به گزارش «نماینده»، عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان در جمع دانشجویان و دانشپژوهان نهمین دوره تربیتی آموزشی الصافات گفت: از اینکه در جمع دانشجویان هستم بسیار خوشحالم و حضور در جمع دانشجویان را غنیمت میشمارم.
وی در ادامه ضمن گرامیداشت روز مقاومت و سالگرد پیروزی حزبالله در جنگ ۳۳ روزه و تبریک و تسلیت به مناسبت شهادت «محسن حججی» گفت: جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک شجره طیبهای که با هدایتهای حضرت امام و پشتیبانی مردم و لطف خدا به نتیجه رسید ثمره مقاومت و استقامت بود.
کدخدایی تصریح کرد: مردمی که معتقد به دین اسلام بودند و از ظلم و ستم رژیم طاغوتی به خشم آمده بودند با انواری که حضرت امام(ره) در آنها دمید حرکت کردند و با ایثارگری و فداکاری و تقدیم شهدا توانستند رژیم طاغوتی را سرنگون کنند و به جای آن یک نهال جدید بکارند. این نهال امروزه حدود ۴۰ سال از آن گذشته است و طوفانهای زیادی دیده اما مقاوم به راه خود با پشتیبانی، ایثارگری و فداکاری مردم و جوانان ادامه میدهد.
سخنگوی شورای نگهبان اضافه کرد: آنهایی که اعتقاد به دین مبین و یک راه صحیح دارند و آنهایی که استقامت میکنند در این راه، هر دو در کنار هم راهی را باز میکنند برای اینکه این شجره طیبه بتواند در مسیر صحیح خود حرکت کند.
وی گفت: دوران جنگ تحمیلی جوانان ما برای تحکیم پایههای دینی به جبهه و جنگ میرفتند. آنها بدون هیچ چشمداشتی برای کیان نظام جمهوری اسلامی گام برداشتند و با اعتقاد دینی و ایمان به خدا و راه مستقیمی که خدا برای آنها ترسیم کرده بود، حرکت میکردند.
کدخدایی خاطرنشان کرد: قانون اساسی ما هم به همین شکل تدوین شد. وقتی مقدمه قانون اساسی را میبینم که میگوید «حکومت فارغ از مباحث طبقاتی است، حکومت یک نظام مدیریتی است برای اینکه انسان را به تکامل برساند.
وی گفت: حرکت در این مسیر، حرکتی نیست بگوئیم یک فرد یا گروه برتری ناروا بر دیگران داشته باشد، یعنی آن چیزی که در نظامهای سیاسی دیگر میبینیم.
سخنگوی شورای نگهبان افزود: حضرت علی یا سایر ائمه هیچگاه برای نفس حکومت، حکومت نکردند برای هدایت انسان آمدند. اگر حکومتی تشکیل میشود ابزاری است برای هدایت انسانها.
کدخدایی تاکید کرد: اگر حکومت را به عنوان یک ابزار نیل به آرمانهای صحیح بدانیم دفاع از آن نیز لازم میشود و این حفاظت در ابعاد مختلف است. اگر جمعی برای تحقق آرمانهای الهی حکومتی را شکل دادند باید از آن حکومت پاسداری و حفاظت کنند.
وی گفت: این حفاظت ابعاد مختلف دارد در یک جا حفاظت نظامی است که باید از مرزهای اسلامی دفاع کرد. جمهوری اسلامی ایران وقتی شکل گرفت دفاع از آن برای همه واجب شد، و در هر جا افراد میتوانند دفاع کنند لازم است که حضور داشته باشند و این یک حکم شرعی است.
کدخدایی ادامه داد: وقتی امام میفرمایند حفظ حکومت واجب است، یعنی حکومت یک ابزار است و این ابزار نقش تعیین کننده دارد و بنابراین باید از آن حفاظت شود و این حفاظت فرقی نمیکند در کجا باشد، مثلا اگر امروز حزبالله حضور نداشت وضعیت فلسطین و سوریه و جمهوری اسلامی ایران چگونه میشد؟
سخنگوی شورای نگهبان اظهار داشت: یک رژیم مسلح و ناقض قطعنامههای بینالمللی در همه مسائل دخالت میکند و توسعه طلبی خود را کنار نمیگذارد. اگر مقاومت حزب الله در جنگ ۳۳ روزه نبود قطعاً رژیم صهیونیستی تا الان اقدامات دیگری را انجام داده بود و از این جلوتر میآمد.
کدخدایی خاطرنشان کرد: در بحث غزه دیدیم چه جنایتهایی صورت گرفت ولی مقاومت ثمره داد درست مثل سوریه. در دولت اوباما کار سوریه را تمام شده میدانستند ولی مقاومتی که صورت گرفت آنها را باز داشت و الان وضعیت سوریه وضعیت دیگری است.
وی گفت: دفاع از مرزهای اسلام به عنوان یک امر جدی از هر طریقی لازم است. گاهی اوقات این مقاومت و ایثارگری و جهاد در حوزههای مختلف نشان داده میشود، یعنی اگر امروزه تهاجم فرهنگی داریم همه ما موظف هستیم به هر طریق ممکن مقاومت کنیم، طرحهای جدیدی بدهیم، حتی اگر از طریق فیزیکی هم شده فرهنگ خود را حفظ کنیم.
