به گزارش نماینده از ایسنا، رییس شرکت تحقیقاتی "مرکز مالی کویت" در این گزارش نوشت: رقم مذکور دو برابر پولی بوده که در سال ۲۰۱۰ ارسال شده است و رشد قوی را نشان میدهد.
حدود ۲۵ میلیون تبعه خارجی در کشورهای شورای همکاری خلیج فارس شامل بحرین، کویت، عمان، قطر، عربستان سعودی و امارات متحده عربی زندگی میکنند که برابر با جمعیت بومی هستند.
درآمد ارسال شده برابر با ۶.۲ درصد از ۱.۶ تریلیون دلار مجموع تولید ناخالص داخلی کشورهای شورای همکاری خلیج فارس بوده است.
در مقایسه با این رقم، پولی که خارجیهای مقیم آمریکا و انگلیس به خانه ارسال کردند به ترتیب تنها ۰.۷ درصد و ۰.۸ درصد از تولید ناخالص داخلی این کشورها بوده است.
عربستان سعودی با ۱۰ میلیون کارگر خارجی که ۴۴ میلیارد دلار درآمدشان را به خانه فرستادند، در صدر قرار داشت و پس از آن امارات متحده عربی با ۲۹ میلیارد دلار قرار گرفت.
درآمدهای ارسال شده از کویت و قطر به ترتیب ۱۲ و ۹.۵ میلیارد دلار بودند در حالیکه انتقال پول کمتری از عمان و بحرین انجام گرفت.
بیشتر کارگران خارجی از کشورهای هند، مصر، فیلیپین، بنگلادش و پاکستان و همچنین اندونزی، سریلانکا و یمن هستند.
بر اساس گزارش خبرگزاری فرانسه، گزارش مرکز مالی کویت سطح بالای وجه ارسال شده را به محدودیت کشورهای شورای همکاری خلیج فارس برای سرمایه گذاری و مالکیت خارجیها نسبت داده است.
از این رو برخلاف کشورهای غربی، خارجیها امیدی به کسب شهروندی کشورهای عربی صرفنظر از مدت اقامتشان ندارند.
گزارش مذکور خواستار تشویق کشورهای عربی منطقه خلیج فارس برای سرمایه گذاری خارجیهای مقیم این کشورها بواسطه راه اندازی خدمات ویژه و گشایش بازارها به خصوص بازار املاک به روی ساکنان خارجی شد