شناسهٔ خبر: 64351 - سرویس سیاست
نسخه قابل چاپ منبع: جهان نیوز

واکنش بی‌بی‌سی و دفاع نوری‌زاده از حسن فتحی؛

روزنامه اطلاعات چه پاسخی برای این بی‌آبرویی خواهد داشت؟

حسن فتحی، دبیر سرویس بین الملل روزنامه اطلاعات، چند روز پیش بازداشت شد. اتهام او همکاری با شبکه دولتی انگلیس و طرح اتهامات ضدایرانی در این شبکه بود.

به گزارش نماینده، حسن فتحی پس از انفجار پادگاه ملارد سپاه پاسداران به عنوان خبرنگار بی بی سی فارسی بروی آنتن زنده این شبکه رفت به بیان ادعاهایی ضدایرانی پرداخت.

البته بر اساس گزارش های منتشر شده، فتحی همکار و خبرنگار رسمی این شبکه بوده است. برخی منابع مطلع گفته اند: همکاری وی با بی‌بی‌سی حتی به روزهای اخیر محدود نمی شود.

بی‌بی‌سی فارسی در تهران دفتر ندارد و طبق اعلام مقامات قضایی همکاری با آن غیرقانونی است.

هنوز از سوی نزدیکان حسن فتحی و بویژه روزنامه اطلاعات هیچ توضیحی در این باره داده نشده است. سال هاست که مدیر مسئول روزنامه اطلاعات محمود دعایی است. چندی پیش اخباری از احتمال برکناری وی منتشر شد که البته تایید نشد.

حسن فتحی در دوره انتشار روزنامه های زنجیره ای، با روزنامه های جامعه، توس، نشاط و عصر آزادگان همکاری داشته است و بعدها نیز در تعدادی از روزنامه های زنجیره ای و اصلاح طلب کار کرده است.

۲ سال پیش هم معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد فاش کرد که مجتبی واحدی، سردبیر روزنامه اصلاح طلب آفتاب یزد، با شبکه بی بی سی فارسی و محافل دولتی انگلیس ارتباط دارد و تحلیل های خود را از این محافل دریافت می کند. پس از این افشاگری واحدی ترجیح داد به جای عذرخواهی از عملکردش،‌ به انگلیس پناهنده شود و همکاری اش را با بی بی سی ادامه دهد.

بی بی سی تکذیب کرد

به دنبال انتشار خبر بازداشت دبیر سرویس بین الملل روزنامه اطلاعات، بی بی سی فارسی بلافاصله خبر آن را پوشش داد و حتی با همسر فتحی تماس برقرار کرد.

رسانه دولتی انگلیس ادعا کرد که "هیچ خبرنگاری از ایران با این شبکه همکاری نمی‌کند." 

گفت وگوی زنده فتحی با بی بی سی به عنوان خبرنگار

پیش از این نیز تعدادی همکاران بی بی سی که در قالب یک شبکه اطلاعاتی فعالیت می کردند توسط وزارت اطلاعات بازداشت شده بودند. بنابر اعلام وزارت اطلاعات، بی بی سی فیلم و اطلاعات مورد نظر سرویس جاسوسی انگلیس را به این افراد سفارش می داد و آنان نیز سفارشات را از ایران تهیه و به این شبکه ارسال می کردند.

نوری زاده: فتحی یک "روزنامه نگار معروف" است

در همین حال علیرضا نوری زاده، از فعالان ضدانقلاب، در گفت وگویی حسن فتحی را یک "روزنامه نگار معروف" دانست و همکاری او با بی بی سی را تکذیب کرد. وی توضیح نداد که چگونه از کانال های ارتباطی بی بی سی در ایران مطلع و مطمئن است که فتحی یکی از آنان نبوده است.

نوری زاده در عین حال در ادعایی جالب علت مصاحبه بی بی سی با فتحی درباره انفجار در پادگان ملارد را اینگونه توجیه می کند: آقای فتحی در آن منطقه- محل انفجارها- دارای حق آب و گل است و یکی از بستگان بسیار نزدیک‏اش در آن‏جا چاپخانه دارد. خود ایشان هم به آن منطقه رفت‏وآمد می‏کند و به احتمال زیاد، فتحی به چشم شاهد این نوع اعمال بوده است.

بی بی سی فارسی که خبرنگار قانونی در ایران ندارد همواره کوشیده است با صرف هزینه های قابل توجه افرادی در داخل را متقاعد به همکاری کند. اطلاعات افشا شده تایید کرده اند که این همکاری با فعالیت اطلاعاتی علیه ایران مرتبط بوده است.

اما فارغ از این موضوع، آنچه اکنون با اهمیت به نظر می رسد پاسخ این سوال است که آقای دعایی بر چه اساسی دبیری سرویس بین الملل روزنامه تحت مدیریت خود را به افرادی نظیر حسن فتحی سپرده است؛ سرویسی که قرار است نگاه ایران به موج بیداری اسلامی و توطئه های استکبار جهانی را اطلاع رسانی و شفاف سازی کند؟ و اکنون وی چه جوابی برای افکار عمومی و بویژه مخاطبان این روزنامه دارد؟
تکذیبیه
به دنبال بازداشت حسن فتحي به خاطر همكاري با شبكه بي بي سي، روزنامه اطلاعات ارتباط نامبرده با اين روزنامه را تكذيب كرد.
روزنامه اطلاعات در واكنش به انتشار خبري در رسانه ها با اين مضمون كه «فتحي سردبير بين الملل روزنامه اطلاعات بوده»، تصريح كرد: آقاي حسن فتحي هرگز مسئوليتي در روزنامه اطلاعات نداشته و در اداره كارگزيني اين مؤسسه هيچ سندي دال بر مديريت يا حتي كارمندي مشاراليه وجود ندارد.
اگرچه همكاران محترممان در مؤسسه اطلاعات هرگونه رابطه استخدامي حسن فتحي با اين مؤسسه را نفي كرده اند كه نشانه برائت آنان از نامبرده و قابل تقدير است ولي متاسفانه از حسن فتحي مقالات فراواني در نشريات مؤسسه اطلاعات و عمدتا با موضوع مسائل خارجي به چاپ رسيده و آخرين نمونه آن مقاله وي با عنوان «تونس، حركت به كدام سو» است كه در شماره ۲۵ آبان ماه ۹۰ مجله اطلاعات هفتگي چاپ شده است.

 

منبع: جهان