به گزارش «نماینده»، رقابت جای خود را به جدال داده؛ هرچند هنوز خیلی از مردم از آن خبر ندارند، اما در پشت پرده ماجرا، جنگ قدرت زودتر از آن چیزی که انتظارش می رفت شروع شده است.
صندلی شهرداری تهران آنقدر مهم است که اعضای شورای پنجم را درست ساعاتی پس از رای آوردن، به فکر انتخاب جانشین قالیباف انداخت؛ انتخابی که طی دو ماه گذشته از انتخابات بدون حاشیه نبوده است.
هفته گذشته بود که رای گیری برای انتخاب گزینه های شهرداری تهران از بین واجدین شرایط، توسط اعضای منتخب شورای پنجم انجام شد و نتایجی بدست آمد که بسیاری از اصلاح طلبان را شوکه کرد.
در بین گزینه های مطرح برای شهرداری تهران، محمد علی نجفی عضو حزب کارگزاران سازندگی ۲۱ رای، حسین مرعشی عضو دیگر حزب کارگزاران سازندگی ۲۰ رای، الهه کولایی ۱۶ رای، سید محمد افشانی عضو حزب کارگزاران سازندگی ۱۴ رای، حبیب الله بیطرف ۱۱ رای، محمد شریعتمداری معاون اجرایی رئیس جمهور ۱۱ رای و در نهایت محسن مهرعلیزاده ۹ رای را کسب کردند.
صدرنشینی دو عضو حزب کارگزاران سازندگی در میان گزینه های شهرداری تهران آنهم با وجود کناره گیری نفر اول این لیست (محمد علی نجفی) از مناصب دولتی به دلیل بیماری، برای بسیاری عجیب به نظر می رسید تا جایی که شائبه تبانی برخی جریان ها در داخل شورای شهر برای این رای گیری احساس می شد.
در این بین آخر شدن محسن مهرعلیزاده به عنوان کسی که همگان وی را گزینه رئیس دولت اصلاحات برای شهرداری تهران می دانند (و وی نیز تا کنون این موضوع را رد نکرده) از موضوعات قابل توجهی است که تعجب برخی از ناظران بیرونی را برانگیخت.
اطلاع از برخی مسائل پشت پرده اما تا حدودی می تواند فضای رای گیری هفته گذشته برای انتخاب گزینه های شهرداری تهران و همچنین نتیجه آنرا مشخص کند.
در ادامه برخی انتقادات از شورای سیاست گذاری اصلاح طلبان به ریاست عارف درباره لیست این جریان در انتخابات شورای شهر، دامنه آن انتخاب شهردار تهران نیز کشیده شده است؛ به شکلی که برخی اعضای حزب کارگزاران سازندگی و حزب اتحاد ملت در جلسات مختلفی تلویحا تاکید کرده اند که «دیگر نباید اجازه دهیم شورای سیاست گذاری و خاتمی برای ما تصمیم بگیرند»
از همین رو پیش از برگزاری رای گیری برای انتخاب گزینه های شهرداری تهران لابی گسترده ای از سوی برخی نزدیکان این دو طیف در میان اعضای شورای پنجم آغاز می شود و نتیجه رای گیری به گونه ای رقم می خورد که دو عضو کارگزاران سازندگی در رتبه های اول و دوم قرار گرفته و محسن مهرعلیزاده به عنوان گزینه مورد وثوق خاتمی در رتبه هفتم قرار می گیرد.
نکته قابل توجه اینکه احمد ترک نژاد از فعالان اصلاح طلب یکی دیگر از گزینه هایی بود که نزدیکان عارف مانند حسن رسولی رئیس دفتر وی، تلاش می کردند وی را در بین هفت نفر گزینه نهایی برای شهرداری تهران قرار دهد که با طرح ریزی و لابی کارگزاران و اتحاد ملت برای هجمه به شورای سیاستگذاری، عارف و خاتمی، ناکام ماند.
بر اساس آخرین توافق صورت گرفته میان جریان کارگزاران و دیگر طیف های همسو با آنها در شورای شهر تهران، قرار است بعد از تشکیل شورا و رای گیری نهایی برای انتخاب شهردار تهران، محمد علی نجفی به عنوان شهردار تهران انتخاب شود و حسین مرعشی نیز به عنوان قائم مقام وی در شهرداری تهران مشغول به کار شود.
با این طراحی و ریاست احتمالی محسن هاشمی در ریاست شورای شهر تهران، در واقع پازل کارگزاران سازندگی برای بدست آوردن موقعیتی برتر در شهر تهران نسبت به برخی چهره های با نفوذ اصلاح طلب، کامل می شود.
در این بین حتی تعدادی از نیروهای رده میانی اصلاح طلب با اطلاع از این طرح، از اعضای شورای شهر پنجم و برخی جریان های پشت پرده شدیدا انتقاد کردند و به عنوان مثال علیرضا خامسیان از چهره های دفتر با کنایه «چهره امنیتی» از نفرات برتر هفت نفر برگزیده شورای پنجم برای شهرداری تهران، انتقاد کرد.
حال باید دید لیدر اصلاحات که با حمایت از عارف لیست مورد انتقاد اصلاح طلبان در انتخابات شورای شهر را تائید کرد، آیا می تواند با اعمال نفوذ گزینه مورد علاقه خود برای شهرداری تهران را به اعضای شورای پنجم تحمیل کند یا اینکه جنگ قدرت آغاز شده در میان طیف کارگزاران و جناح همراه خاتمی، برنده ای دیگر خواهد داشت؟
نظر شما