به گزارش «نماینده» محمد وحیدی در نشست علنی صبح امروز(یکشنبه، ۲۷ تیرماه) مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور خود، با بیان اینکه مردم خراسان شمالی از اقوام مختلف و با گنجینه ای از فرهنگ ها و معرفت ها اعم از فارس، ترک، کرد و ترکمن با مشارکت ۶۴ درصدی رتبه دوم استان های کشور در انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی را داشتند که مایه مباهات است، گفت: گرچه این استان از نظر اقتصادی با بالاترین نرخ تورم و کمترین درآمد سرانه، مظلوم ترین استان کشور است و این مشارکت نیز به دلیل ولایت پذیری مردم است که بارها آن را اثبات کردند؛ حال نوبت دولتمردان است.
نماینده مردم بجنورد، مانه، سملقان، جاجرم، گرمه، راز و جرگلان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: آیت الله رئیسی که ۷۵ درصد آرای مشارکت کنندگان این استان را کسب کرد باید به این لبیک عمومی پاسخ داده و به این استاد مستعد مظلوم توجه کرده و با اولین سفر استانی به منطقه و توجه به مطالبات مردم، پاسخ این اعتماد مردم را بدهند.
وی در ادامه خطاب به وزرای فعلی و آینده نیرو با بیان اینکه استان خراسان شمالی کم آب است، عنوان کرد: گروهی در وزارت صنعت و کشاورزی مجوز تولید صادر می کنند و آقایان در وزارت نیرو و آب منطقه ای، مجوز سرمایه گذار را باطل می کنند چرا که مجوزها آببر است.
وحیدی تصریح کرد: حضرات دولت تصمیم می گیرند آب عمان را تا ۱۰۰ کیلومتری استان خراسان شمالی بیاورند اما برای این استان و صنایع آن آب تخصیص نمی دهند و حتی این استان از آب خزر هم محروم است در حالی که نیروگاهی سیکل ترکیبی خراسان شمالی چند برابر ظرفیت نیاز خود بخشی از برق استان های همجوار مانند گلستان، مازندران و سمنان را تأمین می کند.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم در ادامه با بیان اینکه آب منطقه ای و جهاد کشاورزی از ۱۱ دشت این استان، ۸ دشت را کاملا ممنوعه اعلام کرده است، یادآور شد: در ۴۳ درصد جمعیت روستایی این استان کشاورزی، دامپروری و صنایع خرد روستایی رواج دارد اما با بی آبی دست و پنجه نرم می کنند که تا ۵۰ سال آینده همه این روستاها را خالی از سکنه خواهد کرد.
وی خطاب به کابینه دولت عنوان کرد: استان خراسان شمالی کم آب بوده و مردم نیاز به توجه دارند؛ یا سهمی از انتقال آب دریای عمان، خزر یا ارس بدهید و یا مجوز برداشت از مناطق پرآب استان از نقاط مرزی دهید؛ تا کی دام های دامدار و عشایر علاوه بر گرسنگی با نرخ بالای نهادههای دامی، تشنه هم باشند و تا کی خسارت خشکسالی کشاورز در شرایطی که تابآوری اش به حداقل رسیده ادامه یابد و تا کی ۳۰۰ روستای دارای تنش آبی داشته باشیم که مردم ۱۰۰ روستا روزها به انتظار تانکر آب می نشینند.
وحیدی ادامه داد: اگر دولت ها طی ۲۰ سال گذشته به ندای رهبری جهت تأمین انرژی صلح آمیز هسته ای برای تأمین برق و تأمین انرژی های تجدیدپذیر نظیر بادی و خورشیدی در دشت هایی مانند جاجرم، گرمه و سملقان توجه می کردند و چشم انداز مصرف آب را درست مدیریت می کردند، گرفتاری های امروز جامعه بسیار کمتر بود.
این عضو مجمع نمایندگان استان خراسان شمالی خطاب به وزیر راه و شهرسازی، تأکید کرد: وقتی در استانی محصولات استراتژیک منحصر به فرد در خاورمیانه چون لوله های استخراج و انتقال نفت در لوله گستر اسفراین، شمش در جاجرم و توسعه صنعت پتروشیمی و سیمان سمنگان وجود دارد اما متوقف شده حتما نیاز به راه و راه آهن وجود دارد و نیاز به تکمیل راه های اصلی از جمله بزرگراه بجنورد-گلستان و راه ترانزیتی میامی-بجنورد، بزرگراه بجنورد-اسفراین و راه آهن مشهد-بجنورد-گرگان است که به آرزو تبدیل شده است.
وی در ادامه با بیان اینکه خراسان شمالی دارای معادن سرشار از ثروت بوده و ثروت آن برابر یکی از کشورهای مهم اروپا است، عنوان کرد: اما به دلیل نبود زیرساخت در حوزه حمل و نقل و آب، امکان لازم برای توسعه و استخراج را نداشته و حال آن که این منفعت نه تنها برای استان بلکه برای کل کشور است.
وحیدی خطاب به وزیر کشور و رئیس سازمان برنامه و بودجه تأکید کرد: در زلزله شدید ۲ ماه گذشته و سیل های پیاپی که خسارات زیادی را به روستاییان و زیرساخت ها و تولیدکنندگان وارد کرد، مردم بسیار مورد بی مهری مسئولان قرار گرفتند و تأخیر در جبران خسارات، شرایط زندگی را برای مردم در مناطق آسیب دیده بسیار سخت کرده است پس مدیریت بحران چه نقشی دارد؟
این نماینده مردم در مجلس یازدهم در ادامه خطاب به وزرای امور خارجه و کشور و دبیر شورای عالی امنیت ملی تأکید کرد: استانی که هممرز کشور همسایه ترکمنستان بوده، ۳۰۰ کیلومتر مرز آرام داشته و مردم دو کشور در نقاط مرزی دارای اشتراکات فرهنگی فراوانی بوده که می توانند زمینه برقراری اشتراکات اقتصادی را ایجاد کنند، وجود بازارچه مرزی، منطقه ویژه اقتصادی، جاده های مرزی، توجه به مرزبانی و هنگ مرزی از بدیهی ترین مطالبات آن بوده که بر جای مانده از گذشته است که البته مورد تأیید و تأکید آیت الله رئیسی در ایام انتخابات نیز قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه آموزش عالی استان دارای مهم ترین ظرفیت توسعه است، اظهار داشت: پیگیری مستمر سال گذشته و حمایت های کمیسیون های آموزش و اصل نود، ریاست مجلس و دفتر رهبر معظم انقلاب باعث حفظ استقلال بزرگ ترین دانشگاه تک جنسیتی پس از انقلاب یعنی کوثر بجنورد و دانشگاه فنی و مهندسی استان شد.
نایب رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی در پایان گفت: لازم است به بلای رزومه سازی مدیران در ارگان های حیاتی استان خراسان شمالی پایان داده شده و اجازه دهند از ظرفیت مدیران بومی استفاده شود.
نظر شما