به گزارش نماینده، آرکادی دورکوویچ معاون نخست وزیر روسیه اعلام کرد که این کشور از ارگانیسمهای اصلاح شده ژنتیکی(GMOs) برای افزایش تولید در کشاورزی استفاده نخواهد کرد.
وی گفت: «روسیه مسیر متفاوتی را انتخاب کرده است، ما هرگز چنین تکنولوژی را استفاده نخواهیم کرد».
دورکوویچ ادامه داد: در نتیجه این تصمیم درست محصولات تولیدی روسیه یکی از سالمترین محصولات دنیا خواهد بود.
وی گفت:البته ما باید از دیگر تکنولوژیهای مدرن در کشاورزی برای افزایش عملکرد استفاده کنیم و استفاده خواهیم کرد.
معاون نخستوزیر روسیه گفت: منابع غنی خاک کشور روسیه این امکان را میدهد که با استفاده از کود شیمیایی کمتری نسبت به کشورهای دیگر نتیجه بهتری در تولید کشاورزی بگیریم.
بر اساس این گزارش، پوتین رئیس جمهور روسیه هم سال ۲۰۱۴ گفت: روسیه باید شهروندان خود را از مصرف محصولاتی که به طریق ژنتیکی اصلاح میشوند باز دارد.
میدویدیف نخسـتوزیر روسیه هم با تائید این صحبتها اظهار کرده است: روسیه هیچ توجهی به واردات محصولات اصلاح شده ژنتیکی ندارد. با این حال هنوز مقداری محصولات غذایی اصلاح شده ژنتیکی که اساساً سویا هستند به روسیه وارد میشوند.
نیکولای فیدرو وزیر کشاورزی روسیه معتقد است که این کشور باید کشوری بدون محصول ژنتیکی اصلاح شده باشد.
وی که در اجلاس معاونان صحبت میکرد، گفت:دولت نباید شهروندان خود را آلوده به سم کند.
در فوریه سال ۲۰۱۴ گروهی از سناتورهای شورای فدرال روسیه لایحهای را ارائه کردند که تا توزیع و واردات محصولات اصلاح شده ژنتیکی در روسیه ممنوع شود.
خانه کشاورز ایران به تازگی اعلام کرده است ۸۰ درصد محصول کشاورزی وارداتی تراریخته است، رئیس پژوهشکده بیوتکنولوژی هم ارزش محصولات تراریخته وارداتی به ایران را بیش از ۵ میلیارد دلار عنوان کرده است.
تراریخته (Transgenic) به جاندارانی که از نظر ژنتیکی دستکاری شدهاند گفته میشود.
بسیاری کشورها استفاده از این محصولات را ممنوع کردهاند که به گفته آنها علاوه بر ایجاد اختلالات و بیماریهای زیاد سرطانزا است.