سخنگوی شورای نگهبان افزود: گاهی اوقات میگویند چون مرز فرهنگی نداریم پس نمیتوانیم مقاومت کنیم اما این اشتباه است. در حوزه اقتصادی هم همینطور است. چرا رهبر معظم انقلاب بحث اقتصاد مقاومتی را مطرح میکنند؟ مفهوم اقتصاد چیست؟ اقتصاد مقاومتی یعنی تکیه بر منابع و سرمایه های داخلی و تاکید بر امکانات داخل کشور، اقتصاد مقاومتی در مقابل هجمه اقتصادی بیگانه است، در جایی که شما را تحریم میکنند بر خلاف شعارهایی که گوش فلک را کر کرده است.
کدخدایی اظهار داشت: در حوزه سیاسی نیز چنین است. در حوزه سیاسی گاهی اوقات این صحبتها میشود چرا ایران نسبت به افراد حساس است و بررسی صلاحیتها را دارد.
وی گفت: تمام نظامهای سیاسی برای حریم سیاسی خود شان و منزلت قائل هستند و هرکاری را که لازم باشد انجام میدهند. چرا امروزه میشنویم که ترامپ اجازه ورود برخی اتباع کشورها را نمیدهد. پس این حقوق بشر کجاست؟ پس هر جامعهای میتواند حریمهای خود را در حوزههای مختلف مشخص کند.
سخنگوی شورای نگهبان ادامه داد: جمهوری اسلامی وقتی شکل گرفت و این همه شهید و جانباز دادیم، پس این نظام باید حفظ شود. قانون اساسی به عنوان معیار اصل نظام جمهوری اسلامی ایران شکل گرفت.
کدخدایی گفت: اگر این معیار و محک مورد قبول است که هست پس باید بر اساس آن عمل کنیم. مراجعی قرار داده شده برای پاسداری از قانون اساسی، نهادی را تشکیل شده به عنوان شورای نگهبان که باید پاسداری کند از قانون اساسی و مقاومت هم باید بکند و از ورود ناخالصیها جلوگیری کند.
وی افزود: وقتی تمام مصوبات مجلس باید تحت نظارت شورای نگهبان باشد این یعنی پاسداری شورای نگهبان از قانون اساسی. حکومت جمهوری اسلامی ایران آمده که فقط مردم را هدایت کند و طمع و درخواست دیگری ندارد. صاحبان حکومت و مقامات سیاسی و اجتماعی هم باید در این مسیر حرکت کنند.
کدخدایی گفت: گاهی اوقات صحبتهایی میشود که ما به زور نمیتوانیم افراد را به بهشت ببریم یا این که وظیفه هدایت مردم به عهده ما نیست، این اصل قانون اساسی و مقدمه قانون اساسی است که از طریق اجتهاد مستمر فقهای دارای شرایط احکام اسلامی را استخراج کنید و بر اساس آن جامعه را هدایت کنید.
وی افزود: یکی از ابزارها و نهاد برای هدایت و محافظت جامعه شورای نگهبان است. یکی از نهادهای اگر در اصل ۹۹ آمده و میگوید نظارت بر مجلس به عهده شورای نگهبان است میخواهد جلوگیری کند از نفوذ ناخالصیها.
کدخدایی گفت: مناقشه میشود که میگویند بگذارید مردم خودشان انتخاب کنند اما آیا همه مردم اسناد و اطلاعات و ابزارهای لازم را در اختیار دارند؟ مانند اینکه وقتی جرمی رخ میدهد بگوئیم بگذارید مردم خودشان آن را حل کنند.
سخنگوی شورای نگهبان تصریح کرد: شورای نگهبان آمده از عملکرد مقامات سیاسی و هم از انتخاب آنها پاسداری کند و با کارشناسی ببیند این افراد و مقامات شرایطی را که قانونگذار تعیین کرده را دارند. در همه جای دنیا هم نهادهایی برای این کار در نظر گرفته شده است.
وی گفت: در موضوع برگزاری انتخابات اختیار تام به شورای نگهبان داده شده است و مرجع دیگری را غیر از شورای نگهبان معرفی نکردهاند. پس نهاد دیگری نمیتواند به جای شورای نگهبان تصمیم بگیرد. پس وظیفه شورای نگهبان پاسداری از قانون اساسی است. همه مصوبات مجلس هم باید برای تائید به شورای نگهبان بیاید.
اگر شورای نگهبان تشخیص نداد یک فردی رجل سیاسی یا مذهبی است یا مدیر و مدبر، به معنای این نیست که اتهامی به فرد وارد است. البته ممکن است کسی هم در این زمینه مرتکب تخلفی شده باشد ولی اگر بنده به عنوان عضو شورای نگهبان تشخیص ندادم که فلان فرد صلاحیت لازم را دارد اینجا دیگر دلیل نمیخواهد، چون من وظیفه دارم احراز کنم و اگر من وظیفهام را انجام ندادم شما باید از من سوال کنید که چرا وظیفهام را انجام ندادهام.
کدخدایی ادامه داد: در شورای نگهبان کسی در فکر رقابت سیاسی نیست. شان شورای نگهبان بالاتر از این است که بخواهد با یک فرد یا نهاد درگیریهای اینچنینی داشته باشد. اینکه با یک شعار سیاسی بخواهیم عملکرد شورای نگهبان را زیر سوال ببریم بیانصافی است.
وی گفت: ما با تهدیدها و فشارها نباید از میدان خارج شویم. شورای نگهبان در ادوار مختلف تلاش کرده در این راستا حرکت کند. ممکن است ابهاماتی وجود داشته باشد که اینها را میتوان تحقیق و سوال کرد تا ببنید کدام درست است.
نظر شما