به گزارش نماینده از مهر، داود کشاورزیان در دومین نشست ستاد مركزی هماهنگی خدمات سفر با بیان این كه مرحله دوم سفرهای تابستانی با پایان ماه مبارك رمضان آغاز میشود، اظهار داشت: هدف از برگزاری این نشستها، ایجاد هماهنگی میان دستگاههای مسئول و تامین نیازهای هموطنان و مسافران و گردشگران خارجی در ایام سفرهای تابستانی و همچنین بهبود خدماترسانی و رفع كاستیها و مشكلات موجود در این بخش است.
وی از آمادگی كامل اكیپهای راهداری و راهداران در جادههای سراسر كشور خبر داد و افزود: در زمینه نصب علائم و تجهیزات ایمنی در جادههای سراسر كشور برنامهها و اولویتهای كاری در استانها مشخص شده و اعتبارات لازم در این زمینه اختصاص یافته است. همچنین در زمینه تامین روشنایی در محورهای مواصلاتی، براساس تكلیف قانونی در نقاط مهگیر و داخل تونلها اقدامات لازم تاكنون صورت پذیرفته است.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به سال ساخت و قدمت برخی از راهها همچون جاده چالوس و به ویژه جادههای كوهستانی خاطرنشان كرد: سرعت وسایلنقلیه در جادهها باید مدیریت شود و اگر رانندگان با سرعت مطمئنه در جادهها حركت كنند، منجر به افزایش ایمنی سفر و كاهش تصادفات جادهای میشود. در این راستا دورههای آموزشی ویژه رانندگان ناوگان حملونقل عمومی هم در نظر گرفته شده است كه با همكاری كانون جهانگردی و اتومبیلرانی در سراسر كشور در سالجاری اجرا میشود.
كشاورزیان در بخش دیگری از سخنان خود بر موضوع رسیدگی به وضعیت نمازخانهها و سرویسهای بهداشتی در رستورانها در جادههای برونشهری تاكید كرد و افزود: در این زمینه پیشنهاد میشود مصوبهای از سوی ستاد هماهنگی خدمات سفر ابلاغ شود و در مراكز استانی با مشاركت دستگاههای ذیربط كمیتهای ایجاد شود تا نظارت كامل و اختیار اعمال قانون در صورت نیاز را داشته باشند.
بر اساس این گزارش مرتضی رحمانی موحد معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری و رئیس ستاد مركزی هماهنگی خدمات سفر با اشاره به این كه طرح تابستانی سفرها از سوی دستگاههای ذیربط به استانهای سراسر كشور ابلاغ شده است، افزود: ماه مبارك رمضان به لحاظ كاهش سفرها فرصتی است تا دستگاههای اجرایی بررسی میدانی از وضعیت امكانات سفر و خدمات گردشگری در استانها به عمل آورده و عوامل نظارتی و كنترلی خود را برای ارایه خدمات مناسب به مسافران مستقر کنند.
وی افزود: در سالجاری هم طبق روال سال گذشته دورههای آموزشی در زمینه توانمندسازی عوامل گردشگری در كشور در نظر گرفته شده است كه با حضور عوامل و نمایندگان ستادهای سفر در استانها از نیمه دوم سالجاری برگزار میشود.
رحمانی موحد با تاكید بر لزوم مشاركت همه دستگاهها در ارتقای كیفیت خدمات سفر به هموطنان، افزود: در این زمینه از استانداریهای سراسر كشور درخواست خواهد شد، كمیتههای كاری را در استانها با حضور نمایندگان ستاد فعال كنند و به طور مستمر به رفع كاستیها و مشكلات و ایجاد خدمات و امكانات رفاهی مسافران در حوزههای استانی ذیربط رسیدگی و نظارت كنند.
در همین حال، سرهنگ اسفندیاری جانشین فرمانده پلیس راه راهور ناجا اجرای مرحله دوم طرح تابستانه سفرها را از ۲۸ تیرماه لغایت ۴ مهرماه سالجاری اعلام كرد و افزود: این مرحله همزمان با تعطیلات عید سعید فطر است كه هر ساله به عنوان یكی از ایام پرتردد در جادهها ثبت میشود و امید است با برنامهریزیها و هماهنگیهای صورت گرفته در حوزه مدیریت ترافیك مشكل خاصی بروز پیدا نكند كه این امر مستلزم ایجاد آمادگی در تمامی دستگاههای ذیربط است.
وی با بیان این كه بیش از ۳۵ درصد تصادفات جادهای مربوط به عوامل واژگونیها خودروها شناسایی شده است، افزود: برپایی ایستگاههای سلامت و مكانهایی برای توقف رانندگان در جادهها به ویژه استانهای كویری و ترغیب رانندگان به استراحت در مسیرهای طولانی از جمله اقدامات خوبی است كه از سوی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ایجاد شده است و باید نسبت به افزایش این ایستگاهها اقدام شود.