تعداد تعرفه‌های اضافی هم شمارش و در برگه مربوطه امضا می‌شود.

وزیر کشور دولت دهم اظهار داشت: من در سال ۸۸ وسط رأی‌گیری به شعب و فرمانداری تهران سر می‌زدم، نماینده نامزدها از جمله نماینده آقای موسوی هم در شعب وهم در فرمانداری حضور داشتند، یعنی وقتی آراء از شعب جمع می‌شود و به فرمانداری‌ها هم می‌آید، نمایندگان در آن قسمتی که آراء تجمیع می‌شود نیز حضور داشتند. در واقع به این شکل پیش‌بینی شده و کاملاً شفاف است.

وی با بیان اینکه برای اولین بار نتایج آراء را شعبه به شعبه و صندوق به صندوق اعلام کردیم تصریح کرد: در صورتی که قبلاً چنین کاری صورت نگرفته بود و بیشتر برای شفاف‌سازی و رفع شبهه این کار انجام شد، زیرا شبهه در اذهان ایجاد کرده بودند، وگرنه نیازی نبود و انتخابات‌هایی هم که در دولت آقای خاتمی و آقای هاشمی برگزار شده بود، چنین کاری صورت نگرفته بود ولی برای شفافیت بیشتر تصمیم گرفتیم این کار صورت بگیرد و حتی یک مورد هم کسی مدعی نشد که آرای اعلام شده با آن آرایی که در آن روز در برگزاری انتخابات به صندوق ریخته شد و مشاهده کردیم، مغایرت دارد.

رئیس اسبق شورای تأمین کشور در مورد پیش‌بینی‌های شورای تأمین از اهداف دشمن برای "کشته‌سازی" نیز گفت: وقتی دشمن دنبال جنگ نرم است، طراحی خود را به صورت پیچیده انجام می‌دهد. در جنگ سخت مانند جنگ تحمیلی که حقیر توفیق داشتم از اوایل تا آخر در خدمت جبهه باشم، اینطور نبود که از درون خودمان مشکلی پیش بیاید و کسی از پشت تیر بزند ولی در جنگ نرم پیچیدگی‌ها بالاست و باید دشمن را تشخیص بدهید تا پیش‌بینی‌های لازم را داشته باشید. با توجه به گستردگی فتنه‌ای که در سال ۸۸ اتفاق افتاد تحلیل‌مان این بود که دشمن دنبال کشته‌سازی است  که نمونه آن کشتن ندا آقاسلطان بود.

وی در مورد رویکرد نیروی انتظامی و شورای تأمین برای برخورد با فتنه‌گران نیز اظهار داشت: بهترین کاری که ما می‌توانستیم انجام بدهیم این بود که فضا را تا جایی که می‌توانیم از شدت فضای امنیتی کاهش دهیم تا مجالی برای شنیدن حرف‌های منطقی ما برای شفاف‌سازی انتخابات فراهم شود. دشمن می‌خواست چنین فضایی حاصل نشود و حتی به دنبال القای رویدادهای دروغین بود. یادتان می‌آید که می‌گفتند فلانی کشته شده ولی دیدید اصلاً کشته نشده بود.

محصولی در مورد مدیریت وزارت کشور از لحاظ امنیتی نیز تصریح کرد: در مورد مدیریتی که وزارت کشور به لحاظ امنیتی داشت، می‌خواهم بگویم ما به نیروهای انتظامی گفتیم دشمن به دنبال این است که درگیری‌ها را تشدید کند و آنها باید مراقب باشند، لذا شاهد بودید که خیلی جاها نیروهای طرفدار نظام، بسیجی‌ها و حتی نیروهای انتظامی کتک می‌خوردند و آسیب می‌دیدند و بعضا شهید می دادند ولی سعی می‌کردند که فضا را تندتر نکنند تا دشمن سوءاستفاده نکند.

