شناسهٔ خبر: 186656 - سرویس سیاست
نسخه قابل چاپ منبع: خانه ملت

مذاکرات مسقط شروعی خوب بود /موضوع گفت‌وگو صرفاً هسته‌ای است/ ادامه گفت‌وگوها در انتظار تصمیم پایتخت‌ها

عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با اشاره به برگزاری گفت‌وگوهای غیرمستقیم هسته‌ای ایران و آمریکا در مسقط، گفت:این گفت‌وگوها شروع خوبی بود، اما ادامه آن منوط به انجام مشورت‌ها در پایتخت‌ها و تصمیم‌گیری درباره نحوه ادامه مسیر است.

به گزارش «نماینده»، سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران پس از پایان مذاکرات غیرمستقیم هسته‌ای امروز (جمعه 17 بهمن ماه) خود با نماینده ویژه رئیس جمهور آمریکا که در مسقط برگزار شد، گفت: امروز گفت‌وگوهای طولانی و فشرده‌ای داشتیم، مذاکرات از ساعت ۱۰ صبح آغاز شد و تا نزدیک ساعت ۱۸ ادامه داشت و طی آن جلسات متعددی به‌صورت غیرمستقیم برگزار شد. آقای بدر البوسعیدی وزیر خارجه عمان نقش فعالی در میزبانی و انتقال پیام‌ها و دیدگاه‌های دو طرف ایفا کرده و چندین دور این جلسات و تبادل نظر میان طرفین انجام شده است.

وزیر امور خارجه ایران تصریح کرد: در این گفت‌وگوها پس از یک دوره طولانی وقفه، مواضع و نگرانی‌های ایران به‌طور کامل در جو بسیار خوبی منتقل شد و منافع و حقوق مردم ایران مورد تأکید قرار گرفت. همچنین دیدگاه‌های طرف مقابل نیز شنیده شد.

عراقچی با ارزیابی مثبت از روند مذاکرات تصریح کرد: این گفت‌وگوها شروع خوبی بود، اما ادامه آن منوط به انجام مشورت‌ها در پایتخت‌ها و تصمیم‌گیری درباره نحوه ادامه مسیر است.

وی خاطرنشان کرد: درباره نفس ادامه مذاکرات تقریباً توافق نظر وجود دارد و مقرر شده مذاکرات ادامه پیدا کند، اما زمان، چگونگی و تاریخ دور بعدی پس از مشورت‌های بعدی و از طریق آقای بوسعیدی تعیین خواهد شد.

وزیر امور خارجه تأکید کرد: فضای حاکم بر مذاکرات مثبت بوده و می‌توان آن را «شروعی خوب» توصیف کرد. نخستین گام، غلبه بر فضای بی‌اعتمادی است

عراقچی با اشاره به شرایط آغاز دوباره مذاکرات گفت که پس از حدود هشت ماه پرتلاطم و پشت سر گذاشتن یک جنگ و مجموعه‌ای از تحولات، روند گفت‌وگوها از سر گرفته شده است، گفت: بی‌اعتمادی بزرگی که در این مدت ایجاد و بر بی‌اعتمادی‌های گذشته افزوده شده، چالش سنگینی در مسیر مذاکرات محسوب می‌شود و ابتدا باید بر این بی اعتمادی قالب شویم سپس بتوان چارچوبی برای گفت‌وگویی طراحی کرد که منافع مردم ایران را تأمین کند.

وزیر امور خارجه ایران افزود که در نشست امروز درباره این موضوع بحث‌های مفیدی انجام شد، دیدگاه‌های دو طرف شنیده شد و مقرر شد ادامه پیدا کند.

عراقچی عنوان کرد: در صورتی که همین روند و دیدگاه از سوی طرف مقابل ادامه پیدا کند، می‌توانیم در جلسات بعدی به چارچوب مورد توافق برای این گفت‌وگوها در خصوص موضوعات مطرح شده برسیم.

عراقچی اظهار داشت، در صورتی که همین رویکرد از سوی طرف مقابل ادامه یابد، امکان دستیابی به یک چارچوب مورد توافق برای ادامه مذاکرات و موضوعات مطرح‌شده در جلسات بعدی وجود دارد.

وزیر خارجه ایران با این حال، قضاوت نهایی را زودهنگام دانست.

وی خاطرنشان کرد: این روند شروع خوبی داشته و می‌تواند ادامه خوبی نیز داشته باشد، اما تحقق آن به رفتار طرف مقابل و همچنین تصمیم‌گیری‌های آینده در تهران بستگی دارد.

درباره هیچ موضوع دیگری غیر از هسته‌ای با آمریکا گفت‌وگو نمی‌کنیم

عراقچی همچنین به خبرنگاران گفت: موضوع گفت‌وگوهای ما صرفاً هسته‌ای است و ما در خصوص هیچ موضوع دیگری با آمریکایی‌ها گفت‌وگو نمی‌کنیم.

وی تصریح کرد: البته اینکه گفت‌وگوهای هسته‌ای و حل‌وفصل مسائل اصلی باید در فضایی آرام، بدون تنش و بدون تهدید، صورت گیرد مورد اشاره ما قرار گرفت.

وزیر خارجه ایران با بیان اینکه «لازمه هر گفت‌وگویی، خودداری از تهدید و فشار است»، گفت: ما این نکته را امروز نیز به‌صراحت مطرح کردیم و انتظار داریم که حتماً رعایت شود تا امکان ادامه گفت‌وگوها فراهم باشد.

نظر شما