به گزارش «نماینده»، در این همایش که جمعی از شخصیتهای فرهنگی و مقامات محلی حضور داشتند، موضوع ایران از منظر تاریخ تمدن، مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
سبحانی، سرکنسول ایران در شانگهای در ابتدای این همایش در سخنانی به موقعیت تاریخی ایران اشاره کرد و گفت: ایران، گنجینهای کهن و سرزمینی است به دیرینه تاریخ که قدمت تمدن، گستردگی و تنوع بناهای باشکوهش نشان از تمدنی کهن و پویا دارد.
وی همچنین اظهار کرد: تنوع بینظیر آب و هوایی در ایران سبب شده تا در زمستان در مناطق جنوبی آن به ورزشهای تابستانی و هم زمان در مناطق کوهستانی شمالی و غربی به ورزشهای زمستانی بپردازند.
چن تونگ، رییس دانشکده ادبیات زبان فارسی و اتاق ایرانشناسی دانشگاه مطالعات بینالمللی شانگهای، دومین سخنران این همایش، تاریخ، تمدن و فرهنگ ایران قبل و بعد از اسلام را همراه با پاورپوینت تصاویر به تفصیل تشریح کرد.
وی در بخشی از اظهاراتش گفت: ایران قدیم، سرزمین پهناوری بوده است با تمدنی منحصر بفرد در تاریخ بشر. ایرانیان تأثیر ژرف و عمیقی بر سایر تمدنهای بشری گذاشتند. در این تمدن انواع بناها با معماری و طراحیهای متنوع در هر دوره قابل مشاهده است. ایرانیان تکنیکهای منحصر بفردی در تمام ابعاد تمدنی و فرهنگی داشتهاند؛ به طوری که غنیترین آثار را در زمینههای گوناگون خلق کردند.
وی سپس به علل پذیرش اسلام و مذهب تشیع و تأثیر معنوی آن در زبان فارسی و نقش و تأثیر به سزایی که شعرایی چون سعدی و حافظ در تاریخ ایران و جهان داشتهاند، پرداخت.
چن خاو وئو، محقق مرکز تحقیقات دانشگاه پکن، سخنران بعدی این مراسم بود که با ارایه مقالهای با عنوان «از پرسپولیس تا آتن» به بحث و بررسی درباره دو تمدن ایران و یونان و مقایسه معماریهای تخت جمشید، مقبره کوروش و آکرو پولیس آتن پرداخت.
چن خاو وئو در بخشی از سخنان خود گفت: ایران، یکی از قدیمیترین تمدنهای جهان، ابتدا با تشکیل پادشاهی نیاایلامی در سال ۲۸۰۰ - ۳۲۰۰ قبل از میلاد و بعد یونان به عنوان مهد تمدن غرب، نقش مهمی در تاریخ بشر داشتهاند، هر چند آنان با هم جنگهایی داشتند؛ اما تمدن ایرانی توانسته بود در تمدن یونان تأثیر بگذارد.
بهنام آزاد، وابسته فرهنگی ایران در شانگهای، آخرین سخنران این همایش، با اشاره به وجود تمدنهای کهن قبل از سلسلههای هخامنشیان، اشکانیان و ساسانیان در ایران همچون شهر سوخته، عیلام، سیلک، اورارتو، گیان، مانناییان و تمدن کاسیها، گفت: بسیاری از محققین و شخصیتهای علمی جهان از گذشته تا کنون چون ابن بطوطه، مارکوپولو، جواهر لعل نهرو، گروسه (نویسنده تاریخ کمبریج) هلن اشمیت، هگل، ریستن سن، ویل دورانت (نویسنده تاریخ تمدن) و ... اذعان کردهاند که فرهنگ و تمدن دیرپای ایران، نفوذی پذیرفتنی و ماندگار در شرق و غرب آسیا و اروپا داشته که پارهای آثار آن هنوز هم قابل انکار نیست.
وی ادامه داد: آثار بیشمار و درخشان تمدن ایران به گونههای مختلف بر فرهنگ و معارف بسیاری از اقوام و ملل در مناطق جغرافیایی پهناور ژرف، گسترده و نمایان بوده است.
وابسته فرهنگی کشورمان در شانگهای در ادامه سخنانش اظهار کرد: با ظهور و ورود اسلام، تحول بزرگ تاریخی حادث شد و فرهنگ و تمدن ایرانی، غنایی دوچندان یافت. هیچ تحول بزرگی به اندازه ظهور اسلام بر تمدن ایران مؤثر نبوده است و امتزاج فرهنگ ایرانی و آموزههای اسلامی، فرهنگی در نهایت باعظمت و بزرگ خلق کرد که از جلوههای آن دانشمندان، فیلسوفان، متفکران، هنرمندان و شاعران بزرگ بوده و انقلاب اسلامی نیز نتیجهای از اثرات آن است.
در این همایش، گروه موسیقی سنتی «چکامه» به اجرای قطعاتی از موسیقی ایرانی پرداخت که مورد توجه شرکتکنندگان قرار گرفت.
نظر شما