رئیس وقت شورای تأمین کشور اظهار داشت: مباحث امنیتی در دو سطح دنبال می‌شد؛ یکی در شورای امنیت کشور که وزیر کشور رئیس آن است و یکی هم در شورای عالی امنیت که نمایندگان مقام معظم رهبری و فرماندهان بلندپایه نظامی و انتظامی حضور دارند. در هر دو سطح نظرات را به اتفاق اعضا تجزیه و تحلیل می‌کردیم، از جمله همین موضوع. بر این اساس مسائل مختلف را با دیگر اعضا در جلسات شورای عالی امنیت به بحث می‌گذاشتیم و جمع‌بندی نهایی می‌شد، در نتیجه دستورالعمل‌های لازم به نیروهای عمل کننده صادر می‌شد.

محصولی در مورد عوامل داخلی و خارجی فتنه ۸۸ نیز گفت: در این فتنه از عوامل جبهه مشارکت گرفته تا سازمان مجاهدین حضور داشتند، بعضی از عوامل احزاب و جریان‌های دیگر حضور داشتند، عوامل خارجی که در سفارت خانه‌های ایران کار می‌کردند هم حضور فیزیکی و هم نرم‌افرازی داشتند، بنابراین کل کار توسط دشمن‌های خارجی طراحی شده بود و عوامل داخلی نسخه‌ای که در خارج طراحی شده بود را پیگیری کرده و پیاده می‌کردند.

وزیر اسبق کشور در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه شما تنها وزیر دولت دهم بودید که در مناظره‌های انتخاباتی به شما اتهام فساد مالی زدند نیز گفت: بنا بر این بود فضا را به سمتی ببرند که بگویند برگزار کنندگان انتخابات صلاحیت لازم را برای این کار ندارند و از این نوع اتهامات هم برای وزارت کشور و هم برای شورای نگهبان زده می‌شد، یعنی هر دو از این اتهامات نا بجا مصون نبودند. در واقع به این صورت بود که به هر دوی این‌ها اتهامات نابجا زده می‌شد.

وی افزود: نکته جالب اینجاست که بعضی ادعا کردند به خاطر اتهاماتی که توسط رئیس جمهور منتخب در مناظرات به بعضی از آقایان و حتی فرندان این آقایان زده شد، این فتنه به وجود آمد، پس مقصر کسی است که این اتهامات را وارد کرد. خب! اگر این باشد که این‌ها نه به فرزند یک مسئول، بلکه به یک مسئولی اتهام وارد کردند که بنده باشم. این اتهام هم ناوارد و دروغ بود.

محصولی خاطر نشان کرد: این نکته‌ای که اشاره کردید اتفاقا می‌تواند بحث جالبی را در پی داشته باشد، البته در دو مناظره این اتفاق افتاد، در مناظره آقای موسوی به یک شکل و در مناظره آقای کروبی هم به شکلی دیگر مطرح شد که لیست بدهکاران معوقه بانکی را دولت به خاطر این منتشر نمی‌کند که اسم محصولی هست و وی ۴۰۰ میلیارد وام گرفته و پس نداده است.

وزیر اسبق کشور در مورد تفاوت برگزاری انتخابات در دولت نهم و دولت اصلاحات نیز گفت: من در این انتخابات ۸۸ با انتخابات قبلش که توسط دولت اصلاحات شده بود، مقایسه‌ای داشتم و از روی آمار اعلام کردم که تعداد چاپ تعرفه‌ها، تعداد صندوق‌های سیار و ... چه تفاوت‌هایی در دو دولت داشت. دلیل مقایسه‌ای که داشتم این بود که فضا برای مردم روشن شود تا بدانند موضوع تقلب نیست. وقتی تقلب شده باید بگویند چند تا صندوق بازشماری شود ولی نماینده‌های آنها در حضور رهبر معظم انقلاب می‌گویند قبول داریم هیچ تقلبی نشده و فقط ما به قبل انتخابات اعتراض داریم.

رئیس وقت شورای تأمین کشور هچنین در مورد رسانه‌های حامی فتنه نیز اظهار داشت: بی‌بی‌سی یا خبرگزاری‌های دیگر که در فتنه خیلی فعال بودند با رسانه‌هایی که در دسترس‌شان بود و امکانات و ارتباط داشتند، طبیعتاً کار مشترک هم می‌کردند، حتی از بعضی از عواملی که بازداشت شدند، از عوامل دیپلمات‌های سفارت‌های غربی‌ بودند، چه رسد به اینکه کسی بخواهد در لباس روزنامه‌نگاری به فتنه کمک کند.

نظر شما