شناسهٔ خبر: 181134 - سرویس پارلمان شهری
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا

جزئیات فرایند نامگذاری معابر در پایتخت/ تهران ۷۷۰۰ معبر بی نام دارد

معدنی پور رئیس کمیسیون نامگذاری شورای شهر تهران با اعلام جزئیات روند نامگذاری معابر تهران از فاقد نام بودن ۷ هزار و ۷۰۱ معبر در پایتخت خبر داد.

به گزارش «نماینده»، نرگس معدنی پور در مورد وضعیت نامگذاری معابر شهر تهران با تأکید بر اینکه شهر تهران با برخورداری از ۶۸ هزار و ۸۶۲ معبر یکی از مهمترین ظرفیت‌های فرهنگی برای در معرض دید قرار دادن اسامی بزرگان، فرهیختگان، مشاهیر و خصوصا شهدا است، گفت: بر همین اساس تاکنون در ادوار مختلف از این ظرفیت استفاده شده و نامگذاری ها صورت گرفته است. با توجه به آمار، هم اکنون ۷ هزار و ۷۰۱ معبر همچنان فاقد نام هستند که می بایست باتوجه به شرایط روز و درخواست های موجود، بررسی های لازم برای نامگذاری این معابر صورت گیرد.

وی در مورد میزان تعداد نامگذاری‌های صورت گرفته در معابر شهری طی ادوار مختلف مدیریت شهری، تاکید کرد: بر اساس آمار تجمیعی صورت گرفته در دوره اول مدیریت شهری ۲۶ مورد، در دور دوم مدیریت شهری ۴۹۵ مورد، در دوره سوم مدیریت شهری ۳۴۴۰ مورد، در دوره مدیریت شهری چهارم ۱۵۰۲ مورد، در دوره مدیریت شهری پنجم ۹۱۴ مورد و در دوره ششم مدیریت شهری از ابتدا تا کنون ۱۶۶ مورد نامگذاری را به تصویب رسانیده ایم که البته ۵۱ مورد جدید نیز در کمیسیون تأیید شده و منتظر تصویب در صحن شورا هستیم.

شهر تهران ۶۸ هزار و ۸۶۲ معبر دارد؛ اما هنوز ۷ هزار و ۷۰۱ معبر همچنان فاقد نام هستند


وی با بیان اینکه بر این اساس در طول شش دوره مدیریت شهری تا کنون ۶۵۴۳ مورد نامگذاری معابر و اماکن عمومی شهر تهران توسط کمیسیون نامگذاری معابر و اماکن عمومی شورای اسلامی شهر تهران به انجام رسیده است، در مورد ترکیب اعضای کمیسیون نامگذاری، گفت: با توجه به نقش تاثیرگذار نامگذاری ها در ترویج فرهنگ و هویت اصیل ایرانی، اسلامی و معرفی و شناساندن مفاخر، مشاهیر، فرهیختگان، شخصیت های برجسته و شهدا، علاوه بر اعضای کمیسیون فرهنگی و اجتماعی، اعضای دیگری که دارای حق رأی هستند نیز در این کمیسیون حضور دارند.

به گفته این عضو شورای شهر تهران، بر این اساس سه نفر از اعضای کمیسیون فرهنگی اجتماعی، رئیس مرکز ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری تهران، معاون ارتباطات و امور بین‌الملل شورای اسلامی شهر تهران به عنوان اعضای اصلی و نمایندگانی از بنیاد شهید و امور ایثارگران تهران بزرگ و فرهنگستان زبان و ادب فارسی هم به‌عنوان عضو مدعو در جلسات کمیسیون نامگذاری حضور دارند.

شورای شهر سوم رکورد دار نامگذاری معابر

معدنی پور در پاسخ به این سوال که آیا در موارد خاص افراد دیگری نیز در این جلسه حضور پیدا می کنند؟ گفت: حضور مدعوین دیگری در شرایط خاص امکان پذیر است که این موضوع بستگی به تناسب نوع و موضوع نامگذاری دارد. بر همین اساس گاها کارشناسانی در حوزه‌های فرهنگی، هنری، تاریخی، تهران‌شناسی و... و گاهی اوقات هم رؤسای سازمان‌ها و دستگاه‌های درخواست‌ کننده بنا به نیاز در جلسات این کمیسیون حضور دارند.

وی در مورد نقش کمیته نامگذاری در مناطق مختلف شهرداری تهران نیز با تاکید بر اینکه کمیته های نامگذاری در مناطق در واقع بازوهای اجرایی کمیسیون شورا محسوب می شوند و نقش اجرایی نامگذاری ها را برعهده دارند، اظهار کرد: در دوره ششم تلاشمان بر این بود که کمیته های مناطق به ایفای نقش درست خود بپردازند بر همین اساس تلاش شد که پویایی لازم در کمیته ها ایجاد و روند رسیدگی و اجرای پرونده های نامگذاری در مسیر صحیح خود قرار گیرد.

معدنی پور ادامه داد: نقش تعریف شده برای این کمیته ها به این ترتیب است که درخواست تغییر نام ها در ابتدا به آنها ارائه و این کمیته‌ها پس از بررسی‌های کارشناسی لازم در منطقه، آن پیشنهاد را به همراه مستندات به دبیرخانه کمیسیون نامگذاری که در مرکز ارتباطات و امور بین الملل شهرداری است، ارسال و نهایتا برای تصمیم گیری به کمیسیون نامگذاری در شورا ارسال می شود.

فعال شدن کمیته نامگذاری مناطق به دلیل اعتراضات مردمی از نحوه نامگذاری های قبلی

معدنی پور تاکید کرد: باید این نکته را گفت که از این باب تغییر نام معابر ابتدا در مناطق مطرح می شود که پیشینه تاریخی و هویتی معبر و خیابان مورد نظر تحت بررسی قرار گیرد. درصورت عدم‌ مغایرت تغییر نام براساس آیین‌نامه نامگذاری، پیشنهاد طی یک صورتجلسه به دبیرخانه کمیسیون ارسال و در دستور کار کمیسیون قرار می‌گیرد؛ اما از آنجایی که در ابتدای دوره ششم به‌ خاطر نامگذاری‌های دوره قبل شورا با حجم زیادی از اعتراضات مردمی مواجه شدیم، تصمیم گرفتیم که کمیته‌های نامگذاری مناطق با رویکرد جدیدی فعال شوند، بگونه ای که شهردار منطقه به عنوان رئیس کمیته نامگذاری منطقه و مدیر روابط‌عمومی هم دبیر کمیته، می‌توانند علاوه بر معاون امور اجتماعی فرهنگی منطقه و نماینده بنیاد شهید، از امام جماعت مسجد، فرمانده مقاومت بسیج، فرهیختگان و معتمدین محله هم با توجه‌ به معبر مورد نظر دعوت کنند.

وی در پاسخ به این سوال که برای ثبت درخواست تغییر نام یک معبر چه فرایندی باید طی شود؟ گفت: عموما درخواست های تغییر نام به مناطق یا کمیسیون نامگذاری شورا ارسال می شود، که در هر دو صورت بررسی های کامل در کمیته های نامگذاری مناطق صورت می گیرد و پس از بررسی کامل توسط مناطق، پرونده به همراه مستندات مورد نظر به دبیرخانه اجرایی کمیسیون نامگذاری در مرکز ارتباطات ارسال می‌ شود و سپس در دستور کار کمیسیون نامگذاری شورای شهر تهران قرار می گیرد.

نظر شما