به گزارش نماینده به نقل از فارس محمد مهدینژاد نوری عضو هیات علمی دانشگاه مالک اشتر گفت: در ابتدا باید به این نکته توجه کنیم که معنی هشدار مقام معظم رهبری در رابطه با تولید علم کشور چیست، رهبرمعظم انقلاب در سالهای گذشته آموزش عالی رابه سمت پیشرفت تشویق میکردند ولی در حال حاضر هشدارهایی را به صورت جدی مطرح میکنند.
وی افزود: به نظر میرسد توجه به مسائل علمی و حفظ شتاب علمی کشور به حاشیه رفته است و افرادی که امور کار را به دست دارند دلمشغولی توسعه علمی ندارند و عمدتا اعتبارات صرف امور بیبرنامه میشود.
مهدینژاد گفت: اینکه ۳۰ میلیارد تومان پژوهانه به دانشجویان مقطع دکتری تعلق میگیرد باید به صورتی باشد تا موضوع تحقیق آنها یکی از نیازمندیهای جامعه را برطرف کند که در این صورت دو بهره به دست میآید هم نیاز جامعه برطرف میشود و هم دانشجوی مقطع دکتری وارد عرصه کار میشود.
معاون پژوهشی سابق وزارت علوم اظهار داشت: در ۴ سال گذشته نیازهای کشور را به صورت فهرستی تدیون کردیم و یکی از نیازها مقابله با ریزگردهاست که به صورت پروژهمحوری در دانشگاه شهید چمران اهواز انجام میشود، به طور کلی باید پروژهها نیازهای جوامع را برطرف کند.
مهدینژاد گفت: همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند نباید شیب علمی کشور کاهش یابد بلکه باید تولید علم براساس کارآمدی صورت گیرد.
وی افزود: تمام امور باید براساس کارآمدی باشد نه براساس جناحهای سیاسی، تذکر مقام معظم رهبری و احساس نگرانی ایشان در حالی است که دشمنان زیادی داریم و نباید توان ملی را هدر دهیم.
عضو هیات علمی دانشگاه مالک اشتر ادامه داد: دررابطه با پیوند دانشگاه و صنعت نیز در سالهای گذشته ۴۶ طرح کلان ملی تنظیم شد که باید ادامه یابد در صورتی که اگر ما بخواهیم در همان ابتدای کار از نهادهای دیگر طلب اعتبار کنیم ممکن است این اعتبار فراهم نشده و پروژهها حذف شود که پیوند صنعت و دانشگاه نیز مختل میشود.
مهدینژادگفت: دغدغه نخست مسئولان کشور پیشرفت علمی نیست و مسائل حاشیهای سبب شده است تا توجه اصلی از بین برود که این مسائل آثار زیانباری دارد و این آثار زیانبار با گذشت زمان مشخص میشود.
وی با بیان بر اینکه تذکرات مقام معظم رهبری فوقالعاده کلیدی است، گفت: امیدواریم مسئولان و وزارت علوم این مباحث را جدی بگیرند و مسائل حاشیهای کمتر شود.
نظر شما