به گزارش «نماینده» دیوان محاسبات، از تصویب گزارش تفریغ بودجه سال۱۴۰۲ کل کشور با برگزاری ۴۴ جلسه تخصصی و فشرده هیات عمومی این نهاد نظارتی، آنهم پیش از موعد مقرر خبر داد.
به موجب ماده 218 قانون آئین نامه داخلی مجلس؛ براساس اصول پنجاه و چهارم (54) و پنجاه و پنجم (55) قانون اساسی، نظارت مجلس شورای اسلامی بر اجرای بودجه سالانه کل کشور برعهده دیوان محاسبات کشور است که زیر نظر مجلس شورای اسلامی است.
همچنین به موجب ماده 219 این آئین نامه؛ گزارش تفریغ بودجه سالانه کشور باید حداکثر تا پایان دی ماه سال بعد تهیه و برای رسیدگی به مجلس شورای اسلامی تسلیم شود.
محمد مهدی مفتح با اشاره به مزایای تهیه این گزارش در روند بودجه نویسی کل کشور، گفت: تفریغ بودجه که همه ساله دیوان محاسبات گزارش آن را به مجلس شورای اسلامی تقدیم میکند، یکی از گزارشهای مهم کشوری محسوب می شود.
نماینده مردم «تویسرکان» در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه پیرو تهیه این گزارش تصویری از وضعیت اقدامات مالی و دریافت ها و پرداخت ها در قالب بودجه جمعبندی میشود، تصریح کرد: همواره در قوانین بودجه تکالیف مالی را برای دستگاههای دولتی در نظر میگیریم و این اقدامات چه در حوزه درآمدها و چه هزینهها توسط دستگاههای دولتی انجام میشود.
وی افزود: اما اینکه این تکالیف، چه میزان به درستی انجام شده و چه میزان مطابق با قوانین بودجه و هم راستا با آن بوده است و چه مقداری از آن احتمالاً مغایرت داشته است، قطعاً باید مورد رسیدگی قرار گیرد. از این رو اینگونه موارد از جمله وظایف اصلی دیوان محاسبات محسوب میشود تا گزارش تفریغ بودجه را تهیه کند.
سخنگوی کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تهیه گزارش تفریغ بودجه در سالهای گذشته با تاخیر صورت میگرفت، ادامه داد: متاسفانه این گزارش در سالهای گذشته و در مجالس قبلی، با تاخیر ارائه میشد اما به تدریج و طی سالهای اخیر و بر اساس زحماتی که دیوان محاسبات متقبل شده، زمان ارائه این گزارش کوتاه تر شده است و حتی در شرایط فعلی نیز این گزارش به موقع به مجلس ارائه میشود.
وی تاکید کرد: ارائه گزارش تفریغ بودجه باعث میشود تا نتیجه قوانین و احکام در بودجههای سال قبل مشخص و بدانیم این احکام تا چه میزان عملیاتی شده است. همچنین در این گزارش به مغایرت ها در اجرا بر مبنای قانون بودجه نیز اشاره می شود، بنابراین با دریافت این اطلاعات و گزارشها در قالب تفریغ بودجه، می توانیم احکام مناسبتری را در بودجه سال آینده ارائه دهیم و اگر حکمی قابلیت اجرا ندارد و یا به صورت کامل قابل اجرا نیست را در قانون سال بعد اصلاح کنیم بنابراین هم ارائه گزارش تفریغ بودجه اصلی مهم قلمداد شده و هم زمان ارائه آن نیز حائز اهمیت است و باید قبل از تنظیم بودجه سال بعد باشد. از این رو دیوان محاسبات کل کشور عملکرد خوبی در ارائه گزارش تفریغ بودجه سال به مجلس داشته است.
نظر شما