شناسهٔ خبر: 53891 - سرویس سیاست
نسخه قابل چاپ

رییس جمهور چگونه آثار مخرب ماهواره را نادیده می گیرد؟

نماینده؛ روز گذشته ( شنبه ) آقای روحانی رئیس جمهور محترم در مراسم اختتامیه جشنواره ملی ارتباطات مطالبی را بیان کرد که خالی از مناقشه نیست . وی با اشاره به عدم سخت گیری در کنترل فضای مجازی به برخی از نظرات اشاره شده در این باره انتقاداتی داشت . بی تاثیری کنترل بر فضای اینترنت و نرم افزارهای همراه از جمله نکات مورد اشاره روحانی بود.

رئیس جمهور با اشتباه خواندن برخورد با پدیده ای مانند شبکه های ماهواره ای و فیس بوک – با وجود مضرات غیر قابل انکارشان – به نقش سازنده این شبکه ها در برقراری روابط و تعامل با دنیای خارج اشاره کرده و گفت " دوران ارتباط های یک طرفه به سر آمده و همه در حال حرکت به سمت یک خانواده جهانی هستیم " و با بی تاثیر دانستن مبارزه در پشت بام ها و فیلترینگ و تغییر این روش ها عنوان کرد که با بروز پدیده هایی مانند ماهواره " نه ایمان پر می کشد و نه هویت از دست می رود " .

رئیس جمهور تلاش ها برای برخورد یا مسدود کردن دسترسی و استفاده از شبکه های ماهواره ای و اجتماعی را امری بیهوده دانستند.

وی پیش از این نیز در مصاحبه با شبکه العربیه به نقش فعال شبکه های اجتماعی در برقراری روابط موثر اشاره کرده بود . آنجا که گفته بود " ما حتی در ایام انتخابات ستاد فعالی نداشتیم ، مردم با همین شبکه ها از ما حمایت کردند " . روحانی همچنین خواستار پاسخگویی مسئولین فیلترینگ شده و گفته بود " فیلترینگ جز اینکه دیوار بی اعتمادی بین ما و مردم را بیشتر کند و اقتصاد ما را تضعیف کند ، ثمره ای ندارد "

سخنان رئیس جمهور با بازتاب های متفاوتی مواجه شد.مطالبی از این دست هر از گاهی از برخی تریبونهای رسمی و غیر رسمی به گوش می رسد . خبر رفع فیلترینگ چیز جدیدی نیست اما آنچه که در این باره جای سوال دارد نحوه برخورد و نوع نگاه مسولان اجرایی با این پدیده است.

بی تردید و بر طبق آمارهای موجود تاثیر گذاری شبکه های ماهواره ای بر روابط خانوادگی چیز قابل انکاری نیست . پخش ده ها سریال و شوی به ظاهر سرگرم کننده ، خبر از تدوین برنامه های کلانی برای افکار عمومی و مخاطبان این شبکه ها دارد . رشد قارچ گونه این رسانه ها که عمدتا مخاطبین خود را از بین سنین نوجوانان انتخاب می کنند بر هیچ کس پوشیده نیست.

در حالی که طبق آمارهای موجود اغلب این شبکه ها با سرمایه های کمپانی های صهیونیستی و پناهنده های بهائی اداره می شوند.عادی سازی روابط دختر و پسر ، هویت زدایی از مفهوم خانواده ، ترویج فمینیسم ، تبلیغ روحیه تنوع طلبی جنسی ،ارزش زدایی از مفهوم غیرت و نمونه هایی از این دست تنها بخش کوچکی از ویرانگری های برنامه های شبکه های ماهواره ای است.

حال با کدام منطق ، رئیس جمهور محترم آسیب رسانی این شبکه ها را نادیده می گیرد؟

نادیده گرفتن تاثیرات مسموم ماهواره ها از سوی هر شخصی که باشد ، ساده انگاری است . افزایش روزافزون پدیده هایی شومی مانند طلاق و بد حجابی تا بخش عمده ای از دستاوردهای ماهواره های جهانی در عصر امروزی است.

حال در چنین اوضاع و احوالی اگر همین امکانات حداقلی در برخورد با این ابزار ضد فرهنگی مورد تمسخر واقع شود دیگر چه انتظاری از متولیان فرهنگ جامعه برای پاسخگویی به افکار عمومی می توان داشت ؟

نظر شما