به گزارش «نماینده» فاطمه محمدبیگی در مورد مجوز مرخصی ۹ ماهه زایمان گفت: سال ۹۲ بود که طبق قانون، مرخصی زایمان از ۶ ماه به ۹ ماه افزایش یافت؛ اقدامی درخور تحسین که با نگاه حمایت از خانواده و تشویق به فرزندآوری مصوب شد؛ دولت در حال مشخص کردن منابع مالی این مصوبه است، این مصوبه از سال ۹۲ اجباری شده اما با شکایت دیوان عدالت برقرار میشود و تاکنون هم بیشتر سازمانهای بیمه گر خودشان پرداخت می کردند منتها سازمان تامین اجتماعی تا زمانی که شکایت صورت نگیرد از پرداخت آن امتناع می کند.
پرداخت تمام حق و حقوق مادران در زمان ۹ ماه مرخصی زایمان
نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز در مجلس شورای اسلامی افزود: مجوز مرخصی ۹ ماهه زایمان با تلاش نمایندگان در دستور کار قرار گرفت و همچنین در طرح جوانی و تعالی خانواده و هم در بودجه ۱۴۰۰ دیده شده است؛ در کنار آن سازمانهای بیمه گر را موظف به پرداخت آن کرده بدون اینکه نیازی به شکایت از آن باشد؛ از نکات مورد توجه این مصوبه پرداخت تمام حق و حقوق مادران در زمان ۹ ماه است و بازگشت آنها به مشاغل کاری خود البته با امنیت شغلی سابق خواهد بود.
عضو هیات رئیسه کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: کارگروهی در دولت تشکیل و مشغول فعالیت شده است و بحث اعتبارات و مرخصی زایمان به مدت ۹ ماه را در دستور پیگیری قرار داده است.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: مجلس یازدهم پیگیر قانونی و اجرایی شدن مصوبه مرخصی ۹ ماهه زایمان است، دولت باید این قانون را از سال ۹۲ اجرایی میکرد و تاکنون انجام نداده و این موضوع جزو مطالبات نیمی از جامعه یعنی زنان است که خوشبختانه در طرح جوانی و تعالی خانواده این موضوع تحکیم می شود.
عضو هیات رئیسه کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در کشور هر قانونی گذاشته میشود تنها نباید اختصاص به بخش دولتی باشد بلکه بخشهای خصوصی هم ملزم به اجرای آن خواهند بود بر همین اساس مصوبه مرخصی ۹ ماهه زایمان تنها به بخش دولتی اختصاص ندارد بلکه بخش خصوصی هم باید پایبند اجرایی شدن آن باشند؛ البته باید تسهیلاتی برای آنها در نظر گرفته شود به فرض مثال پیشنهاد میشود کارفرمایانی در طول یکسال در مجموعه کاری خود تعداد سه نفر از بانوان مشغول در زیر مجموعه خود از مرخصی زایمان استفاده کردهاند تخفیفات بیمهای و مالیاتی برای آنها در نظر گرفته شود.
محمدبیگی ادامه داد: تصویب این قانون هم در فرزندآوری در خانوادهها و هم در حفظ سلامت مادران در نهایت به راندمان کاری مادران شاغل اضافه میشود و در نهایت تضمین نیروی کار آینده است؛ بر همین اساس اگر صندوقهای بیمهای ما آینده نگر باشند بدون شک در اعطای مرخصی زایمان با مشکل مواجه نخواهیم بود.
برنامه ریزی کوتاه مدت دولتها یعنی آسیب وحشتناک به ملت
نماینده مردم در مجلس یاد آور شد: برنامه ریزی کوتاه مدت دولتها یعنی آسیب وحشتناک به ملت؛ دولتها باید چشم اندازه ۲۰ الی ۳۰ ساله برای برنامههای خود پیش بینی کنند وگرنه با مشکلات متعددی در پیش روی سیاستگذاریها خود مواجه خواهند بود که جبران آن گاهی ممکن نیست.
محمدبیگی در مورد منابع مادی مصوبه ۹ ماهه مرخصی زایمان به خبرنگار خانه ملت گفت: در حال حاضر مصوبه مرخصی ۹ ماهه زایمان در حال بررسی است اما در حوزه طرح جوانی جمعیت این طرح ٧٤ مادهای در ۱۵ بند شامل؛ اعتبارات تملک دارایی در یک بند و دوتبصره، از محل یک درصد مالیات بر ارزش افزوده، یک درصد از محل یک درصد جدول هدفمندی یارانه ها، ۳ درصد از محل مابه التفاوت ارز، ۱۰ درصد از محل اجرای ماده ۳۷ قانون بخش مالیات،۵۰ درصد منابع از مالیات به خانههای خالی، بخشی از محل حذف یارانههای پر درآمد، ۱۰۰ درصد از محل تخلفات رانندگی، ۳۰ درصد از محل اصل ۴۹ قانون اساسی و …. است در این دولت، مجلس و شورای نگهبان و مجموعه سیاست گذاران کشور باید در اندیشه تغییر الگو برنامه ریزی کشور در حوزه بودجه و اعتبار سیاست افزایش جمعیت را داشته باشند که مصوبه ۹ ماهه مرخصی مادران بخشی از طرح است.
نائب رئیس دوم کمیسیون طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده در پایان خاطرنشان کرد: با درخواست پی در پی نمایندگان مصوبه ۹ ماهه مرخصی زایمان پس از ۸ سال تصویب شده است فراموش نکنیم دولت در عملکرد خود بسیار کم کاری داشته است در طول ۸ سال لایحه ای در این راستا به مجلس ارائه نشده امیدوارم دولت بعدی این موضوع را هدفمند اجرایی کند.
پایان پیام/
نظر شما