به گزارش نماینده از تسنیم، سالهاست بحث لایروبی اروند رود از سوی مسئولان دولتی مطرح و پیگیری شده است، اما با این وجود هنوز اتفاق امیدوارکنندهای در این زمینه روی نداده است.
اواخر فروردین امسال معاون دریایی سازمان بنادر و دریانوردی از رایزنی با عراقیها برای خروج شناورهای مغروق منطقه مشترک اروند خبر داد.
هادی حقشناس اظهار کرد: سال گذشته یکی دو سفر در این رابطه از طرف مسئولان وزارت راه و شهرسازی کشورمان به عراق و بالعکس انجام شد که امیدواریم امسال به تفاهم درباره خروج شناورهای مغروق در منطقه مشترک برسیم.
وی با بیان اینکه الان شناورهایی با آبخور ۵ تا ۷ متر میتوانند در آبراه اروند تردد کنند، یادآور شد: این در حالی است که در زمان جنگ شناورها با آبخور بیش از ۱۰ متر در اروند تردد میکردند که پس از خروج شناورهای مغروق و لایروبی این آبراه ظرفیت تردد کشتیها با آبخور بیش از ۱۰ متر ایجاد میشود.
این در حالی است که وزیر راه و شهرسازی پس از سفر یک روزه به عراق از مذاکرات انجام شده با مسئولان این کشور برای تسریع روند لایروبی اروند خبر داد.
آخوندی با اشاره به آمادگی گروههای فنی و پیمانکاری ایران برای لایروبی اروند افزود: مقرر شده به محض اینکه توافق برای لایروبی اروند در سطح سیاسی صورت گرفت بلافاصله تمام گروههای پیمانکاری ایرانی، عملیات اجرایی لایروبی را آغاز کنند.
وی پیش بینی کرد عملیات لایروبی اروند به زودی آغاز شود که با پاکسازی اروندرود تحول اقتصادی در آبادان و خرمشهر روی میدهد.
به گزارش تسنیم، وزیر راه و شهرسازی اوایل دیماه سال گذشته پس از امضای یادداشت تفاهم توسعه حمل ونقل ایران و عراق گفته بود: تصمیم گرفته ایم مقدمات اجرایی لایروبی اروند را طی دو هفته آینده اجرایی کنیم که در این صورت کشتی هایی با ظرفیت حدود ۱۲ هزار تن می توانند در اروند رود تردد کنند، در حال حاضر کشتی هایی با ظرفیت کمتر از ۵ هزار تن در اروند تردد می کنند.
حال باید دید آیا تابوی لایروبی و خروج شناورهای مغروق از اروند که طی سالهای اخیر وعدههای فراوانی برای اجرای آن داده شده است، "بهزودی" شکسته میشود یا خیر.
انتهای پیام/