شناسهٔ خبر: 71778 - سرویس فرهنگ
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم

در گفت و گو با یاسر عرب:

نمایشگاه عکس «سیستان» را برای توجه مردم پایتخت به این منطقه برپا کردیم

یاسر عرب/1 چندی پیش یاسر عرب، عکاس و مستندساز نمایشگاه عکسی از مردم سیستان در چهارراه ولیعصر برگزار کرد. نمایشگاهی که وضعیت زندگی مردم این خطه از ایران را برای پایتخت نشینان به نمایش می‌گذاشت.

به گزارش نماینده چندی پیش یاسر عرب، عکاس و مستندساز نمایشگاه عکسی از مردم سیستان در چهارراه ولیعصر برگزار کرد. نمایشگاهی که وضعیت زندگی مردم این خطه از ایران را برای پایتخت نشینان به نمایش می‌گذاشت.

یاسر عرب در گفت‌وگو با  خبرگزاری تسنیم درباره برگزاری نمایشگاه سیستان گفت: مطالبه عمومی مردم برای توجه بیشتر به سیستان و اقدام سریع دربارهٔ آن هدف این نمایشگاه بود.

وی افزود: گروه مستند سازی و تعدادی از عکاسان جهادی ما به سرپرستی من برای سفر به سیستان انتخاب شدند. در این منطقه با پشتیبانی بنیاد خاتم و سازمان فرهنگی هنری اوج به روستا‌ها و مناطق مرزی سیستان سفر کردیم. حاصل این سفر ۷۰۰۰ فریم عکس شد که تعدادی از آن‌ها در مستند «ماهی‌ها در سکوت نمی‌میرند» استفاده شد.

وی ادامه داد: از میان این عکس‌ها ۸۰ عکس انتخاب شد. سعید فرجی، صابر قاضی، منصوره معتمدی و رویا باقری عکاسانی بودند که عکس‌هایشان در این نمایشگاه در جنب پارک دانشجو برای عامه مردم به نمایش در آمد.

عرب خاطرنشان کرد: در کنار این نمایشگاه عکس، ما امکان اکران فیلم را قرار دادیم و مستند‌های «ماهی‌ها در سکوت نمی‌میرند» و «ماهی‌ها در سکوت می‌میرند» برای مردم در حال عبور اکران می‌شد. هم چنین مجتبی نورا و حامد غلامی از اهالی سیستان و بلوچستان  با پوشیدن لباس محلی به همراه من در میان مردم حضار شدند تا درباره عکسهای این نمایشگاه با مردم صحبت کنیم. نتیجهٔ این اقدام گفتگو با مردم بود که بعضی از آن‌ها به دو تا سه ساعت نیز رسید. در حقیقت ما زیر عکس‌ها هیچ توضیحی ننوشتیم و خودمان توضیحات را به علاقه مندان ارائه می‌کردیم.

کارگردان مستند «ماهی‌ها در سکوت نمی‌میرند» دربارهٔ هدف برگزاری این نمایشگاه گفت: مستند «ماهی‌ها در سکوت می‌میرند» برای اولین بار توسط نادر طالب‌زاده در برنامه «راز» به نمایش درآمد و سکوت رسانه‌ای دربارهٔ سیستان را شکست. ادامه نیز این مستند در برنامه «ثریا» اکران شد که نتیجهٔ آن حضور استاندار و پاسخگویی به قسمت‌هایی از فیلم بود. در این نمایشگاه خواستیم تا اوضاع سیستان را در قابی دیگر و در قالب فریم عکس با مردم تهران درمیان بگذاریم.

وی دربارهٔ شرایط سیستان گفت: وضعیت زندگی مردم در این منطقه مساعد نیست.چرا نمی‌شود این شرایط را درست کرد؟ آیا واقعا دولت توان دیپلماسی ندارد که آب مورد نیاز این منطقه را از افغانستان تامین کند؟ در بیرجند قول دادند تا سیستان به منطقه آزاد تبدیل شود که بسیار مردم را خوشحال کرد اما خلف وعده شد و در حالی که در سطح شهر گفته شد که سیستان به منطقه آزاد تبدیل شده است، هیچ اقدامی صورت نگرفت.

وی ادامه داد: خواص دارویی گیاهان سیستان اعجاب انگیز است. باد سیستان توانایی تامین برق یک سوم کشور را دارد که این برق تولیدی چیزی حدود ۲۵ برابر برق تولیدی نیروگاه بوشهر است. آیا دولت نمی‌تواند تا این برق تولیدی را به افغانستان بفروشد و در ازای آن آب دریافت کند؟

او هم چنین خاطر نشان کرد: ما در این نمایشگاه عکس، عکس‌هایی با موضوعات فقر، بحران، استقامت و ایمان را نشان دادیم. هم چنین در کنار این عکس‌ها، عکس‌هایی نیز از خانواده شهدا را قرار دادیم که نشان دهندهٔ اعتقاد راسخ مردم این منطقه به نظام جمهوری اسلامی است و در پایان نیز عکس‌هایی از ابنیه سیستان را به نمایش گذاشتیم که نشان دهندهٔ تمدن این شهر است که به بهشت باستان‌شناسی معروف است.

عرب دربارهی حضور شخصیت‌های مهم در این نمایشگاه گفت: مخاطب این نمایشگاه مردم عادی بودند البته آقای حسینی نماینده مردم سیستان و سردار شعبانی به صورت خود جوش در این نمایشگاه شرکت کردند. قصد داریم تا نمایشگاه بعدی را در یک فضای علمی‌تر و با حضور چهره‌های سیاسی و مسئولین برگزار کنیم تا بتوانیم در این نمایشگاه و در فضایی جدید دیالوگ‌ها و تعاملات را دربارهٔ سیستان و بلوچستان و مشکلات آن را بیان کنیم.

 

نظر شما