شناسهٔ خبر: 104449 - سرویس سیاست
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا

پیش بینی عضو جامعه روحانیت از ترکیب مجلس دهم

عضو جامعه روحانیت مبارز اظهار داشت: در شرایط فعلی، مجلس دهم نیز اصولگرا خواهد بود مگر آنکه در زمان باقیمانده تا انتخابات، اتفاق خاصی پیش آید.

به گزارش«نماینده»حجت‌الاسلام و المسلمین حسین ابراهیمی با تاکید بر پیش‌بینی‌ناپذیر بودن آرای مردم در جریان انتخابات، گفت: در طول تاریخ انقلاب کمتر پیش آمده است که نتایج نظرسنجی‌ها با رای نهایی مردم تطابق کامل داشته باشد، اما در سطح جامعه متغیرهایی نیز وجود دارند که می توانند در تعیین و جهت‌دهی به آرای مردم تأثیرگذار باشند. در حال حاضر اگر شرایط به روال موجود پیش برود، مجلس بعدی نیز اصولگرا خواهد بود. ولی اگر متغیرهایی مثل اجرایی شدن توافق جمهوری اسلامی با 1+5 تاثیر خود را بگذارند و تکلیف نهایی آن، هم در کنگره آمریکا و هم در مجلس شورای اسلامی مشخص شود، ممکن است نتایج انتخابات مجلس نیز به نحو دیگری رقم بخورد.

او با بیان این عقیده که گروها و جریانهایی که به دولت نزدیکتر هستند از امکانات و ارتباطات بیشتری برای شرکت در انتخابات آتی مجلس برخوردارند، گفت: مدتهاست که جریانهای سیاسی، چه اصولگرا و چه اصلاح طلب، با تمام توان مشغول آماده‌سازی خود برای حضور در انتخابات مجلس هستند و در این راستا جلسات متعددی هم برگزار کرده و می‌کنند، مخصوصا‍ً اصلاح طلبان که از دیدگاه من در برنامه‌ریزی‌ها خیلی جلوتر هم هستند تا جایی که شنیده می شود کاندیداهایشان را نیز تقریباً مشخص کرده‌اند. بنابراین در صحنه سیاسی کشور هر دو جناح حضور موثری دارند و حتی معتقدم فعالان سیاسی در این دوره بیش از گذشته به فعالیتهای انتخاباتی علاقه نشان می‌دهند.

عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز در ادامه افزود: فعالان سیاسی نیاز به راهنما ندارند، آنها خودشان می‌دانند چه زمانی و در چه مرحله ای بروز و ظهور پیدا کنند و البته طبیعی است که هرچه به انتخابات نزدیکتر شویم دامنه بروز و ظهور فعالیتهایشان بیشتر نیز خواهد شد.

ابراهیمی با بیان اینکه مجلس نهم در رابطه با دولت مواضع خوب و دلسوزانه‌ای داشته است، گفت: البته مجلس هم مثل هر نهاد دیگری نقاط قوت و ضعف خود را دارد که این موارد نیز در پایان هر دوره از مجلس مورد قضاوت نهایی مردم قرار خواهد گرفت و ترکیب مجلس آینده را مشخص خواهد کرد. من با این نظر که مجلس با دولت بیشتر تقابل داشته است نه تعامل،مخالفم. مجلس مرده که به درد کسی نمی خورد، مجلس باید حیات خود را اعلام بکند و نقش نظارتیش را نیز به خوبی ایفا کند.

به گفته وی، نقش نظارتی مجلس بر دولت، هم حمایتگرانه است و هم منتقدانه که هر دوی این وجوه در جای خود بسیار مفید و مناسب هستند. مجلس نهم در موارد بسیاری از دولت حمایت کرده و می‌کند ولی در عین حال در مواردی هم باید انتقاد کند تا وظیفه نظارتی خودش را به طور کامل انجام داده باشد.

 

 

نظر شما