به گزارش "نماینده"، «رضا- س» ضمن یادداشتی در انتخاب، از اینکه رسانهها و صدا و سیما به بازخوانیهای خاطرات هاشمی در سال پرداختهاند، تاخت و این کار را عقدهگشایی توصیف کرد. وی مینویسد: به راستی ساختن برنامه از خاطرات سال 1370 آیتالله هاشمی رفسنجانی که بدون ظاهرسازی و پنهانکاری بیان شده است، آن هم در سال 1393 چه توجیه سیاسی، جز عقدهگشایی دارد؟!
این دومین اعتراض به بازخوانی خاطرات هاشمی است. پیش از این نیز به دنبال تهیه فیلم مستند من روحانی هستم که در آن به خاطرات هاشمی درباره حضور ماجرای مکفارلین استناد شده بود، مدعیان اصلاحطلبی به جای اعتراض به هاشمی، به سازندگان مستند حمله و فحاشی کردند!
یادآور میشود هاشمی در خاطرات روز یکشنبه 30 تیر 1370 مصادف با تاسوعای حسینی مینویسد: «یک نفر چینی پیشبینی کرده است که ساعت 8 امروز زلزلهای به قدرت 6/8 ریشتر در تهران روی خواهد داد. آمدن ما به لتیان هم بیارتباط با این نیست. گرچه خودم اصلا قبول ندارم فقط به خاطر بچهها آمدم. با هلیکوپتر به سد لتیان آمدیم. هوای خوبی دارد. عصر همراه بچهها خواستم اسکی روی آب یاد بگیرم. کمی دنبال قایق کشیده شدم، بدنم آمادگی برای چنین ورزشی ندارد. گرچه آسان است».
در واکنش به این خاطرات، روزنامه وطن امروز نوشت: «بیشک از منظر دینی زنده نگه داشتن فرهنگ عاشورا در تفکر تشیع از جایگاه انکارناپذیری برخوردار است.
غم عزای حسینی به قدری سنگین است که هیچ ایرانی مسلمانی نمیتواند در روز تاسوعا به تفریح و گشت و گذارهای آنچنانی و اسکی روی آب بپردازد. در این ایام حتی در شهرهای سنینشین نیز سنیمذهبها به احترام امام حسین(ع) مغموم و متأثرند».
این روزنامه میافزاید: در فرهنگ دینی شرکت در مراسمات تاسوعا و عاشورا اوج اظهار ارادت نسبت به قافله کربلاست. این ایام در فرهنگ تشیع از چنان عظمتی برخوردار است که اشتغال به امور دنیوی و حتی انجام کار منزل نیز در این دو روز دارای کراهت است. در این میان پرداختن به تفریح و گشت و گذار و اسکی روی آب آن هم در عصر تاسوعا توسط رئیسجمهور و خانوادهاش جای خود دارد. پرداختن به تفریح و خوشگذرانی در این لحظات ارزشی که در نزد پیروان راستین ائمه اطهار(ع) از قداست غیرقابل وصفی برخوردار است عملا یک ناهنجاری اجتماعی- مذهبی به شمار میرود.
وطن امروز نوشت: خرافهپرستی امر بسیار مذمومی است. متاسفانه به اعتبار خاطرات هاشمی وی نیز به نوعی ناخوشایند در معرض این بلیه است. جستوجوی تصویر حضرت امام(ره) در کره ماه در اوایل انقلاب توسط هاشمی، دیدن خوابهای پریشان و ارتباط دادن بیمعنا آن خوابها به حوادثی آتی در جبهههای جنگ،... یا اقدام به خارج کردن خانواده از تهران براساس پیشگوییهای یک چینی درباره حتمی بودن وقوع زلزله در تهران در سال 70 نمونه بارزی از این خرافهپرستیها میتواند باشد.
این تحلیل خاطرنشان میکند: با پذیرش فرض محال صحت پیشگویی یک پیشگو و قبول ضرورت دفع خطر احتمالی باید متاثرانه یادآور شد اقدام یکجانبه هاشمی درباره خارج کردن اعضای خانواده از تهران برای مصون ماندن از خطر زلزله و بیتوجهی نسبت به سرنوشت سایر شهروندان اوج بیمبالاتی مدیریتی و بیانصافی یک رئیسجمهور است. کاوش در تاریخ 36 ساله انقلاب اسلامی و ملاحظه مصداق تاریخی درباره تمایزات و تفاوتهای خاندان هاشمی با مردم عادی عمیقا مبین آن است که شأنیت اختصاصی برای فرزندان هاشمی قائل شدن ریشه در گذشته و مشخصا در نوع تلقی هاشمی درباره استفاده از بیتالمال برای رفاه اعضای خانواده دارد. در سال 70 در حالی که اغلب جانبازان برای کمک به عمران، آبادانی و سازندگی کشور حتی هزینههای درمان جانبازی خود را با استقراض وام بانکی تهیه میکردند هاشمی با هلیکوپتر و همراه خانواده در سد لتیان و در روز عاشورا تفریح میکرد.
این روزنامه با بیان اینکه «یک رئیسجمهور دلسوز تکلیف مدیریتی- قانونی دارد در مواقع حساس و بحرانی در کنار ملت خویش قرار گرفته و با اتخاذ تدابیر راهبردی به مدیریت بحران احتمالی و دفع خطرات پیشرو بپردازد. ملاحظه چنین رفتارهای ناموجهی از رئیسجمهور وقت فینفسه سبب میشود آدمی در مقابل عظمت ایثار و فداکاری خانوادههای معظم شهدا سرتعظیم و تکریم فرود آورد.
یادآور میشود اخیرا در پی مرور خاطرات ناطقنوری درباره تشکیل کارگزاران و رانتهای نهفته در پی پرده و همچنین دور زدن جامعه روحانیت از این طریق، رسانههای حامی هاشمی به فحاشی علیه رسانهها پرداختند.
منبع: کیهان
نظر شما