به گزارش نماینده به نقل از فارس کیومرث یزدانپناه رئیس دانشگاه جغرافیای دانشگاه تهران با اشاره به اهمیت دیدار مقام معظم رهبری با اساتید دانشگاهی گفت: مقام معظم رهبری در دیداری که با اساتید دانشگاهی داشتند آسیبها، آفتها و راهبردهایی که دانشگاهها برای موفقیت نیاز دارند را مطرح کردند و تحلیل واقعبینانهای را پیرامون دانشگاهها عنوان کردند.
وی افزود: در درجه اول برگزاری چنین جلساتی نشان از جایگاه علم و دانش و جایگاه مقام استاد در نظر مقام معظم رهبری دارد. احترام به علم و عالم و علم به نقشی که دانشگاهها در توسعه کشور دارند در بیانات مقام معظم رهبری آشکار است.
این استاد دانشگاه تهران با اشاره به نقش دانشگاهها در نهادینه کردن فرهنگ ملی گفت: دانشگاهها نقش اساسی در نهادینه کردن فرهنگ توسعه و ملی و القای ارزشهای بومی دارد به همین خاطر است که بسیاری از کشورها به دانشگاهها نگاه جدی دارند و به آنان نقش مرکزی میدهند. البته دانشگاهها برای جمهوری اسلامی نیز در اولویت قرار دارند که بیانات مقام معظم رهبری در خصوص توسعه نرمافزاری دانشگاهها نشان از این اولویت دارد.
مسئول بسیج اساتید استان تهران در ادامه خاطرنشان کرد: توجه به نیروی انسانی و تبدیل آنان به سرمایههای انسانی کشور باید در دانشگاهها صورت گیرد که این موضوع در سخنان مقام معظم رهبری دیده میشد.
یزدانپناه با اشاره به تهدیدات موجود برای دانشگاههای کشور گفت: از جمله این تهدیدات نفوذ تفکرات غربی به دانشگاهها و استحاله شدن افرادی که برای تسهیل به خارج میروند است.
وی افزود: البته در زمانی در وزارت علوم افرادی بودند که چنین القاء میکردند که برای پیشرفت و تحصیل علم تنها باید از دروازه غرب گذشت و حتی منشور رسمی یکی از دولتهای جمهوری اسلامی نیز شده بود. حتی در آن دوران دانشجویان را برای خروج از کشور تشویق نیز میکردند. ما باید مراقب باشیم که فضا به آن دوران برنگردد.
رئیس دانشگاه جغرافیای دانشگاه تهران با اشاره به سخنان امام (ره) پیرامون دانشگاه گفت: امام خمینی(ره) فرمودند اگر دانشگاه اصلاح شود جامعه نیز اصلاح میشود. مقام معظم رهبری نیز در سخنانی که داشتند بر این موضوع تأکید کردند و این نشان از جایگاه بالای دانشگاه در نظام جمهوری اسلامی دارد که نباید دانشگاهها از مسیر اصلی خود منحرف شوند.
وی افزود: البته دانشگاهها در بعضی مقاطع تحت تأثیر جریانات سیاسی خارج از دانشگاه نیز قرار گرفتند که آن وضعیت باعث شد محیط آرام دانشگاهها ملتهب شود.
یزدانپناه با تأکید بر اینکه دانشگاهها محلی برای تضارب اندیشهها است، گفت: البته تضارب اندیشه با سیاسیکاری متفاوت است چرا که وارد شدن دانشگاه به بازیهای سیاسی، پیشرفت علمی را متوقف و رتبه علمی دانشگاههای ما را در منطقه و جهان تنزل میهد.
این استاد دانشگاه تأکید کرد: در زمانی دانشگاهها جولانگاه جریانات سیاسی شده بود و پناهگاه امنی برای فعالیتهای سیاسی، اما ما باید بدانیم که دانشگاه باید محیط پاکی باشد و دغدغه آن تربیت دانشمندان و کارشناسان و استاندارد کردن دستگاههای کشور با دانش روز باشد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: دانشگاهها برای اینکه بتوانند پیشرفت علمی خود را حفظ کنند نباید ملعبه دست گروههای سیاسی قرار بگیرند.
نظر شما